Hiusjuttuja ja kaapu

13.5.14

Mies haki minulle tänään Anttilasta paketin, mikä sisälsi kaksi hiusjuttua. Minulla oli entuudestaan paljon kehuttu Tangle Teezer -hiusharja, mutta siinä alkoi näkymään jo käytön jälkiä sen verran, että oli hankittava uusi. Noin kaksi vuotta ehti olemaan se entinen, mutta jo jonkin aikaa sillä on tuntunut olevan hankaluuksia selvittää takkuja. Ne muoviharjakset kun on varsinkin reunoilta vääntynyt niin, että se ei oikein "uppoa" hiuksiin.


Olin kuitenkin nuukaillut ja pitkittänyt uuden harjan hankintaa. Kunnes huomasin, että Anttilassa on nuo harjat taas tarjouksessa 10,90€ niin päätinpä vihdoin tilata sen uuden. Vaikkakin toki voisi ehkä odottaa, että tämä niin paljon ylistetty kampa kestäisi pidempään käytössä, niin silti ostin saman, koska olin sen muuten hyväksi todennut. Ja nyt sen kuitenkin sai puolta halvemmalla kuin aikoinaan. Se onkin välillä jännä nähdä, miten nämä jotkut ilmiöt leviää. Tämä harja kun oli aikoinaan lähinnä vaan kampaamotuote, mutta nykyään niitä saa miltei joka kulmalta. On muuten myös hiukan pienentynyt tuo harja vuosien aikana, huomasin tuon verratessani entistä ja uutta harjaa.

Ajattelin ottaa samaan tilaukseen kokeiluun suht tuoreessa suosiossa olevaa Invisibobble-hiuslenkkiä. Alkuunhan tuumasin näistä hiuslenkeistä, että ne on rumia kuin mitkä. Muistuttaa sellaista avainketjua, mikä oli miltei jokaisella ala-asteelaisella kun olin pieni. Aina välillä olen tiiraillut noita lenkkejä ja nyt tilausta tehdessäni silmäilin hieman tarkemmin tuotetietoja, paljonhan ne hiuslenkille lupaavat:

"Hiuslenkki ei kiristä eikä vahingoita hiuksia, mutta pitää hiukset juuri siinä missä haluatkin myös vauhdikkaammassa menossa. Kuminen Invisibobble Hiuslenkki ei katko hiuksia ja on helppo irroittaa. Hellävaraisuuden lisäksi hiuslenkki on myös hygieeninen ja se on helppo puhdistaa vedellä. Hiuslenkki hylkii vettä. Ei jätä hiuksiin painaumia."

Näin lyhyen kokeilun perusteella voin kyllä sanoa, että todella lupaavalta vaikuttaa. Tiedättekö, kun normipompuloilla laittaa hiukset kiinni, niin päänahkaa saattaa kiristää ja sitten sitä joutuu säätämään sen kanssa, jotta se kiristyksen tunne lähtee pois. No, tällä pompulalla tuota ei ole tullut ollenkaan. Olin myös hiukan skeptinen sen suhteen, mitenkä hyvin hiukset pysyy kiinni mutta taitaakin pysyä tällä paremmin kuin perinteisellä ponnarilla. Saattaa olla, että palaamista ei ole enää muihin ponnareihin! Tosin toki, kun näillä on yhdellä ponnarilla hintaa n. 2€ (3kpl maksaa 5,90 tai nyt Anttilasta tarjouksella 5€) niin näitä ei noin vaan heitellä ja hävitellä. Ja pitää nyt katsoa, miten hyvin tuo joustavuus säilyy käytössä vai venyykö nämä liikaa.Näin tänään myös toisenlaisen hiusihanuuden, joka on kolkutellut mielessä. Tällainen hiuskoru on myynnissä Glitterissä:


Mielestäni tuo on tosi ihana, mutta ehkä kuitenkin liian erikoinen. Mietin, tulisiko tuota käytettyä ja olisiko se nyt sitten miten häiritsevä päässä. Kun en oikein tykkää pitää sellaisia korviksiakaan, jotka kilisee. Sopivasti olisi taas vaan sellainen kuponki kädessä, millä saa kolme Glitterin tuotetta puolella hintaa... No jaa, täytyy harkita asiaa.

Niin ja en tosiaan mieheltäni mitään äitienpäivälahjaa pyytänyt tai saanut, koska tiesin, että kuitenkin löydän parhaiten itse asioita, mitä haluan/tarvitsen. Eilen kävinkin pyörähtämässä keskustassa ja silmiini osui, harvinaista kyllä Gina Tricossa, neuleponchomainen asu. Kävelin liikkeestä jo pois, mutta se jäi kummittelemaan niin paljon mieleen, että pakkohan sitä oli käydä sovittamassa. En oikein osannut sanoa varmaksi, sopiko se minulle vai ei mutta pidin kuitenkin niin paljon siitä ajatuksesta, että voin tuon vaan heittää päälleni esimerkiksi kesäiltana, että ostin sen. Koskaan minulla ei ole ollut tämäntapaista vaatetta, joten siinä mielessä piristävä lisä vaatekaappiin:


Vaatekaapista puheenollen, entisiä mekkojani on taas lähtenyt uusille omistajille. Sitä on aina jotenkin haikea olo luopua jostain omastaan, mutta tuskinpa sellaista mekkoarsenaalia enää tarvitsen ja osa oli sellaisia minimekkoja, että vaikea uskoa pääseväni enää sellaisiin mittoihin. Nykyään kun muutenkin ostelen tuollaisia kaapuja, hah.

PS. Pilville terkkuja! ;)

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kiitti! Oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Otetaan uusiksi joku päivä? :) Hei kertoilepa sitten, miten noi ponnarit toimii sulla. Olen itsekin harkinnut ostavani samanmoisia, mutta olen ollut epäileväinen niiden pysyvyyden suhteen. :D Voiko ne tosiaan pysyä niin hyvin hiuksissa kiinni myös vauhdikkaammassa menossa?! -Pilvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pitää ottaa uusiksi! Joo, kertoilen omista kokemuksista mutta voi olla, että mun kanssa noi pompulat ei pääse ihan ultimaattiseen testiin kun en kauheesti hyppylajeja tai vastaavia harrasta. Mutta siis ihmeen hyvin on hiukset pysynyt kiinni, ei tarvii kiristää ponnaria niin kuin normiponnareissa aina ponihäntää tiukentaa. Hiukan hankalampaa on kylläkin myös poistaa tuo ponnari, kun ei viitsi ihan suoraan vaan vetästä.

      Poista