Päivä asuntomessuilla

3.8.14

Käytiin tänään asuntomessuilla ja siellä menikin ihan hujauksessa viisi tuntia. Kaikkia asuntoja ei lähdetty edes kiertämään ja joidenkin asuntojen kohdalla meni tupla-aika, koska Antonin ollessa päiväunilla, kävimme miehen kanssa katsomassa asunnot vuorotellen. Antonin ollessa hereillä, mies kantoi ja vaunut odottivat talon ulkopuolella.

Ei meillä ollut suunnitelmissa käydä messuilla, koska ne asiat eivät ole meille nyt ajankohtaisia ja perhelipun hinta olisi ollut meidän taloudelle liikaa siihen nähden, että asuntomessut näkee kuvistakin. Mutta meille tahdottiin sponsoroida nuo liput, joten päätimme sitten lähteä katsastamaan messutarjonnan. Ja tulihan siellä kyllä oikein roima annos nautintoa tällaiselle kauneuden nälkäiselle ihmiselle. Eräs ihminen sanoi messuista: "Kannattaa varoa, koska siellä alkaa toivomaan kaikenlaista...". Jep, oikeassa oli.

Kamerakin oli tosiaan mukana, mutta ainoastaan 45mm objektiivilla eli mitään laajoja huonekuvia siellä ei saanut otettua kerta ihmisjoukkoakin oli asunnoissa. Mutta kuvasin pitkälti yksityiskohtia, jotka kiinnittivät huomioni hyvässä tai pahassa. Sain myös rutkasti ideoita ja toiveita siitä, mitä toivoisin omalta asunnoltani, jos joskus omaa asuntoa olisimme rakentamassa/hankkimassa.

Mutta nyt kuviin ja niihin seikkoihin, mitkä saivat minut kuvaamaan:


Hauska tuo lamppu, vaikkakin jokseenkin epäkäytännöllinen.

Tätä vessapapereiden säilytysmuotoa näkyi useamman kerran. Ihan kiva, mutta tämäkin tuntuu osittain epäkäytännölliseltä. Esimerkiksi paperit saattaa helposti kastua pienessä vessassa lattialle sijoitettuna. Ja jösses, jos yhtikäs mitään ötököitä kipittelee lattialla...

Mielenkiintoinen tapetti. Kodinhoitohuoneessa tällainen rohkeampi menisikin ihan hyvin, koska sitä ei tarvitse kovin paljon katsella mutta tekee muuten tylsästä huoneesta erikoisemman.

Tässä huoneessa ihailin korkeaa kattoa. Lamput on kanssa hienot.

Minun makuuni turhan värikäs lastenhuone. Tässä olisi varmasti epämiellyttävää olla, jos olisi yhtään päänsärkyä.

Ihan tajuttoman iso lamppu oli katossa. Ei mitään rajaa. Jos isot valaisimet on muotia, niin tässä on kyllä ultramuodikas yksilö...

Shakin pelaajana mies innostui aikamoisesti...

Tässä tätä designia, joka on mielestäni vaan noh typerää. Haluaisinko tuollaisen ison valkean koiramöhkäleen olohuoneeseeni... en.

Tämän tyyppisiä lamppuja näkyi myös paljon. MINÄKIN HALUAN! Ja mielellään juurikin tuon tyylisen pöydän kera.

Ihanat lamput tässäkin, erityisesti juurikin tuo kuviointi, mikä siitä syntyy. Muuten pidettiin noita "ovia" lampuissa taas turhina hömpötyksinä.

Harmi kun en saanut tästä terassista kokonaiskuvaa, mutta tässä oli aivan täydellinen yläterassi/makuuhuone-yhdistelmä. Aaah, millaista olisikaan herätä tuollaisessa paikassa.

Tällaista tyyliä pitäisin mielelläni omassa makuuhuoneessa. Melko simppeliä ja linjakasta.

Tässä oli mieleenpainuva pöytälamppu. En ehkä itselleni sitä haluaisi, mutta erikoinen yksilö kuitenkin.

Tämä asunto, missä oli uima-allas oli varmasti taloista "ökyin". Se oli hauskaa, kun heti kun sinne astui, niin minua alkoi välittömästi naurattamaan. Se kai oli niin uskomaton, että reagoin nauramalla. Ei tämä kuitenkaan ollut suosikkiasuntoni, koska pohjaratkaisultaan se ei ole paras lapsiperheelle. Mutta tämän nähtyään mies oli sitä mieltä, että kaikissa asunnoissa pitäisi olla uima-allas. Tämä siis oli varmaankin hänen suosikkinsa.

Tämä ja viereinen pojan lastenhuone oli mieleenpainuvimmat. Johtunee tapettivalinnoista.

Hiihtäjän asunto jäi myös mieleen, koska siinä oli toimiva pohjaratkaisu perheelle ja asunto oli jotenkin kodikas ja tykkäsin hurjasti sen ulkopintaratkaisuista.

Minun suosikkitalokseni päätyi asunto numero 17. Hailuoto. Suosikiksi se tuli pitkälti pohjaratkaisunsa takia: yksikerroksinen 6h + k + s 157 neliötä. Ulkoa se on ehkä jopa vähän tylsän näköinen, mutta siinä oli selkeät asuintilat ja sen pystyi kuvittelemaan helposti asuttavaksi. 

Jos rakentaisin nyt oman asunnon ja miettisin noita messuja, niin ottaisin sieltä vaikutteina: peiliovilliset kaapistot eteiseen (hurjan hyvää säilytystilaa, suurentaa tilaa ja helppo peilata itsensä ennen kuin lähtee ulos), suuren vaatehuoneen (miten helpompaa olisikin lajitella vaatteet tietyille paikoilleen sen sijaan, että joutuu kaivamaan pinkkoja), iso terassi ja jos olisi kaksikerroksinen asunto niin sitten toinen terassi ylös päämakuuhuoneen yhteyteen, pesutilat kahdella suihkulla... Mutta en minä tosiaan haaveile tällaisista taloista kuin mitä suurin osa messuilla oli. Päähaaveena olisi nyt ylipäänsä joku 4-5h + k jollain 100-120 neliöllä.

Aika paljon olemme kuitenkin mieheni kanssa keskustelleet niistä toiveista ja haaveista, mitä meillä on perheenä ja yhtenä niihin kuuluu se oma asunto. Mutta yritän kirjoitella näistä pitkän linjan suunnitelmista ja haaveista joku toinen kerta.

Mites te, oletteko käyneet Jyväskylän asuntomessuilla? Löytyikö sieltä suosikkeja, inhokkeja, ihmeteltävää, haaveiltavaa?

You Might Also Like

0 kommenttia