Uusi lelu

15.5.14

Mä oon aina ollut vähän sellainen, että jos saan päähäni haluta jotain, niin aika usein keksin keinot, miten sen saan. Olen erityisesti elektroniikan perään. En haaveile mistään huipputietokoneista tai muutenkaan tonnin laitteista, mutta haluan kyllä useimmiten satsata mieluummin elektroniikkaan kuin sitten vaikka koruihin, kosmetiikkaan ja näihin ns. "naisellisiin" juttuihin. 

Tänään sitten sain uuden ajatuksen. Tai oikeastaan kävi niin, että vanha ajatus palasi mieleeni. Minullahan on ollut Canonin 1000D -järjestelmäkamera 2010 joulukuusta. Se on edelleen todella hyvässä kunnossa ja sillä kyllä saa mielestäni erinomaisia kuvia. Olen kuitenkin käyttänyt sitä harmittavan vähän ja syy on pitkälti siinä, että tuollaista järjestelmäkameran mötikkää on hankala kantaa mukana ellei sitten jotenkin "asiakseen" lähde valokuvaamaan. Minulle myös koituu päänsärkyä, kun kuvaan tiiraamalla siitä katseluaukosta. Hyvä kamera on siis jäänyt todella vähälle käytölle.

Olinkin toivonut jo aika pitkään sellaista minijärjestelmäkameraa, mutta en sitä saanut tai voinut hankkia, koska minullahan oli jo hyvä järjestelmäkamera -oli siis vaikea löytää syitä, miksi ostaisin toisen. Tänään kun olin kaivanut taas vanhan järjestelmäkameran esiin niin palailin niihin ajatuksiin, että olisipa kyllä helpompaa, jos kamera olisi pienempi. Samassa muistin, että siskonihan on ollut kiinnostunut ostamaan tämän nykyisen kamerani ja oli edelleen.

Niinpä diilasin hänen kanssaan sellaisen sopimuksen, että mieskin vielä suostui siihen, että saisin ostaa uuden kameran, kun erotushinta ei jää kovin suureksi. Ja kun etsin vielä amazonin kautta, niin kamera löytyi sata euroa halvemmalla kuin millä sitä Suomessa myydään. Hiukan mietityttää, mitenkähän nuo takuuasiat sitten hoituu, jos on tarve mutta veli, joka on tilannut amazonista elektroniikkaa sanoi, että sen pitäisi mennä aika samalla tavalla kuin Suomessakin mutta toki postitukset vie oman aikansa ja asiointikieli on englanti. Toivottavasti näin on ja vielä toivottavampaa on, että takuuasioissa ei tarvitse amazoniin kääntyä.

Millaisen kameran sitten tilasin? Valinta oli oikeastaan helppo: Samsungin nx2000 ja tietenkin valkoisena.


Minulla on aina ennen ollut Canonin kamera, joten siinä mielessä jännittää vaihtaa merkkiä. Muuten olen kyllä ollut Samsungin laitteisiin tyytyväinen, joten luottamusta löytyy tähänkin.

En ole sinällään mikään kameraharrastaja, että osaisin aivan kauheasti sanoa ominaisuuksista, mutta tarkastimme kyllä mieheni kanssa, että en sentään huonompaa osta tilalle. Tässä on kylläkin muovisempi runko, mikä vähän epäilyttää, mutta se on varmaan osasyy alhaisempaan myyntihintaan. Niin ja tavallaan taidan kyllä ajatella, että tuo Canonin järkkäri on parempi vakavampaan valokuvaamiseen kun taas tässä Samsungin kamerassa on pyritty yhdistämään järkkärin ominaisuuksia sellaiseen, mitä arkivalokuvaaja hakee.

Toinen seikka koon lisäksi, miksi tämän halusin, on siinä, että tässä kamerassa on wifi-ominaisuus. Valokuvat saa siis netin kautta suoraan ladattua tai vaihtoehtoisesti voin siirtää valokuvat ilman johtoja Samsungin tabletille. Kännykällehän en pysty, koska käytössäni on Windows eikä Android puhelin. 

Näin kiteytettynä siis: en varmastikaan olisi tarvinnut tällaista uutta lelua, koska minulta löytyi jo aika hyvä lelu. Mutta koska tässä Samsungin kamerassa on sellaisia ominaisuuksia, mitkä tekevät sen käytöstä paljon helpompaa, niin kannattavampaa on myydä entinen kamera siskolleni ja ostaa tilalle sellainen kamera, mitä käyttäisinkin useammin. Niin ja onhan se aina kiva saada tällaisia uusia juttuja, ei käy kieltäminen.

Koska kamera tulee Englannista, niin joutunen odottelemaan sitä vähän pidempään. Kertoilen sitten, oliko tämä vaihto järkevä kauppa vai ei. Onneksi ei kuitenkaan niin paljon harmita luopua tuosta entisestä, kun se menee kuitenkin siskolle.

Nyt vaan jänskäämään, milloin postiluukku kolahtaa.

You Might Also Like

0 kommenttia