Lahjaksi yksivuotiaalle

8.6.14

Olen hiukan pähkäillyt, mitä ostaisimme miehen kanssa Antonille synttärilahjaksi. Samassa toki on tullut mietittyä ihan yleisestikin, millaisia lahjoja toivoisimme hänelle. Tässäpä tulee siis katsausta asiaan.Yksi vaihtoehto, mitä hankkisimme mieheni kanssa Antulle lahjaksi olisi Ikeasta sellainen puuhastelupöytä, joka tulisi joko ruokailuhuoneeseen tai Antonin huoneeseen. Meillä kun on tosiaan tuossa ruokailutilassa jonkin verran tilaa, niin sinne mahtuisi hyvin Antonille pieni pöytä ja muutama pieni tuoli. Se ei kylläkään olisi varmaan vielä ajankohtainen käytettäväksi Antonin 1-vuotissynttäreiden aikaan, mutta saattaisi mennä kuitenkin tämän vuoden aikana. Olen siis kahden vaiheilla, hankkiako tuo nyt heinäkuussa Kuopion matkalla vai sitten esimerkiksi joululahjaksi. Toivoisin Antonille kuitenkin sellaista paikkaa, missä voitaisiin piirtää ja puuhastella. Jos teillä on kokemusta näistä tällaisista "puuhapöydistä", niin minkä ikäisenä ne on olleet parhaiten käytössä?

Ikeasta tuollainen setti maksaisi jonkin vajaa 30 euroa, jos ostaisi pöydän, kaksi tuolia ja vähän kyniä. Tussit eivät ehkä ole paras vaihtoehto yksivuotiaalle, mutta tuo nyt on esimerkkikuvana.


Sitten olisi näitä, mitkä tulisi tarpeen. Tuo BabyBjörnin potta on klassikko, mutta muistaakseni Ikeasta saa vastaavanlaisen potan huomattavasti halvempaan hintaan. Potassa täytyy kuitenkin olla tuo irrotettava osa. Potta siis tullaan varmastikin ostamaan jossain vaiheessa, mutta en tiedä, onko se sitten paras synttärilahja... vaikka eipä Anton niistä lahjoista sinänsä ymmärräkään. 

Pyöräilykypärän kanssa olen vielä kahden vaiheilla. En ole oikein varma, otetaanko Antonia pyörän kyytiin vielä tämän vuoden kuluessa. Istuinosa meiltä löytyy saatuna, tosin en ole lainkaan vielä tarkastellut, onko siinä kaikki vaadittavat osat. Toisekseen mietin, kuljetaankohan me koskaan pyörillä porukassa minnekään. Useimmiten kun liikutaan tässä sellaisilla etäisyyksillä, että jalan pääsee kaikkialle.

Tuo Skiphopin leijonareppu on mitä ihanin! Tämäkään ei tosin ole vielä kovin ajankohtainen, mutta tuo olisi mainio reppu, kun Anton menee hoitoon. 

Nuo kuvan ruokailuastiat näyttää mielestäni aivan koirankupeilta, mutta käsittääkseni ovat hyvät kuitenkin käytössä. Anton tarvitsisi joitain astioita, mistä hän voi itsekin hyvin syödä. Nykyään kun meillä käytetään sellaisia pieniä Ikean muovikippoja, jotka alkavat olemaan liian pieniä Antonin ruokamäärille ja ne on ihan liian helppo heittää ja kipata ja siksi niitä ei oikein voikaan antaa Antonin käsiteltäväksi.

Ja sitten on näitä perinteisempiä lahjaideoita eli leluja. Sisko onkin jo ilmaissut, että tulee ostamaan Antonille Duploja. Niillä Anton leikkiikin hyvin paljon, mutta kerta ei vielä rakentele, niin tuskin tarvitsee hirmuista määrää niitä. Toinen kehuttu rakennuslelu on ollut nuo Megabloksit, joita meillä ei ole. Noilla Anton ehkä pystyisikin aikaisemmin rakentamaan, mutta sitten taas itseäni hiukan ahdistaa jo nyt tämä tavaran määrä. Monesti kun siivoan Duploja ja puupalikoita täällä asunnossa, niin en tiedä, haluaisinko näitä Megabloksejakin lattioille pyörimään. Mutta muuten kyllä varmaan ihan Antonia miellyttävä lahja.

Palapelejä meillä ei ole yhtään, joten tuollaisia nuppipalapelejä voisi olla hyvä Antonille yksi tai kaksi hankkia. Ja tuo auto nyt näytti ylipäänsä veikeältä, jossa yhdistyy jonkinlainen leikki ja motoriikan kehittäminen.

