Nyt se ratkesi: turvaistuin

24.4.14

Huomasin eilen, että Babystylessä on loppuviikon kanta-asiakaspäivät. Ajateltiin sitten miehen kanssa käydä katsomassa niitä turvaistuimia Antonille. Paljonhan olen niitä netissä selaillut ja tuumasin nyt, että olisi säästänyt melkoisesti aikaa, jos olisi vaan luottanut siihen, että kaupasta saa selkeintä palvelua.

Minähän olin kaavaillut meille sitä Cybexin pallas tai jotain vastaavaa Cybexin istuinta. Ne tuntui palkki-istuimista olleen menestyneet hyvin ja tosiaan palkillista meille mietin sen autottomuuden takia. Nuo istuimet on usein helppo siirtää autoista toiseen. Olen tietoinen, että suositeltua on, että pientä lasta kuljetettaisiin selkä menosuuntaan mutta meillä tuo ei onnistu. Myyjä sitten kertoi, että palkki-istuin on tuossa tapauksessa turvallisempi kuin nämä valjasistuimet.

Babystylessä sanoin sitten myyjälle ne kriteerit, mitä istuimelta kaivattiin ja ilmaisin, että olin harkinnut niitä Cybex-istuimia. Myyjä totesi tähän, että Anton on varmaankin liian pieni niihin. Kokeiltiin ja pitihän se paikkansa: Cybexin istuinta ei saatu säädettyä riittävän pienelle lapselle niin, että se olisi turvallinen. Eli ihan hyvä juttu, että en mennyt sitten kuitenkaan tilaamaan ulkomailta netistä siinä toivossa, että säästäisi rahaa. Myyjä ehdottikin meille Kiddyn Guardianfix Pro 2 istuinta. Hintaa oli ihastuttavat 339€. 

Antonia kokeiltiin tuohon tuoliin ja se oli ihan passeli, vaikkakaan tarkoitus ei ole tuolia ottaa vielä käyttöön vaan vasta sitten, kun kaukalo lähtee miehen siskon vauvalle eli joskus kesäkuun puolella. Olin ilmaissut myyjälle, että meidän max. budjetti on se 300€ ja myyjä aluksi ehdottikin, että voisi tilata meille tuolista sen mallin, jossa ei ole isofixejä. Käytyään selvittämässä asiaa hän kertoi, että tuo isofixitön (mikä sana) malli maksaisi 289€ mutta he voisivat myydä meille suoraan tämän isofix-version siihen 300€ hintaan. Koska kaupassa oli ne kanta-asiakaspäivät niin siitä sai muutenkin alennusta, mutta he tekivät nyt meidän kanssa tuollaisen hiukan halvemman diilin. Saatiinhan me myös vielä jotain vajaa 10€ Babystylen käyttötilille. Mitä vilkuilin noita ulkomaankauppoja, niin tuon penkin saisi hiukan halvemmalla sieltä, mutta en jaksanut ruveta säätämään ja jos tulee jotain vakuutusongelmia, niin ne on huomattavasti helpompi hoitaa kaupassa, joka on kotikaupungissa.

Eli meidän istuinpäätös ratkesi nyt oikeastaan sillä, mikä yksinkertaisesti oli Antonille sopivin mutta myös meidän kriteerit täyttävä. Kuikuilin autoliiton sivuilta, että hyvät arvostelupisteet on tämä istuin saanut. Tosin luotan kyllä siihen, että useimmat markkinoilla olevat turvaistuimet on turvallisia vaikkakin kieltämättä epäilyttäisi tässä asiassa ostaa se halvin.

Päädyimme siis väreissä mustaharmaaseen ja Anton tuntui kyllä kovasti tykkäävän tässä istua. Mitä sitten näin kalliin istuimen rahoitukseen tulee, niin tämä on ikään kuin Antonin etukäteis 1v. syntymäpäivälahja, johon isovanhemmat osallistuvat.Positiivista tässä tuolissa on myös se, että se on aikalailla kevyimmästä päästä. Hiukan mietityttää, mitenkähän tuonne palkin taakse mahdutaan sitten talvivaatteissa, mutta se on sen ajan murhe. Eipähän tarvii enää aiheuttaa itselleen päänsärkyä sillä miettimisellä, mikä istuin nyt oikein olisi meille paras. Toivottavasti se on tämä.

You Might Also Like

0 kommenttia