Inventaario

17.8.14

Siivosin eräs päivä Antonin vaatelaatikoita ja päätin laittaa taas pieneksi menneitä vaatteita pois. Jonkin verran noita pieniä vaatteita olikin kertynyt jo muovisäkkiin ja nekin odotteli kaapissa, että saisin lajiteltua ne varastoon. 


Tuossa on lähinnä koon 68 vaatteita ja pieniä ulkovaatteita. Tuumailin, että meiltä loppuu tila hyvin äkkiä, mikäli jokaikisen vaatteen säästäisin. Poiminkin sitten huonommat ja muuten ei-niin-tärkeät vaatteet ja annoimme ne miehen siskon vauvalle. Sanoin kyllä, että ne saa heittää menemään jonnekin keräykseen tai vastaavaan, jos ei koe niille tarvetta. Ei niitä lopulta kuitenkaan kovin paljoa ollut, yksi pinollinen. Ja meidän varastoon lähti kaksi muovilaatikollista, kun siellä entisestään taitaa olla jo kaksi muovilaatikollista ja se äitiyspakkauslaatikko täynnä. Ehkä vähän liikaa siis, mutta kun tässä toivottavasti nyt tulisi se toinen vauva lähivuosina, niin enpä raaski myydä/laittaa eteenpäin kerta ihan käyttökelpoisia vaatteita on. Muutenkin olen välillä miettinyt tätä "ekalta lapselta toiselle lapselle"-politiikka, onko se hyvä/huono/neutraali ja jos vaan muistan, niin yritän kirjoittaa asiasta oman näkemykseni.

Samassa tätä projektia tein inventaariota tälle loppuvuodelle, mitä meiltä löytyy ja mistä on puutetta. Tietenkin välillä käy niin, että vasta todellinen arki näyttää, että jotain pitäisi ehkä olla enemmän mutta esimerkiksi koon 80 housuja meillä ei ollut oikein yhtään. Olen ostanut enemmän koossa 86, kun välillä ei raaski ostaa vaatteita, jotka tuntuisi menevän nopeasti pieneksi. Jotenkin välillä elän vieläkin siinä ajassa, kun Anton kasvoi vaatteista yli muutamissa kuukausissa vaikka eihän se enää niin mene. Koko 74 on mennyt tosiaan jo ainakin puoli vuotta. En sitten viitsi laittaa ylisuuria housuja sellaiselle lapselle, joka harjoittelee kävelemistä. Näinpä ollen laitoin ostoslistalle muutamat 80 koon housut, mutta niistä joskus myöhemmin lisää.

Samassa on aina hauskaa huomata, mitä vaatteita Antonilla tosiaan on ollut tai mitä on jäänyt käyttämättä. Esimerkiksi joitain saatuja hattuja ja myssyjä löytyy aina inventaarion ohessa ja vähän hihittelen, kun niitä Antonille sovitan. Onhan tämä nyt vähän hassu näky:


Tuumailin, että jos toinen vauva tulee näinä lähivuosina niin sen jälkeen voisimmekin myydä suurimman osan vauvatavarasta ja vaatteista. Koska kolmatta tuskin putkeen tulee jos ylipäänsä koskaan tulee ja tuon vauva"roinan" kasvaessa on järjetöntä täyttää koko varasto ja asuntokaapit sellaisella, millä ei tee mitään useampaan vuoteen. Vaikka on se luopuminen kieltämättä omalla tavallaan vaikeaa, koska niihin liittyy niin paljon muistoja. Jo nytkin niiskuttelin, mitenkä Anton oli aikoinaan niissä ja näissä housuissa ja mitenkä kaikki vaatteet ovat nyt niin pieniä. Ja varmasti taas jonkin ajan päästä teen samaa niille vaatteille, mitä Anton käyttää nyt. Niisk, niisk.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mä laitan aina samantien pieneks menneen vaatteen pussiin/laatikkoon. Nyt meillä on äitiyspakkaus, pari pienempää laatikkoa ja muutama pussillinen pieniä vaatteita. Mä en oo raaskinut heittää pois ainuttakaan (paitsi tietysti rikkinäiset/tahraiset)! Niissä on kuitenkin niin paljon muistoja. Jokunen kuukausi sitten raahasin vintiltä kaikki pienet vaatteet alas ja ajattelin lajitella ne kahteen kasaan: säästettävät ja semmoset jotka menee pois. Sain aikaseksi vaan sen kasan, joka säästetään. :D Mäkin testailin Neelalle pieniä pipoja, tumppuja ja töppösiä. Ja voi kun se näytti söpöltä! Ei sitä muistakaan kuinka pieni vauva onkaan ollut, ensimmäisten viikkojen aikana koko 50 oli aivan liian iso..
  Haikeeta se on, mutta ihana aina välillä muistella kunnolla pikkuvauva-aikaa.

  Innolla ootan "ekalta lapselta toiselle lapselle" postausta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Voin kyllä kuvitella, että helposti haluaakin pitää kaikki. Itse laitoin pois sellaisia, jotka oli jo ennen Antonia ollut käytössä ja niillä ei sitten ollut sellaista tunnearvoa, että olisin varsinaisesti ne meille hankkinut.

   Täytyy yrittää tässä joku päivä siitä kirjoitella :)

   Poista