Hui, mannapuuro!

6.4.14

Eilen illasta päätin antaa Antonille ensimmäisen kerran mannapuuroa, jota olimme hänelle ostaneet. Poika söi kaksi lusikallista, jonka jälkeen putisteli päätään. Yritin tarjota lisää ja samassa hän huiteli käsillään puurolusikkaan ja sotkuahan siitä tuli. Pyyhkiessäni kädet puhtaaksi huomasin niissä voimakasta punoitusta. Pyyhin kasvotkin ja huh, selvästikään pojan elimistö ei tykännyt tästä uudesta puurolajista.

Anton oli jonkin aikaa normaali, leikki kanssani sohvalla -tosin naama punaisena. Mietin, josko hänelle pitäisi tarjota kuitenkin jotain muuta ruokaa, jotta ei tarvitsisi mennä nälkäisenä nukkumaan. Sitten kun nostin hänet syliini, oksensi hän täyslaidallisen. Myös kasvoissa oli selvästi punoitus lisääntynyt.

Pari minuuttia puuron syönnin jälkeen, kun kasvot ja kädet oltiin pesty.

Tässä vaiheessa alkoi jo vähän pelottaa ja Antonkin selvästi koki olonsa epämukavaksi. Soitin miehen paikalle, joka oli viereissä rakennuksessa ja seurasimme tilannetta. Antonia selvästi kutitti paljon silmien alueelta mutta hengitti normaalisti.

Noin puolen tunnin päästä.

Vein Antonin sängylle ja hellästi yritin estää häntä hankaamasta kasvojaan. Tissiä Anton ei huolinut, mutta vaikutti nukahtavan ilmankin. Siihen jäin sitten valvomaan, että punoitus laskisi ja Anton nukkuisi turvallisesti. Lopulta uskaltauduin itsekin nukkumaan, mutta kyllä tuo säikäytti.

Sen verran kovat allergiaoireet tuli jo tuosta pienestä määrästä mannapuuroa, että sitä ei kyllä meillä enää oteta käyttöön. Kävi myös mielessä, miten olin lukenut siitä, että vauvat vaistomaisesti jättäisivät syömättä sen ruuan, mikä heitä allergisoi... Anton ei ainakaan huolinut puuroa yhtään niiden ensilusikallisten jälkeen.

Valokuvia otin sen takia, jotta pystyin vertaamaan ja seuraamaan oireiden kehittymistä. Olin hiukan kahden vaiheilla, laitanko niitä tänne mutta laitoin nyt havainnollistamisen vuoksi. Hengenhätää Antonilla ei nyt ollut, mutta kyllä jäin muuten miettimään, mitä jos olisikin tullut vielä pahempi reaktio. 

Aikaisemmin ei ole tullut mitään allergiaoireita, joten aika rohkeasti olen uskaltanut antaa uusia makuja mutta nyt sitä ehkä jää vähän pelkäämäänkin uusien juttujen suhteen, miten tuo poika reagoi.

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Hui :o meilläkään ei olla reagoitu vielä mihinkään, mutta ei me vanhemmatkaan olla pahemmin millekkään allergisia :o onneks kuitenkin rupes punotus laskemaan ja nukahti hyvin! Aamusin vissiin suositellaan niitä uusia makuja ettei yöksi tule oireita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedänkin tuosta aamusuosituksesta. Sitä kuitenkin ajatteli, että ehkä uskaltaa antaa kun ei ole mitään aikaisemmin tullut. Niin sitä oppii taas, että ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jep. Nyt mietiskelenkin, pitäisikö tuosta soittaa neuvolaan ja kysyä ohjeita, jos se on se vehnä, joka tuon aiheutti.

   Poista
 3. No hui, toisessa kuvassa Anton näyttää niin reppanalta, että ihan nousi kyyneleet itellä silmiin....voi raukkaa! Varmasti sulla oli ihan sydän syrjällään...täysin ymmärrettävää. Paranemisia Antonille!! -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli sitä kyllä aika vaikea katsoa ja pelkäsi, jos se meneekin vielä pahemmaksi. Onneksi unien aikana punoitus laski ja seuraavana aamuna Anton oli normaali itsensä :)

   Poista
  2. Onpa hyvä juttu...selvisitte säikähdyksellä! :) -T-

   Poista
  3. Niinpä! :) Jäi kylläkin mietityttämään, mikä ainesosa sen aiheutti. Pitänee kysellä neuvoja neuvolasta.

   Poista