Puhdas keho vetää puoleensa!

12.8.14

Välillä on mukava kiinnittää huomio arkisiin juttuihin ja jostain sainkin päähäni kertoa teille, millaisin ainein täällä peseydytään.

Jo vuodesta 2010 olemme miehen kanssa käyttäneet hiuksiin pitkälti XZ:n tuotteita. Ne eivät sisällä silikonia ja on suomalaista valmistusta. Sitten kaivattiin vaihtelua ja ostin meille Garnieria. Se tuoksuu ihanalta ja vaahtoaa hyvin, mutta melko pian mies alkoi valittaa kuivaa päänahkaansa. Käsittääkseni nimenomaan silikoni saattaa tukkia päänahan huokosia niin, että se sitten hilseilee herkemmin. Niinpä palattiin silikonittomiin tuotteisiin, mutta tällä kertaa Herbinaan. Mikä on kylläkin samalta valmistajalta kuin nuo XZ-tuotteet. Nyt meillä on sitten pidemmän aikaa ollut käytössä Herbinan hellävarainen shampoo, joka tuoksui aikaisemmin ihan päärynämehujäältä. Tuoksustaan huolimatta tuo kuitenkin sopii atoopikko-miehelleni. Nyt ostaessani uuden purkin shampoota huomasin, että tuo hellävarainen shampoo onkin uudistunut "mustikkamaito"-nimikkeeseen ja siten saanut uuden tuoksun. Tätä Herbinan shampoota ei ole kovin monessa kaupassa ja vielä harvinaisempi näky on tuo hellävarainen hoitoaine. 


Viime talvella ostin myös tuota kosteuttavaa shampoota ja tehohoito-ainetta, koska pitkät hiukset tosiaan kuivuvat pakkasessa helposti ja siten leijailevat sähköisenä ympäriinsä. Tämä marjaspa tuoksuu todella hyvältä, mutta muuten nuo tökötit on ainakin minun hiuksilleni sellaisia, että arkikäytössä ne ei sovi. Tuntuu siis, että nuo jättävät hiuksiin helposti sellaisen vahamaisen pinnan. Ehkä se on sitten sitä "kosteutta" mutta itse en siitä tuntumasta pidä ja sen takia käytänkin noita tuotteita lähinnä silloin, kun tuntuu, että hiukset todella kaipaavat kertahoidon noita. 

Tuo vihreä "lumme"-hoitoaine taasen oli sellainen kokeiluostos. Sen kerrotaan poistavan erityisesti hiuslakan ja muiden vastaavien aineiden jämät hiuksista ja muutenkin tuota mainostettiin jotenkin ekologisena vaihtoehtona. Tuote toimii ihan hyvin, en ole huomannut mitään merkittävää muutosta huonompaan mutta en myöskään parempaan.

Näillä Herbinan tuotteilla kuitenkin hoidamme hiuksemme.

Vartalon pesussa käytämme mieheni kanssa eri aineita. Miehen ollessa atoopikko käyttää hän ainoastaan mahdollisimman puhtaita ja tuoksuttomia pesuaineita. Eli pitkälti juurikin niitä, mitä käytetään pienten lasten pesussa ja näinpä miehelle ja Antonille on yhteinen pesuaine. Meillä on ollut käytössä useampaa merkkiä, mutta viime aikoina olemme pysytelleet Lactolinessa, koska siinä on halvin litrahinta ja se on ollut yhtä hyvä suhteessa muihin.


Minä taasen haluan hiukan hemmotella itseäni ja tehdä arkisesta suihkussa käymisestä pikkuisen miellyttävämmän tuoksullisten pesuaineiden kera. Vaihtelen jonkin verran, mutta nyt käytössä on ollut jo pienestä asti suosikkini, tuo hunajan ja maidon yhdistelmäsaippua. Muistan, kun pienenä saatoin hinkata tuota pesuainetta kunnolla käsiin, jotta se tuoksu oli mahdollisimman voimakas edelleen kun tuli suihkusta pois. Okei, teen tuota välillä vieläkin.

Kasvot mies pesee tuolla samaisella Lactolinella, kun minä olen tykästynyt Neutrogenan tuotteiseen kasvojen osalta. On tosin jäänyt mieleen, että ensimmäisen kerran kokeilin tuota cream washia vanhempieni luona ollessani raskaana alkukuukausina ja ihoni oli sitten erityisen herkkä ja tuo aine poltteli melko voimakkaasti. Jostain syystä kuitenkin päädyin kokeilemaan sitä myöhemmin uudelleen ja sitten se tuntuikin hyvältä. Mies kerran vahingossa osti tuon daily scrubin, niin olen käyttänyt molempia vähän sen mukaan, miltä tuntuu.


Tässäpä oli katsausta meidän perheen suihkutuotteisiin. Milläs ainein siellä peseydytään, onko joitain luottotuotteita?

You Might Also Like

0 kommenttia