Pieni riemuvoitto

11.8.14

Olenkin täällä aikaisemmin pariin otteeseen maininnut, että Anton ei suostu syömään muita kuin niitä hienososeisia 5kk purkkiruokia. Siinä kahdeksan kuukauden iässä tarjottiin välillä rakeisempaa ruokaa, mutta ehei, ei kelvannut. Lähellä yhdenvuoden ikää koettiin satunnaisia voittoja, kun hän suostuikin syömään ruokaa isommilla paloilla. Mutta usein hänellä ehkä oli niin kova nälkä, että sitten ei nuukaillut. Miehen kanssa pariin kertaan käytiinkin keskustelua siitä, pitäisikö Antonille vaan koko ajan tarjota rakeisempaa ruokaa ja odottaa, että hän on niin nälkäinen, että alkaa huolia sitä ja lopulta toivottavasti söisi sen jo ilman hirmuista nälkääkin. Minusta tuo idea ei tuntunut kovin hyvältä. Mitä todellista vahinkoa siitä nyt tulisi, että yksivuotias syö hienompaa sosetta... Välillä annettiin edelleen niitä 5kk purkkeja ja samassa kokeiltiin isompia purnukoita. Täällä blogissa vinkattiin Muksu-soseista, jotka olivat vihjeen mukaisesti kyllä hienompia rakenteeltaan mutta ne tuntuivat maistuvan Antonille vielä heikommin.


Sitten eräs päivä, kun yritin jälleen kerran tarjota rakeisempaa ruokaa, Anton ei sitä perinteikkäästi taas huolinut. Kunnes annoin hänelle lusikan omaan käteen, niin poika alkoikin lusikoimaan sitä omaan suuhunsa. Hah! Koska Antonin itseruokailu olisi niin hirmuisen hidasta ja yli puolet ruuasta päätyisi muualle kuin suuhun, niin kokeilin samassa syöttää toisella lusikalla ja poika aukoi kiltisti suutaan samalla, kun keskittyi touhuamaan omalla lusikallaan. Tämä on nyt sitten tepsinyt. Anton harjoittelee itse syömistä ja suostuukin popsimaan isomman lapsen ruokaa myös vanhemman syöttämänä. Kotiruokaa maistellaan myös ainakin se kerta päivään, mutta siinäkin joillekin ruuille nyrpistetään lähinnä nenää. Mutta kyllä nämä hetket tuntuvat aina välillä pieniltä riemuvoitoilta. Nyt poika syö ja vielä ihan itse (ainakin osittain).You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Oi hieno juttu! Tommosta konstia en ookaan kokeillu. Saattais hyvin toimia meilläkin, kun Neela tykkää syödä itse. :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin toimi sama temppu:) Nyt 1,5 vuotiaana poika syö melkein mitä vaan kun saa itse syödä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää :) Tosin sotkua meillä kyllä nyt tulee huomattavasti enemmän :D

   Poista
 3. Olen tässä jo aikaisemminkin miettinyt, että aina kirjoitat teidän budjeteista ja että rahaa on niukanlaisesti niin miksi et ole tehnyt itse Antonin soseita? Tämä nyt vaan oli tälläinen mun päähänpisto kysymys.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai aina kirjoitan? :D Niin kai sitä usein sepostaa itselleen niitä syitä, miksi päätyy tietynlaisiin taloudellisiin ratkaisuihin. Mutta joo, ihan ymmärrettävä kysymys. Teinkin alkuun itse soseet, silloin kun määrä ja valikoima oli melko pientä. Sitten kun määrät kasvoivat, niin pakastintilaa ei ollut entisessä asunnossa. Muutenkin Antonille maistui paremmin valmissoseet.Talviaikaan itse tekeminen ei minulle myöskään näyttäytynyt taloudellisemmalta. Nyt olisi pakastimessa vähän enemmän tilaa ja kesällä varmaan olisikin tullut hiukan halvemmaksi, mutta kai sitten olen tapojeni orja.

   Poista