Pikku kakkonen

21.5.14

Välillä kuulee ja lukee, että muille on tulossa toinen vauva. Mehän oltiin miehen kanssa ensimmäisiä omissa piireissämme, ketkä vauvan päättivät sujauttaa maailmaan. Edelleenkin muut on vauvattomia, mutta jotkut ei-niin-tutut-ihmiset pyöräyttelee jo toisia vauvojaan.

Kun tulee näitä "toinen vauva" -uutisia, on tuntemukset minulla ristiriitaisia. Tyyliin: "ääääk, kuinka ihanaa!! vauvat on ihania!! mäkin haluan toisen vauvan!!" ja "toinen vauva vielä Antonin kanssa?! vauva-arjen jatkumista?! miten ihmeessä noi uskaltaa/jaksaa??". Ei minua siis sinänsä kosketa lainkaan se, jos joku tekee sen toisen lapsen. Olen hyvinkin onnellinen heidän puolestaan, mutta sitä kuitenkin itse miettii, miltä tuntuisi, jos meille tulisi nyt se toinen lapsi. Niin ja mietin kyllä, miksi jotkut päättävät tehdä lapsia niin tiuhaan tahtiin. Haluaako he jotenkin lapsikauden alta pois siihen tapaan, että otetaan vuosisadan univelat yhteen syssyyn ja nukutaan sitten, kun kaikki lapset on tarpeeksi isoja. Tai onko taustalla ajatus siitä, että lapset viihtyy toistensa kanssa paremmin, jos ikäeroa on pienesti? 

Kieltämättä välillä on vauvakuume, mutta aika pienesti kuitenkin, koska järki sanoo niin kovasti, että nyt muutaman vuoden sisään ei toista parane kokeilla laittaa alulle. Järki sanoo noin, mutta samassa kyynelehdin ilosta, kun muut ilmoittavat raskauksistaan. Ehkä se on sitten sitä, kun itse tietää ja kokee, miten rakas asia se lapsi on -oli se ensimmäinen, toinen tai kolmas. Ehkä siinä on myös hitunen kateutta, tiedän haluavani enemmän lapsia ja siksi haluaisin olla samassa tilanteessa kuin toinen... vaikkakin toki vasta tulevaisuudessa.

Ja vaikka se on mitä luonnollisin asia, niin silti raskaudessa on jotain erityistä. Se tekee naisesta erityisen. Toki äitiyskin tekee, mutta ei samalla tavalla. Äidin kehosta tulee arvokkaampi, kun se kasvattaa toista ihmistä. Se on myös hyvin kaunista.

Mutta niin, kyllä se ihmetyttää, miten jotkut jaksavat niitä useampia pikkuisia. Jääkö heille lainkaan omaa aikaa? Kaipaavatko he sellaista? Eikö vauva-arki jättänyt mitään sellaisia kokemuksia, jotka laittaisivat miettimään, haluaako siihen palata varsinkaan niin pian? 

Samassa jos joku vastaisi minulle: "No mutta kun vauvat on niin ihania", niin se aikalailla riittäisi vastaukseksi. Voisin vain nyökyttää ja sanoa: "Ymmärrän."


Pikkuinen rakas <3

You Might Also Like

0 kommenttia