Pomppivaa luksusta, siis POMPdeLUX

23.8.14

En ole kovinkaan merkkitietoinen, mitä tulee vaatteisiini tai Antonin vaatteisiin. Toki raha on yksi merkittävä tekijä, mutta harvemmin se ulkonäkökään niissä merkkivaatteissa viehättää. Blogeja seuratessa olen tutustunut sellaisiin merkkeihin kuin Mini Rodin, Me & i, Småfolk... Harvemmin nuo vaatteet ovat viehättäneet niin paljon, että kokisin niitä kohtaan ostohaluja. Mutta tässä jokunen viikko sitten kuulin ensimmäisen kerran POMPdeLUXista ja niihin vaatteisiin kyllä ihastuin.

Tuolla sattui olemaan juurikin alennukset, joten ne olivat lompakkoystävällisempiä meidänkin budjetille. Kerta olin huomannut Antonilla tarvetta housuille, niin päivän mietinnän jälkeen päädyin tuolta muutamat yksilöt tilaamaan. Harvemmin tulee käytettyä edes kymmentä euroa yhtä Antonin vaatetta kohti, mutta oli kieltämättä mukavaa ostaa sellaista, mistä itse oikeasti tykkään paljonkin. En ehkä normaalisti koe sitten niin voimakkaita "iik, ihana, täytyy saada"-tuntemuksia lastenvaatteita kohtaan.

Harmillisesti nämä vaatteet eivät nyt aivan pääse oikeuksiinsa näissä kuvissa enkä niitä Antonillekaan vielä ruvennut sovittamaan, koska tiedän niiden olevan suuria. Housuissa on kuitenkin mielestäni kivat leikkaukset ja ne on tyylikkään tavalliset pienellä jujulla. Laadusta en osaa vielä sanoa mitään, mutta käsittääkseni ihmiset ovat tämän merkin vaatteisiin tykästyneet ihan laadunkin perusteella.

Meille tuli siis kahdet housut, samaa mallia mutta eri värisinä ja yksi neuleliivi, koska nuo on erityisen käteviä talvipäivinä.

Minulla ei oikeastaan ole kovin paljon sanottavaa tähän "merkkivaatteita pienelle lapselle" -teemaan, koska en koe asiasta mitenkään erityisen voimakkaasti. Tai no, tiedän sen että minulla tuotteen hinta vaikuttaa myös siihen, miten paljon sen haluan. Joku 20 euron body on vaan jo hinnaltaan liikaa, että se usein tekee siitä epäviehättävän -jos näin asian nyt ilmaisisin. Ymmärrän kuitenkin, että jotkut saavat kiksejä merkkivaatteista oli se sitten sen ulkonäön, merkin mielikuvien tai muun takia.  Enkä mitenkään paheksu heitä, jotka noita merkkivaatteita haluavat lapsilleen ostaa. Jos se tuottaa heille iloa ja heillä on niihin varaa, niin siitä vaan. Toki voisin ryhtyä kritisoimaan kulutusyhteiskuntaa ja markkinavoimia, mutta se kritiikki voidaan kohdistaa kaikkialle. En ottaisi pelkkiä merkkivaateintoilijoita tässä silmätikukseni.

Mutta tässä nyt siis on meidän ihkaensimmäiset merkkivaatteemme, kai. En oikein tiedä, mikä ajatellaan varsinaisesti merkkivaatteeksi. Voi olla, että minuakin ohjaili tuon merkin brändäys ja mielikuvat. POMPdeLUXilla on mielestäni ihanan herkän tyylikkäitä vaatteita, sellaisia ajattomia. Normihintaisena ohittaisin, mutta näihin alekappaleisiin tartuin.

Mites siellä: Viehättääkö jokin tietty merkki? Ärsyttääkö tällainen merkkivaatetus? Onko kyseinen POMPdeLUX tuttu?

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mä tykkään monista kalliimpien lastenvaatemerkkien vaatteista, mutta ei vaan tunnu järkevältä maksaa paljoa lastenvaatteista (ulkovaatteita lukuun ottamatta). Sitä paitsi olen huomannut lahjaksi saaduista merkkivaatteista, että tulee pieni stressi siitä, että pitäisi ehtiä käyttää niitä paljon ennen kuin jäävät pieniksi.

  Aleista olen kyllä välillä hamstrannut merkkivaatteitakin, esimerkiksi tänä kesänä hankin joitakin Polarn O. Pyretin vaatteita, kun olivat -70 %. Noilla Polarn O. Pyretin vaatteilla on fb-kirppiksen perusteella hyvä jälleenmyyntiarvo, joten kävi mielessä niitä tuntuvia alennuksia katsellessa, että varmaan saisi helposti omansa takaisin, kun myisi pois käytön jälkeen. Me kuitenkin säästetään vaatteet mahdolliselle tulevalle lapselle, joten jälleenmyyntiarvolla ei juurikaan ole merkitystä.

  Vauvaharrastuksissa ja perhekahvilassa pistin muuten merkille, että vaikka suunnilleen kaikilla oli äitiyspakkauksen makuupussi vaunuissa, äitiyspakkauksen vaatteita näki tosi harvoin. Meilläkin ne kyllä jäivät tosi vähälle käytölle, koska tuntuivat väritykseltään niin haljuilta lahjaksi saatuihin ja itse hankittuihin vaatteisiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy kanssa se Polarn O. Pyretin kuorihaalari. Vähän mietinkin, kuuluuko se merkkivaatteisiin mutta tuo Poppi hiukan hämää, koska se on niin ketjumainen kauppa kuitenkin. Ja meidän ostopäätökseen tuossa vaikutti puvun kehuttu laatu ja toki jälleenmyyntiarvoakin olisi, mutta mekin olemme kaavailleet, että se menisi seuraavalle/seuraaville lapsille käyttöön myös.

   Ja tuo pointti on hyvä, että tosiaan niistä kalleista vaatteista saattaa stressatakin enemmän; kuinka paljon sitä ehtii käyttämään ja kuinka nopeasti se kuluu jne.

   Meillä tuli äitiyspakkauksen vaatteita käytettyä pitkälti saman verran kuin muitakin vaatteita. Mutta toista äitiyspakkausta en enää varmaan ottaisi, koska tosiaan se vauvatoppahaalari ja makuupussi oli ne oleellisimmat siinä ja ne niitä ei toisia tarvitse.

   Poista