Yksivuotissynttärit: koristeluista ja kattausastioista

16.7.14

Antonin yksivuotissynttärit lähestyy ja siksi tulenkin nyt kirjoittelemaan tänne itse juhlavalmisteluista, mutta myös joitain muistokatsauksia kuluneeseen vuoteen on luvassa. Nyt on kuitenkin vuorossa asiaa synttäreiden juhlakoristeluista.

Antonin synttäreitä juhlitaan siis lauantaina 26.7. Olemme sanoneet vieraille, että meillä saa tulla käymään klo 13 lähtien ja ovet ovat auki pitkälti koko päivän. Näillä näkymin juhlapäivä on kuitenkin jakaantumassa niin, että erityisesti sukulaisia tulee iltapäivästä ja iltaa kohden juhlinta muuttuu kaverikeskeiseksi. Illalla juhlistamme siis miehen kanssa myös sitä, että vauvavuosi on takana. (Vaikka se tuntuu myös surulliselta...) Mutta niistä koristeista ja tarjoiluastioista:

Kaikki lähti liikkeelle tästä pöytäliinasta, jonka tilasin. Ehdinkin täällä jo murehtia, kun pöytäliinan toimitus tuntui koko ajan pitkittyvän ja pitkittyvän. Nyt voin ilokseni sanoa, että paketti on tulossa ja saapunee tänne ensi viikon alusta. Pöytäliina on siis H&M:ltä ja oli tarjouksessa seitsemän euroa.

Ajatus jonkinlaisista puutarhateemaisista synttäreistä tuntui kivalta ja suht helpolta toteuttaa. Katselin kaikenlaisia romanttishenkisiä kertakäyttöastioita ja koristeita netin juhlatarvikesivuilta. Suht kallista touhua, jos sieltä niitä tilaisi. Muutenkin pienellä budjetilla juhlien toteuttaminen on siinä suhteessa hauskempaa, että luovuutta täytyy osata käyttää ja joistain ideoista täytyy luopua. Niinpä tein ensimmäisen kompromissin ja päädyin ostamaan Ikeasta muoviastioita. Sain 18kpl mukeja ja lautasia 12 eurolla. Paras juttuhan näissä on myös se, että niitä voi aina uudelleen käyttää ja varsinkin lastensynttäreillä muoviastiat on hyvät. En ollut varma, riittäisikö meillä pikkulusikatkaan, joten ostin Prismasta kivan värisiä yksilöitä, jotka taisivat olla 80 senttiä 12kpl.Ikeassa käydessämme päätin panostaa myös kahteen muuhun tarjoiluastiaan, jotka meiltä puuttuivat: kannellinen kakkulautanen ja karahvi. Tuleehan noita juhlia tässä vuosien aikana, joten yhdet kappaleet taloudessa on hyvä olla. Mitä noihin sitten tulee, niin niistä kerron myöhemmin.


Ikeasta tarttui mukaan myös juhlia varten lautasliinoja ja lautasliinateline sekä pillit ja muffinivuoat:Olin ihastellut juhlakoristesivuilta erinäisiä jäätelökippoja, mutta viiden euron hinta plus toimitukset jättikin ne vain haaveiluksi. Mutta kappas, kun Prismasta löytyi aivan yhtä söpöjä yksilöitä alle euron hintaan ja niissä tuli vielä muovilusikatkin mukana. Suosittelen siis kyllä välillä katsomaan noiden markettienkin tarjonnat ennen kuin netistä tilaa:


Miehen äiti, Antonin mummo, toi meille jokunen aika sitten Antonin nimellä varustettuja ilmapalloja. Olen nuo säilyttänyt synttäreitä varten. Jos joku on tuollaisista kiinnostunut, niin niitäkin näytti olevan Prismoissa. Lisäksi ostin Kuopion Tigerista kasan muita ilmapalloja, koska niille on muutakin käyttöä kuin synttärikoristeena toimiminen. En ole vielä ilmapallojen sijoittamisesta varma, mutta näitä meiltä kuitenkin löytyy:Muissa koristeluissa sitten säästikin ja tein kaikki itse niistä välineistä, mitä kotoa löytyi. Kakkukoristeidean sain netistä:


Grillitikuista ja värillisistä papereista sain sitten myös toisen idean, kun pähkäilin miten ilmoitan, mikä tarjottava on mitäkin ja kerta puutarhateema on, niin mikäs sopiikaan paremmin kuin perhoset. Osan tikuista lyhennän, kunhan näen kattauksen valmiina.


Viirit tuntuivat myös kivalta, mutta nekin olivat käyttöönsä nähden turhan kalliita. Värillinen kartonki, rei'ittäjä ja narua - ja viiri oli valmis:


Siinäpä nuo nyt sitten varmaan olikin ellen päädy vielä jotain keksimään. Tuossa kuitenkin tuntuisi olevan ihan riittävästi. Suurin raha upposi nimenomaan tarjoiluastioihin, mutta ne olikin panostus myös tuleviin juhliin. Tarjoiltavat olisi tarkoitus tehdä kokonaan itse ja vähän jännityksellä odotankin, mitä siitä sitten seuraa. Vieraita on tosiaan tulossa varmaan joku parikymmentä, mutta kaikki tuskin ilmestyy samaan aikaan. Siinä välissä voi siis ehtiä hyvin pesemään satsin noita astioita ja Antonin päiväunet varmaan ajoittaa myös siihen väliin.

You Might Also Like

0 kommenttia