Syksy mielessä: välikausihaalari

15.4.14

Perinteisesti olen taas askeleen jos toisenkin edellä, kun mietin Antonin vaatetusta. Antonin kasvaminen ja siten myös liikkuminen asettaa vaatteille uusia vaatimuksia.

Tänä keväänä Antonilla on käytetty viime syksynäkin toimivaa Cirafin välikausihaalaria. Se on edullinen ja ominaisuuksiltaan riittävä vauvalle, joka lähinnä istuu vaunuissa ulkona ollessa. Syksyllä asiat on kuitenkin toisin: Anton todennäköisesti kävelee ja muutenkin rymyää huomattavasti enemmän maassa. Mistä siis haalari syksyksi?

Kaavailtiin, että syksyn haalaria voisi käyttää tarvittaessa kesälläkin, koska Cirafin haalari tuskin enää silloin mahtuu kerta on kokoa 68. Eli haalari pitäisi tässä lähikuukausina hankkia, mielellään alennuksia hyödyntäen.

Jälleen sain todeta, että vauvojen/lasten ulkovaatteet ovat kalliita. Varsinkin, kun sen käyttöikä ei mikään hirmuinen ole lapsen kasvaessa. Meneeköhän se syksyn haalari lähinnä sen 4-5 kuukautta ja taas kevääksi pitäisi ostaa uusi... Mietin myös käytetyn ostamista, mutta niistä pyydetään taas liikaa hintaa siihen nähden, että ne ovat tosiaan jo yhden tai useamman lapsen käytössä olleet. Ja kun mielellään säästäisimme itse siinä, että säilytämme Antonille hankittuja vaatteita muille mahdollisille tuleville lapsille. 

Nyt kun on taas mainittu tämä perus "uudet maksaa, käytetyt maksaa, pitäisi olla laadukasta"-höpinä käyty läpi, niin voidaan mennä niihin vaihtoehtoihin, mitä olen katsellut:

Jo parisen kuukautta sitten ihastuin tähän haalariin, lähinnä kai värin takia:


Tuota keltaista ei kuitenkaan kovin monesta kaupasta tunnu löytyvän eli ilmeisesti useampi ihminen on tuohon ihastunut. Kieltämättä myös mietin, miten helposti noin kirkkaasta väristä näkyisi lika ja kuluminen. Ei välttämättä siis mikään "järkevin" vaihtoehto. 

Sama haalari olisi punaisena tai sinisenä Elloksella hintaan 89€, mutta siitä olisi mahdollista saada 40% alennus eli hintaa jäisi jotain päälle 50€. Mietin, että tämä punainen yksilö olisi myös kivan värikäs:Mitä sitten tulee haalarin ominaisuuksiin: "Haalari teknistä materiaalia. Teipatut saumat estävät kosteuden pääsyn sisään. Voimakkaasti vettähylkivää (vesipilari 5 000 mm) ja tuulenpitävää materiaalia, joka hengittää. Irrotettava, tikattu vuori. Vetoketju jatkuu toiseen lahkeeseen. Puolikorkea kaulus, jossa fleecevuori sekä leukasuoja keskellä edessä. Fleecevuorillinen, irrotettava huppu, jonka etureunoissa sivulla kuminauha. Hihansuissa upotettu kuminauha sekä fleeceä sisäpinnalla. Lahkeensuissa kuminauha ja irrotettava jalkalenkki. Kaksi taskua, joissa kansi. Heijastindetaljit. Päällyskangas, vuori ja vanutoppaus polyesteriä. Pesu 40°."

Sitten toisena vaihtoehtona olisi ainakin puolet kalliimpi, mutta hyvinkin paljon kehuttu Polarn O. Pyretin kuorihaalari, jonka kylläkin hankkisin jokseenkin tylsähkössä mutta varmassa tummassa värissä:


Netissä näytti tämä nyt olevan alennuksessa n. 94€, joka on siis vielä kova hinta alennettunakin mutta mitä vilkaisin, niin käytettynäkin näistä pyydetään 70 euron pintaan. Me miehen kanssa ei sinänsä sitä jälleenmyyntiarvoa itse mietitä, koska kuten mainitsin, niin alustava tarkoitus on säästää tämän tapaiset hankinnat myöhemmille lapsille/lapselle. Nettisivuilla ominaisuuksista sanotaan seuraavaa:
"Tuulen- ja vedenpitävä kuorihaalari, jossa teipatut saumat ja erityisen vahva, hengittävä materiaali. Irrotettava, lämmin fleecevuori pitää lapsen lämpimänä tuulessa, sateessa ja jopa pikkupakkasella.
• tuulenpitävä
• vedenpitävä (vesipilariarvo 10 000 mm)
• heijastimet edessä ja takana
• irroitettava, säädettävä huppu
• irroitettava, neppareilla kiinnitettävä fleecevuori
• lahkeensuissa kuminauhakujat
• teipatut saumat
• kaksi vetoketjullista etutaskua"

Jos näiden haalareiden tietoja vertaa toisiinsa, niin vedenpitävyys on POPin haalarissa kaksinkertainen. Tosin en tiedä, onko tämä ominaisuus hintansa väärti, koska Anton on syksyllä vielä kotona ja siten vanhempana säädellään, millaisiin keleihin ulos lähdetään. Mutta toisaalta taas itsekin muistan hyvin kirkkaasti ne lapsuuden ajat, kun halusi mennä hyppimään vesilätäköihin. Pitäisikö Reiman haalari riittävästi vettä? POPissa tuntuisi myös miellyttävämmältä ratkaisulta tuo kaksivetoketjuisuus.

