Yksivuotissynttärit: menu

22.7.14

Antonin synttärijuhlille on näillä näkymin tulossa 20-30 ihmistä. Melko runsaasti siis, mutta olemme pyrkineet jakamaan päivää kahteen osaan, jotta ei tulisi hirmuista ruuhkaa asunnossa. Paljon ihmisiä tekee myös sen, että tarjottavaa pitää olla enemmän. Olenkin tässä nyt parina päivänä pyöritellyt mielessäni, miten sitä oikein ruokkisi ihmiset ja millainen määrä riittää. Miehenkin kanssa keskusteltiin, paljonko ollaan rahallisesti valmiita budjetoimaan tarjottaviin ja kyllähän tuo summa kieltämättä nousi ensiajatusta korkeammalle, mutta toisaalta taas itse tekemällä säästää todella ison summan. Jos 20 hengen kakun tilaisi leipomosta niin siihen menisi jo yli puolet budjetistamme.

Tällaiseen tarjoiluun olen kuitenkin päätynyt ja mieheni on sen hyväksynyt:

2 suklaakakkua (toinen päivälle, toinen illalle)
Pellillinen kinkkupiirakkaa
Välimerenpiirakka (lihaton vaihtoehto)
Sitruunamuffinit (maidoton ja vähän sokeria, joten voi tarjota Antonille)
Marjarahkapiirakka (mietin tämän hylkäämistä, mutta halpa kuitenkin toteuttaa pakkasen mansikoista)
Kreikkalaista salaattia + patonkia tuorejuustolla
Ruisnappeja lohitahnalla
Vaniljamustikka -sekoitus (toimii jäätelön kaltaisena)
Juomina jääteetä, mehua ja kahvia

Harkinnassa on vielä, täytyisikö illaksi hankkia jotain perinteisempää suolasta kuten sipsejä. Mutta taidetaan katsoa, miten nuo tarjottavat menee ja sitten tarvittaessa käy hakemassa vaikka lähikaupasta illaksi jotain, mitä voi heittää kulhoihin.

Melkoisen homman saan kyllä sitten suorittaa, kun perjantaina olisi tehtävänä nuo suklaakakut ja kaikki piirakat. Lohitahnan teen myös valmiiksi, mutta sen laittaminen ruisnappeihin jää lauantaille. Kuten jää myös salaatin tekeminen, patonkien pilkkominen ja pahuksen sitruunamuffinit. Muffinien taikinan kyllä tekee nopeasti, mutta niiden laittaminen niihin vuokiin on aina hitain osuus. Enkä nyt viiti jättää niitä tekemättäkään kerta kovin montaa juttua Anton ei pysty syömään maitoallergiansa takia ja perjantaina niitä ei voi tehdä kerta muffineilla on tapana kuivua todella nopeasti. Niin ja vaniljamustikka -seos pitäisi kanssa pyöräyttää lauantaiaamusta. Heh, se on varmaan herättävä suht aikaisin.

Tällaiset on siis suunnitelmat. Millainen sitten oli toteutus ja onnistuminen, se selviää synttäreiden jälkeen.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hyvältä kuullostaa! Miten teet ne sitruunamuffinsit? Pitäis itsekin kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin vaikka laittaa reseptit noista esiin ensi viikolla :) Osa resepteistä on itselleni uusia, niin osaan sitten kommentoida paremmin.

      Poista