Hellepukeutuminen

7.7.14

Nyt kun taas helteet ovat palanneet, niin on vaihteeksi pitänyt miettiä erilaisia seikkoja Antonin pukemisessa. Kuinka suojata auringolta? Kuinka pukea niin, että Antonilla ei ole liian kuuma? Käyttääkö auringovoidetta vai ei?

Olen nyt joten kuten opetellut tiettyjä sääntöjä muistiin, mutta nämä on toki vauva/lapsikohtaisia, mikä toimii kullakin. Monesti vanhemmat myös varmaan miettii itsensä kautta, kuinka lapsensa pukevat; jos vanhempi palelee helposti, niin hän todennäköisesti laittaa lapselleenkin enemmän vaatetta.

Jos säätila liikkuu siinä 5-10 asteen tuntumissa, mitä kesäkuussa olikin, niin olen pukenut Antonille kevyen välikausihaalarin. Jos taas asteita on hiukan päälle kymmenen, niin olen laittanut tuultapitävän takin. Kun asteet lähenee kahtakymppiä, niin sitten huppari/neuletakki on tuntunut riittävältä.

Nyt sitten parina päivänä on taas ollut sen yli 20 astetta ja olen pähkäillyt, suojatako Antonin iho vaatteilla vai aurinkovoiteella. Vaatesuojaahan ne yleisesti suosittelee, koska niitä kovemman luokan aurinkovoiteita ei pienille lapsille suositella. Apteekistakin kävin kysymässä, niin ensimmäinen vastaus tähän oli nimenomaan tuo. Mutta on kuitenkin totta, että ei tekisi mieli myöskään hikoiluttaa lasta sillä, että hän on pitkissä vaatteissa kovilla helteillä.

Olen päätynyt sitten tietynlaiseen kompromissiin: jalat suojataan pitkillä, mieluiten ohuilla, housuilla ja muuten Anton on ollut t-paidassa, koska vaunut suojaa ainakin yläruumista. Nimenomaan t-paita siksi, jotta selkä pääsee välillä vähän tuulettumaan eikä ole body kiinni selässä. Noissa Brio Smile rattaissa onkin muuten hyvä, kun kuomun saa todella pitkälle alas. Toki Anton on myös päässyt välillä vaunuista pois, mutta silloin pyritään hakeutumaan varjoisaan paikkaan eikä muutenkaan olla ulkona tuntitolkulla. Niin ja lippiskin Antonilla on päässä, vaikka aika usein Anton sitä heitteleekin päästään pois.
Kotona usein ollaankin sitten pelkällä t-paidalla ja vaipalla tällaisilla keleillä. Antonin pukeminen onkin sinänsä helpompaa, mutta itse äyskään kun ei kauheasti tekisi mieli pukeutua mihinkään ihoa paljastaviin vaatteisiin, mutta ei sitä helteillä viitsi kaapuunkaan itseään piilottaa. Jostain syystä minusta on tullut kauhean armoton itseäni ja ruumistani kohtaan. Näissä vermeissä kuitenkin olin eilen liikkeellä, vaikka peilikuva ei nyt ollutkaan mikään hirmu mieleinen:


You Might Also Like

0 kommenttia