Valovoitto

2.3.14

Välillä käy niin, että suunnitelmat menee uusiksi ja sitten on taas uusi miettimisprosessi edessä. Meillä meni uusiksi olohuoneen valaistus tulevaan asuntoon. Aluksihan olimme kaavailleen sitä Ikean Lerdal-kattokruunua, koska molemmat siitä tykättiin ja se oli näyttävä olematta "liikaa". Mutta sitten tultiinkin niihin ajatuksiin, että se vaan on liian iso meidän pieneen olkkariin. Olohuone näyttäisi varmaan ihan kääpiöltä sen lampun ohessa.

Alkuperäisesti kaavailtu lamppu.

Kun hylättiin tuo, niin ruvettiin sitten miettimään, josko spottivalotanko olisi olohuoneeseen hyvä. Siinä luulisi valoa riittävän ja sen voi kohdistaa myös tauluihin. Anttilan netissä oli tällainen yksilö puolella hintaa:

Pidän tuon studiomaisuudesta, mutta epäröin, josko tuo tanko olisi inhottava harmaa. Ei siis sellainen kiiltävä, vaan jotenkin tosi tunkkainen. Ikävä kyllä, niinhän se olikin. Ja tänään vielä huomasin, että tuo olisi ollut vielä puolet halvemmalla itse Anttilan kaupassa, mutta en varmaan jaksa ruveta häsläämään palautuksen kanssa. Ajateltiin siis, että laitetaankin tuo spottivalotanko eteiseen, koska se on sellainen pitkulainen ja noh, eteisessä ei tarvitse olla niin "nättiä" lamppua. Eteiseen kaavailtu perusmallinen led-plafondi tuleekin sitten keittiöväylään eli siihen tilaan, missä nyt ruoka tehdään jne.

Eli edelleen puuttui se olohuoneen lamppu. Halusin, että se olisi näyttävä mutta ei kuitenkaan liian hallitseva. Sen pitäisi päästää valoa melko hyvin läpi eli ei mitään umpinaisia varjostimia. Miehen kanssa tykättäisiin molemmat tästä:

Kiva on, mutta hinta on vähemmän kiva. Vaikka tuo onkin nyt Anttilan netissä puolella hintaa, niin sitä jää silti liikaa: 170€ tarkalleen ottaen. Harkinnassa oli myös tämä plafondi:
Tuokin on nyt Anttilan netissä tarjouksessa hintaan 50€, kun normihinta on 150€. (En oikein välillä käsitä, mistä nämä hinnat tulee...) Mutta tämä alkoi olemaan jo sellaisessa hintaluokassa, mikä voisi meille sopia. Mies tykkäsi tuosta ja kai itsekin, mutta jotenkin minusta tuntui, että ei tuo ehkä ole olohuoneeseen sopiva. Vaikeaa kyllä, kun lamppuja ei näe siinä ympäristössä minne ne tulisi.

Laajensin sitten vielä nettietsintää ja katselin Prisman sivuja. Sieltä ponnahti eräs lamppu, joka oli mielestäni ihana. Alkuun vähän mietin, onkohan se sopiva olohuoneeseen mutta sitten tuumailin, miksipäs ei! Tähän ihastuin:


Alkuun mies ilmaisi, että ei. Kuulema liian futuristinen. Jatkoin etsintää, mutta tämä jäi mieleen. Sitten aloin perustelemaan miehelle, että kyllähän tuosta hyvin pääsisi valo läpi ja kun on tuollainen kirkas, niin se ei liikaa hallitsisi kuitenkaan. Ja kun meidän olohuoneeseen tulee jonkin verran väriä tekstiileistä ja tauluista, niin tuollainen "väritön" lamppu olisi kiva. Ja kun hintakin menee vielä siihen luokkaan, mikä onnistuu. Ja sitten: VICTORY. Mies sanoi, että hänelle on loppupeleissä aika sama niin hanki sitten tuo, jos haluat. Ja niin minä tänään poljin pyörälläni viiden kilometrin päässä olevaan Prismaan ja siellä se oli: YKSI AINOA KAPPALE kirkasta lamppua jäljellä. Sanoisin, että se oli kohtalo, mikäli uskoisin kohtaloon. Tuota lamppua olisi myös ollut savunharmaana ja violettina, mutta tuo kirkas on ehdottomasti tyylikkäin... minun mielestä. Niin ja tuo lamppu menee mielestäni melkein jokaiseen huoneeseen, että voi sitten vaihtaa aikanaan huoneesta toiseen, jos tulee tarvetta/halua.

Nyt on sitten vihdoin kaikki kattolamput hankittu. Vielä valonlähteet pitää niihin hankkia, mutta ne hankitaan Ikeasta. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Alhlaalta päin toi eka ja kolmas on kyllä super ihania!! Ihan oikean lampun kävit hakemassa :) nyt tuli itellekkin himo hankkia olkkariin joku kiva lamppu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ne on omatkin suosikit! Tuo mihin päädyttiin oli kuitenkin lompakkoystävällisempi :) Vielä kun olisin voittanut siinä Antonin huoneen lamppuvalinnassa, mutta siitä ei tunnu mies joustavan... nyyh nyyh :D Kieltämättä on kiva saada erilaisia lamppuja uuteen kotiin, sitä kun on näissä opiskelija-asunnoissa asunut tylsien plafondivalojen kanssa jo lähemmäksi viisi vuotta.

      Poista