Synttäritarjoiltavien reseptit

30.7.14

Nyt sitten kehiin niitä reseptejä leipomuksista, mitä tein Antonin synttäreille:


Laitoin reseptit kuvien yhteyteen, kuvia klikkaamalla saatte ne luontaisesti isommiksi.


Tämän tein ensimmäistä kertaa uudella reseptillä. Hellapoliisin sivuilta tämän nappasin, smetanan takia houkutteli kokeilemaan ja oli kyllä ihan toimiva resepti.


Tämän olen joskus poiminut kotikokki-sivustolta. Ennen tein tämän mustikoilla, mutta nyt mansikoilla, koska meillä oli toinenkin mustikkatarjoiltava (josta ei kyllä harmi tullut otettua kuvia, kun ne piti säilyttää jääkaapissa). Minähän laitoin nuo mansikat vasta täyteseoksen päälle, ups ja oho. Mutta yllättävän paljon sai kehuja tämä. Oli kuulema "samettista".


Muffinit on yleensä jokseenkin kuivia ja siksi en ihmettele, että niitä useimmiten jää yli. Mitään kermakuorrutuksia en näihin tosiaan laittanut, koska Anton ei maitotuotteita saa syödä ja näissä ei muuten maitoa ole. Muutenkin nämä sopii oivallisesti sellaiselle henkilölle, joka ei hirmuisen imelistä syötävistä välitä.


Tämä on aina ollut minun luottosuklaakakkuresepti eikä kyllä pettänyt taaskaan. Kakusta tulee ihanan muhkeaa ja kosteaa olematta kuitenkaan liian imelää. Suosittelen tosin tekemään kuorrutteen ihan sellaisesta suklaasta, josta oikeasti tykkäätte. Esimerkiksi Fazerin sininen on mielestäni paljon parempaa kuorrutesuklaana kuin nuo leivontaan tarkoitetut suklaat. Mutta leivontasuklaan sulatan kyllä itse taikinaan. Reseptin otin ylös joskus vuosia sitten jostain netin syövereistä.


Tätä tein ensimmäistä kertaa ja oli ihan jees. En erityisemmin oliiveista itse pidä ja laitoinkin niitä melko vähän, mutta silti niiden maku oli yllättävän vahva. Paprikan jätin myös pois, koska äitini on sille allerginen. Niin ja koska tein tämän tosiaan piirakkavuokaan, niin en laittanut alle mitään leivinpaperia. Tuo ehkä kuitenkin kannattaa, koska piirakkaa oli jokseenkin vaikea irrottaa vuoasta. Pohja on siis sellaista vähän takertuvaa, mikä ei taas tullut ilmi kinkkupiirakassa, jonka pohja tehtiin samalla reseptillä (mutta kinkkupiirakka oli leivinpaperin päällä). Tämä resepti on myös Hellapoliisin sivuilta.

Muuten meillä oli tarjoiltavana tosiaan kreikkalaista salaattia, patonkeja tuorejuustolevitteillä, mustikkavanilja-sekoitushässäkkää, viinirypäleitä ja mansikoita. Niin ja meiltähän upean osuvasti hajosi kahvinkeitin juuri kun äitini oli sitä aikeissa keittää. Me emme mieheni kanssa juo kahvia, mutta keitin meiltä kuitenkin löytyy, koska jotkut kyläilijät sitä välillä itselleen keittävät. Siinä sitten isäni lähti pikaisesti Anttilaan, kävi ostamassa uuden keittimen ja odottelun jälkeen kahviakin saatiin tarjolle. Mutta enimmäkseen ihmiset halusivat kylmiä juomia: jääteetä ja päärynämehua. Täytekakkua en ajatellut lähteä väsäämään, koska harva tuntemistani sellaisista pitävät kun taas suklaakakku maistuu miltei kaikille.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Herkullisen näköistä! Kiitos resepteistä, on kiva aina kokeilla tehdä jotain uutta. Yleensä kun sitä leipoo aina ne samat piirakat ja kakut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Itse kaipaisin enemmän variaatiota perusruokiin, mutta jotenkin reseptien etsiminen aina jää.

      Poista