Näiden lisäksi tietenkin on vaatteet ja raha, joille tulee jatkuvasti tarvetta. Olisi varmaan hyvä koko perheen kannalta, että lahjoja tulee näistä kaikista kategorioista... jotain hyödyllistä, jotain tulevaisuutta varten, jotain lelua, jotain kehittävää jne. 

Itse synttäreitäkin pitäisi vielä mietiskellä. Sen verran olen päättänyt, että niitä juhlitaan 26. päivä lauantaina heinäkuussa. Muutamaa päivää ennen virallista syntymäpäivää, mutta maanantai voi olla yleisesti aika hankala päivä juhlia. Vielä on päättämättä, missä mittakaavassa synttärit pidetään ja pidetäänkö erilliset sukulaisille ja kavereille vai kaikki yhteen syssyyn. Niin ja teenkö mitään teemaa juhliin vai en. Sitä ajattelee, että on tässä vielä aikaa, mutta kuitenkin kohta havahtuu, että on jo heinäkuu.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihana postaus :) meiltä löytyy just samanlainen potta, ihana turkoosi. Ja tuollainen ruokailusetti, paitsi väri keltavihreä ja siinä setissä oli siis yksi lautanen ja kaksi lusikkaa.. samaa mieltä, ensin tuli koirankuppi mieleen mutta noh... :D kannattaa katsastella eri liikkeissä jos vaikka tarjoushinnalla löytäisit. Itse esim.ostin tuon ruokailusetin Citymarketista 14 euron hintaan, oli viimeinen kappale. Mitä mieltä olet muuten pottailun aloitusiästä? Meillä poika kohta 10 kk ja on vähän harjoiteltu, lähinnä mummon innokkuudesta johtuen, minun mielestä ei tod. ole vielä mikään kiire :) eikä tulosta ole vielä tullutkaan pottaan :) Ihana myös tuo reppu. Itse olen kaavaillut oisko taaperokärry, esim.Brion, hyvä yksivuotislahja.. myös joku pieni, mutta arvokas lahja kiehtoisi, esim.koru, mutta onko pojille kivoja sellaisia, ja oisko se sit kuitenkin järkevämpi ostaa vaikka itselle joku koru muistoksi, teemalla "Vauvavuosi on paketissa" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kivan värinen potta. Ja nuo ruokailusetit on kyllä yllättävän kalliita. Mietinkin, mitenkähän sitä pitäisi toimia, kun lapsi syö kuitenkin useamman kerran päivässä mutta ei haluaisi laittaa lähes satasta noihin ruokailuastioihin, mutta toisaalta en halua olla koko aikaa pesemässäkään, kun pitää saada aterialle puhtaaksi.

   Pottailua voidaan mielestäni harjoittaa jo silloin, kun lapsi on oppinut itse istumaan mutta se pitää tietenkin tehdä lapsen ehdoilla. Ei pidä ottaa siis paineita sen onnistumisesta :) Meillä onkin vielä se potta hankkimatta, pitäisi varmaan tässä lähiaikoina saada se ostettua.

   Meiltä löytyykin tuo Brion taaperokärry, mutta sille ei ole vielä tullut käyttöä, koska Anton ei seiso. Mutta on varmasti oivallinen lahja yksivuotiaalle -varsinkin, jos hän ei vielä kovin hyvin itse kävele.

   Toki äiti saa itseäänkin lahjoa :D Minä meinasin juhlistaa Antonin synttäreitä ja vauvavuoden päättymistä sitten vielä erikseen naisystävieni kesken. Antonia juhlitaan iltapäivällä ja vanhempia sitten illalla :)

   Poista
 2. Myös mulla on tullu noista ruokailuseteistä koirankupit mieleen! :D meillä ei vielä noita tarvita, mutta oon kuullu myös kehuja eli varmaan tulevaisuudessa semmoset ostellaan kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska, että en ole ainoa. Tosin enpä ylläty, että useammat ajattelee noita koirankupeiksi :D Mutta toisaalta onhan tuossa aika samanlaiset tarpeetkin: ruoka-astia ei saa liikkua liian helposti, heilutti sitä sitten koira tai lapsi.

   Mä taidan katsella, mitä Anton saa synttärilahjaksi ja sitten jälkikäteen ostella niitä mitä tarvitsee :) Jotkin tällaiset ruoka-astiat on kyllä ehdottomasti tarpeen.

   Poista