Kenkäongelmia

18.8.14

Tänään kun lähdettiin ulos, oli vastassa kysymys: tarvitseeko Anton kenkiä vai pärjääkö vielä sukkasillaan? Ja siitä muodostui ongelma: jos Anton tarvitsee kengät, niin mitkä kengät oikein laitetaan? Hän sai tosiaan synttärilahjaksi ne H&M:n perustennarit ja vaikka ne ovatkin pientä kokoa, on ne vielä selvästikin isot. Toiset "tossukengät" taas näytti hiukan liian pieniltä.

Meillä oli muutenkin asiaa kaupungille, joten samassa käytiin katsomassa pienten lasten kenkiä. H&M:llä olisi ollut taas joko liian isoja tennareita tai sitten yhdet sopivat tossukengät. Mutta jotenkin tuntui väärältä ostaa hänelle tossuja, kun Anton kuitenkin välillä nousee ja kävelee tukea vasten. Ja vähän mietin, lämmittääkö ne yhtään. 

Sitten mietittiin, olisiko nyt aika ostaa ne "kunnon" kengät. Halosen valikoima oli melko hyvä määrän suhteen, mutta Antonilla on selvästikin vielä liian pieni jalka näihin varsinaisiin kovapohjallisiin kenkiin. Kieltämättä myös 60-80 euron hinnat kirveli aika paljon, vaikka olin kyllä tietoinen, että varsinaisten kävelykenkien hinnat taitaa lähteä sieltä 50 euron tuntumasta. Ainakin siis, jos jotkut gore-texit haluaa.

Lähdettiin siis Haloselta tyhjin käsin. Muistin sitten nähneeni joskus Lindexilläkin kenkiä. Käväisin siellä ja sovitin Antonin jalkaan pienimmän koon kovapohjallisia. Se vaikutti ihan sopivalta ainakin pituudeltaan. Kärkeen jäi hiukan tilaa, mutta niin ilmeisesti kuuluukin. Ne tuntui tähän tilanteeseen parhaalta vaihtoehdolta: ne on lämpimämmät kuin tennarit, ne ei päästä vettä ihan niin nopeasti läpi kuin tennarit ja niissä on myös kova pohja ja muutenkin ihan tukevan tuntuinen kokonaisuudessaan. Hintaa kengillä oli kymmenen euroa eli ei tosiaan paljon, jos nämä nyt menevätkin vain muutaman kuukauden vaunu/pihaleikkikenkinä.
Kokeiltiin jo täällä kotona, miten se käveleminen kengissä onnistuu, niin kyllähän tuo Anton kärryillä pääsi eteenpäin. Hiukan meinasi toinen jalka jäädä aluksi laahaamaan, kun ei Anton heti tajunnut, että jalkaa kuuluukin nostaa enemmän kun on kenkä jalassa. Sitten kun riisuin kengät pois, niin Anton vähän suuttui, kun olisi halunnut vielä kenkiä pitää. Eli kaippa ne ainakin Antonin mielestä oli hyvä ostos.

You Might Also Like

0 kommenttia