Mikäli olisi niin, että nämä kaksi haalaria olisi samanhintaiset tai ero olisi kympissä tai muutamassa niin sitten päätyisin selkeästi tähän POPin haalariin. Mutta nyt näillä hintaeroilla mietityttää, onko tuo POPin haalari niin paljon parempi, että siitä maksaisi kaksinkertaisen hinnan? Molemmissa haalareissa arvostan kuitenkin sitä, että siitä löytyy tuo irroitettava vuori ja sellainen haalari olisikin mielellään hakusessa. En ole oikein varma, onko vielä paras aika hankkia tuota syksyn haalaria; käynnistyykö nuo kovemmat alennukset tässä kesämmällä?

Ajatuksia? Neuvoja? Muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
Niin ja mikä olisi sellaisen päälle 1-vuotiaan koko syksylle, 80 vai 86?

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Vitsi toi keltanen haalari olis kyllä munki unelma! Tai sellanen oikeen vihree :) Mulla taitaa olla eessä sittenki uuden haalarin osto, sillä toi edellinen minkä hommasin on nyt Jesselle sopiva sittenkin... Ja se on koko 80! Kannattaa ottaa varmaan se koko 86 ni menee sit syksyllä, ellei sit jopa 92 jos menis vaikka keväälläki vielä! tai tiedä noista sitte :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen tosi perusvihree on myös Reimalla, mitä katselinkin mutta se jäi sit laskuista pois, koska se vetoketju päätty ihan keskelle haaroihin. Ajattelin, että sen pukeminen saattais olla liian vaivalloista sitten... Jesse on varmastikin Antonia aika paljon isompi, mutta käväisin tänään ihan kaupassa katsomassa noita kokoja ja kyllä myyjä suositteli, että ottais ainakin sen 86. 92 voisi toki mennä keväällä, mutta ei pysty ottamaan liian isoakaan, että siinä on hankala liikkua syksyllä :/

   Poista
 2. Meillä on nyt ollu popin haalari ja se on kyllä ihan paras. Vedenpitävyys on loistava koska erillisiä kuravaatteita ei tartte, eillei toki meinaa ihan uimaan asti haalarin kanssa mennä :)

  Tilasin meille just popin nettikaupasta uuden haalarin ensisyksyä ja kevättä varten odottamaan ja mikäli talvi on yhtä lämmin kuin tämä oli, niin erillistä toppapukuakaan ei tartteta kun teknisellä kerrastolla ja villapuvulla pärjää tuon kanssa ihan loistavasti :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja siis Niilolla (1v3kk) on nyt koko 86, se ei tule menemään enää syksyllä(1v9kk) joten otin koon 98, meneepähän sitten koko syksyn, talven sekä keväänkin vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tänään katsomassa tuota POPin haalaria ja yllättävän raskasta se kangas, mutta oletan että siinä on kuitenkin helppoa liikkua?

   Onko miten pieni se 86 nyt? Kun Anton on lokakuussa tuon 1v3kk ja sen puvun pitäisi kuitenkin mennä ihan sinne joulukuulle asti. 92 kokoa ei taas ilmeisesti ole jäljellä enää, että tuo 86 olisi ainoa vaihtoehto mutta en tietty rupea ostamaan pukua, joka suurella todennäköisyydellä ei menisi koko syksyä/alkutalvea.

   Mietin sitäkin vaihtoehtoa, josko nyt ostaisi syksylle vielä jonkun halvemman ja sitten ensi keväälle ostaisi (mahdollisesti ensi syksyn lopussa aleista) tuon POPin haalarin ja se menisi ehkä sitten kevään ja syksyn, kun kasvu ei ole enää niin nopeaa. Tai yleisesti ottaen kasvu taitaa hidastua.

   Vaikeahkoa... :D

   Poista
  2. Hitsi kun en muistanut tulla kommentoimaan tähän vielä, mutta siis, on helppo liikkua. Paljon helpompi kuin talvihaalarissa, vaikka kangas onkin raskasta. Se raskaus takaa, että kangas säilyy ehjänä :)

   Kokoasiaan en sen enempää kommentoikaan, kun kävittekin ostamassa ja sovittelemassa jo :)

   Poista
  3. Arvelinkin, että raskaus toisaalta takaa kestävyyttä mutta yllätyin kuitenkin kun tuo nykyinen haalari on niin paljon ohuempi ja siten myös kevyempi.

   Joo, piti tosiaan olla nopeasti liikenteessä kun aika vähän oli noita jäljellä. Hyvällä tuurilla saatiin vielä se 92 :)

   Poista