1. hammaslääkärikäynti (+muuta sälää)

28.8.14

Eilen käytiin Antonin ensimmäisessä hammaslääkäritarkastuksessa. Kuten arvelinkin, niin ei siellä käytännössä ollut mitään erikoista. Kurkattiin, montako hammasta Antonilla on suussa - 8 - ja sitten höpistiin niitä perus "ei syötetä samalla lusikalla kuin mistä itse syö" juttuja. Jonkin verran oli puhetta säännöllisistä aterioista ja tuumasin, että kyllä me annetaan Antonille ruokaa silloinkin kun hän sitä pyytää. Ei anneta mitään sokerijuttuja vaan tyyliin leipää, riisikakkuja ja vastaavia aina välillä aterioiden välissä, jos Anton jotain tuntuu haluavan. Tuntuisi järjettömältä kieltää noin pieneltä ruoka vain sen takia, että ruokaa tulee syödä vain tiettyinä kellonaikoina. Erityisesti kun Antonilla ei ole nyt viime kuukausina paino noussut. Imetyksen määristä kyseli myös, mutta ei mitään siihen kommentoinut. Anton saa kyllä useimmiten kerran rintaa vielä hammaspesun jälkeen. Se ei ole ideaali, mutta ei mielestäni mikään maailmanloppukaan. 

Kyselin hiukan myös niistä xylitol-pastilleista, mutta ei nähnyt tarvetta niitä vielä aloitella. Paljon nauratti Anton hammaslääkäriä. Minuakin välillä ihmetyttää, miten Anton on niin iloinen aina kaikille. Hän selvästi saa energiaa siitä, kun tapaa uusia ihmisiä. Tosin löytyy poikkeuksia, kuten siskoni mies, jota Anton tuntuu pelkäävän ihan tosissaan. Ilmeisesti hänen tummat vaatteet ja tummat karvoitukset muutenkin pelästyttää.

Hammaslääkäri myös nauroi, kun ojensi Antonille uuden hammasharjan ja Anton alkoi heti laittaa harjaa suuhunsa. Anton pitää hampaiden pesusta; riittää kun vaan sanoo, että mennään pesemään hampaat, niin hän nopeasti konttaa vessaan. Nyt ollaan toistaiseksi pesty vain kerran iltaisin, kun sellaiset ohjeet muistaakseni neuvolasta saimme mutta hammaslääkäri sanoi, että aamuisin on hyvä pestä myös. Se on varmaan Antonista vaan mukava juttu, että pestään useammin. 


Muuta asiaa:
Olin eilen illan poissa kotoa, kun kävin kaverin läksiäisissä. Mies siis laittoi Antonin nukkumaan. Oli kuulema mennyt ihan okei, mutta oli Anton ollut itkuinen ja vaikuttanut siltä kuin sanoisi "äiti" itkunsa lomassa. Yöllä kun hän heräsi, niin hän tuntuikin vähän yllättyneen että olinkin siinä vieressä. Tämän päivän hän on sitten seurannut minua entistä enemmän, halunnut syliin ja jos olen kävellyt ulko-oven suuntaan niin hän selvästi hätkähtää siinä pelossa, meinaanko lähteä jonnekin... Eli aika voimakkaasti hän kuitenkin reagoi siihen, että olen kotoa poissa vain viisi tuntia. Tosin pahinta siinä taisi olla juurikin se, että olen illasta poissa.

Tänään alkuillasta meille tuli minun nuorempi pikkuveli taas kyläilemään ja nyt sainkin hetken "rauhaa" kerta Anton innostui hänen seurastaan. Lähdemme sitten koko porukalla ja siskoni kera lauantaina Tampereelle. Meidän vuokranantaja järjestää ilmaistapahtuman Särkänniemelle ja koska saatiin auto lainaan, niin käydään siellä tekemässä sellainen päivän reissu. Onkin kyllä sellainen olo, että pieni maisemanvaihdos piristää.

Blogi jää nyt pienelle levolle, joten hyviä ja rentouttavia viikonloppuja!

You Might Also Like

0 kommenttia