P niin kuin potta

3.7.14

On varmaan jäänyt mainitsematta, että viime Kuopion matkalla kotiudettiin Ikeasta tällainen:

Potta. Tuo Ikean potta ei ole kyllä niin kivan näköinen kuin se klassinen BabyBjörnin potta, mutta Ikean potta maksoi alle kolmasosan BabyBjörnistä. Pieni säästö se päälle 20 euroakin on. Tosin BabyBjörnissä näytti olevan hiukan paremmin laitaa sivuillakin, mutta eipä sitä pientä lasta kuitenkaan jätetä potalle valvomatta. Erityisesti, kun jalat ei yltä edes maahan tuossa istuessaan.

Vaikka meiltä tuo potta nyt löytyy, niin kovinkaan paljon sitä ei ole vielä käytetty. Kokeilin Antonia siinä istuttaa pari viikkoa sitten, mutta hän halusi välittömästi pois. Sama juttu toistui tässä lähiaikoina. En aio siis häntä siihen pakottaa, vaan kokeillaan vähän väliä, mitä mieltä hän on tuossa istumisesta. 

Mietin myös pottaa hankkiessani, miten on jännä, että vauvoille täytyy ostaa erinäisiä tuoleja. On sitteri, syöttötuoli, turvaistuin, potta... Sitä ajatteli, että vauvoja ikään kuin sopeudutetaan ihmisten istumiskulttuuriin. Mutta toisaalta taas, olisihan se aika outoa paskoa seisaaltaan. (Hieno mielikuva näin heti aamusta -anteeksi). Kaippa näille istuntatarvikkeille on kuitenkin funktionsa.

No nyt kuitenkin tuo muovinen istuin koristaa meidän vessaa. Mies oli sitä mieltä, että Antonille pitäisi näyttää, miten potta toimii, jotta hän ymmärtäisi sen tarkoituksen. En kauheasti lämmennyt ajatukselle, vaikka onkin totta, että Anton oppii paljon matkimalla.

You Might Also Like

0 kommenttia