Tippaleipäaivot

27.6.14

Tänään on ollut sellainen päivä, kun kovin moni asia mietityttää. Tänään on ollut sellainen päivä, kun kaikilla tuntuu olevan asiat jotenkin paremmin. Jollain on ihanat ja kauniimmat hiukset. Jollain on ihana ja niin paljon kauniimpi blogi.

Kuitenkin muistan, että on jokseenkin turhaa verrata itseään toisiin, koska aina löytyy se joku, jolla on jokin asia paremmin. Joku tuntuu tekevän aina sinua paremmin. Sitten, jos siihen vertausleikkiin lähtee, niin unohtaa sen, mitä itsellään jo on tai missä itse on kuitenkin kohtalaisen hyvä. Mutta toisaalta on myös mahdotonta olla vertaamatta. Pitäisi muuten kulkea silmät kiinni, olla näkemättä muuta maailmaa.

Sitten sitä myös miettii, mitä arvoa on sillä, että olisi esimerkiksi maailman kauneimmat hiukset. Mitä niilläkään nyt sinänsä tekee. On monia asioita, joissa toivoisin olevani parempi tai mitä toivoisin ylipäänsä tekeväni mutta sitten kuitenkin huomaan, että en jaksa laittaa hiuksiani. En jaksa käyttää aikaa päiväasun miettimiseen, vaan usein vetäsen ne mukavimmat kotivaatteet päälle. En ole ideaaliminä, mutta toisaalta en näe syitäkään siihen, miksi olisin aina kauneimmillani tai miksi pyrkisin parhauteen. Toisaalta en osaa olla selvästikään tyytyväinen siihen, millainen sitten olen. Vaatimuksia, niitä tulee kaikkialta -eniten minulta itseltäni.

Tänään on sellainen "äh"-päivä, kun päässä juoksee niin paljon ajatuksia, että on vaikea saada niistä kiinni. Ei ole kuitenkaan mitenkään huono päivä tai sellainen, että ahdistaisi. Lähinnä on sellainen olo, että elämä näyttäytyy jonkinlaisena matemaattisena laskukaavana, jonka miettiminen aiheuttaa päänsärkyä. On sellainen olo, että ajatuksista kirjoittaminenkin tuntuu vaikealta. Aivot on sellainen tippaleipä, josta ei oikein tahdo erottaa "päätä eikä häntää".


You Might Also Like

0 kommenttia