Samsung NX2000 + kameralaukku

27.5.14

Noniin, tulihan se vihdoin! Tänään kävin kamerani noutamassa postista ja pari tuntia olen ehtinyt sillä leikkimään. Nyt tuleekin sellainen "ensifiilikset"-postaus. 

Mutta ensiksi muutama sananen tuosta laukusta. Yleensä aina teen hintavertailua ja jännä juttu, tämä kameralaukku maksaa täällä Suomessa 30-40 euroa, kun taas ulkomaan nettisivuilla päälle satasen. Mistä lie johtuu. Jokatapauksessa mielestäni cdonilta tilattaessa sai hyvän paketin 31 euron hintaan:


Tuo sattuu siis olemaan juurikin tälle kameralle tarkoitettu paketti ja mukana tuli ylimääräinen akkukin. Lisäksi tuollainen latausalusta, mikä on hyvä, koska muutenhan tuo kameran akku ladataan vaan kytkemällä usb itse kameraan. Mikä on minusta sinänsä huono valinta Samsungilta, koska tuo aiheuttaa vaaran, että potkaisee johtoa niin, että kamera lentää lattialle... Mutta joo, tykkään tästä laukkusetistä kovasti ja mielestäni se oli hyvän hintainen, kun normisti pelkistetyt laukut maksaa jo sen 20€.


Sitten se itse kamera... On ollut hiukan ongelmia kieltämättä. Ensinnäkin alussa kamera herjasi "linssi on lukittu" enkä tajunnut, miten se oikein saadaan pois päältä. Mies pelasti tilanteen. Sitten tuli ymmärrysongelmia ohjelmapäivityksien asentamisessa, mutta niissäkin mies pelasti tilanteen. Suurimmat turhautumiset on siis liittynyt näihin asetuksiin, millä kamera saadaan kunnolla käyttökuntoon.

Alkuvaikutelma kamerasta on aika perus, mikä on usein elektroniikassa. Ärsyttää ja turhauttaa, kun siitä ei saa niin paljon irti mutta syy on täysin omassa osaamattomuudessa. Laite ei ole vielä tullut tutuksi, joten sitä on vaan käytettävä, jotta hallinta paranee.

Kamerahan on miltei täysin kosketusnäytöllinen eli rungossa ei pahemmin näppäimiä ole. Sopii heille, jotka ovat tykästyneet kosketusnäyttöihin. Minulla tuo on aika luontainen tapa, koska paljon kuvaan tuolla Lumia 1020 kameralla mutta tämä kosketusnäytöllisyys ei minulla vaikuttanut mitenkään ostopäätökseen -napit olisi ihan yhtä hyviä. Ehkä jopa parempiakin siinä suhteessa, että nyt joutuu huolehtimaan myös kameran näytön suojaamisesta.

Kamera on mukavan kevyt, siis huomattavasti kevyempi kuin minun entinen Canonin 1000D. Runko näyttää ja tuntuu muoviselta, mutta ei häiritse minua. Muuten runko on suunniteltu melko hyvin käsiin sopivaksi. Voisin tosin heittää kritiikkinä, että melko helposti tulee oikealla kädellä tahattomasti koskettua tuohon kulmassa olevaan "valikkopyörään" ja siten saattaa joutua palailemaan niihin ruutunäkymiin, missä haluaa olla.

Kokeilin myös noita nettiominaisuuksia, koska se vaikutti minulla melko suuresti siihen, että Samsungin valikoin. Todella kätevästi saa muutamalla napin painalluksella lisättyä valokuvan facebookiin. Onedriveen (minne latautuu kaikki minun kännykkäkameran kuvat automaattisesti) latautuu myös helposti, mutta ongelmaksi tulee se, että kamera suostuu lataamaan ainoastaan 9 kuvaa kerralla. Olisi kätevämpää, mikäli tuohon saisi samanlaisen automaattitalletuksen kuin Lumia-kännykällä. Tuon automaattitallennuksen kyllä saa, mutta ennemminkin omalle tietokoneelle/tabletille. Loppujen lopuksi en tiedä, tuleeko tuolle nettiominaisuudelle niin paljon käyttöä/tarvetta kuitenkaan, koska eihän kamerassa ole muuten nettiä ellei ole tosiaan kytketty langattomaan. Kotoa se löytyy, mutta silloin on melko sama ladata vaan kaikki kuvat USB-johdon avulla koneelle.

Mitä sitten niihin valokuviin tulee, niin siitä en osaa vielä hirmuisesti sanoa, koska kokemusta on niin vähän. Näin alkuun vaikutti siltä, että kameralla saa ihan mukavia kuvia ilman salamaakin. Entisessä kamerassani kuvista tuli melko helposti heilahtaneita, jos niitä ilman salamaa yritti kuvata. Samsung NX2000 tuotti tällaisia kuvia sisätiloissa ilman salamaa klo 18-19:
Salaman kera kuvat näyttivät tältä:Kamerasta löytyy myös monia suodattimia ja erikoistehosteita. Niitä olen testannut toistaiseksi hyvin vähän, mutta muutama esimerkki "kylläisistä väreistä":
Nyt olisi sitten vaan opeteltava kameran käyttöä ja hallintaa. Ehkä palailen kokemuksiin sitten, kun sitä oikeasti onkin. Huomenna Anton täyttää 10kk ja olisi taas kuukausikuvien aika. Nähtäväksi jää, millaisia otoksia saan aikaiseksi, kun on uusi vehje käytössä.

PS: Muutkin ihmiset ovat ruvenneet hyödyntämään minun alennushaukka-lahjojani. Bongasin Sokokselta ihanan laukun 70% alennuksella, jolloin hintaa laukulle jäi hiukan päälle kymppi. Toki olisin sen mieluusti itselleni kotiuttanut, mutta yritin pitää mielessä, että vaikka jotain haluaa, niin sitä ei välttämättä tarvitse. Niin ja en olisi ehkä löytänyt hyviä perusteluja miehelle, miksi laukun olisin ostanut. Oikein kuitenkin arvelin, että ystävälläni oli mielenkiintoa tuo laukku saada, joten shoppailuassistenttina hankin hänelle löytölaukun:You Might Also Like

0 kommenttia