Taulunikkarointia

20.3.14

Oikean käden peukalo on turvoksissa, koska sillä oli rankka työ painella nastoja puuhun kiinni. Nikkaroin siis ne tilaamamme taulukankaat runkoon kiinni. Ja toki käytin siinä hommassa vasaraa, mutta aluksi nastaa piti kuitenkin sormella painaa, jotta se ei... Hetkonen, siis mitä mä tästä nyt sepostan. Ehkä riittäisi vaan: tänään nikkaroin meidän taulut valmiiksi. Tältä ne nyt näyttävät:Aluksi kaavailtiin, että jos ostaisi puutavaraa ja tekisi itse nuo rungot. Eipä siinä olisi kovin paljon säästänyt, kerta raakamateriaali on se kallein osa. Tavarat kun tulee nykyään niin massatuotannolla, niin itse tekeminen ei enää erityisen halvemmaksi tule. Joissain tapauksissa voi olla kalliimpaakin itse väkertää... Mutta taas palatakseni tauluihin: ostettiin sitten valmiit pinkopohjat. Olisi ollut hiukan halvempaa ostaa kiilapuut, mutta silloin taululle olisi tullut syvyyttä vajaat 2cm kun tuolla "deep edge"-pinkopohjalla sitä tuli 4cm. Mielestäni tuollaiset kehyksettömät taulut näyttää paremmilta syvempinä. Pinkopohjat tulivatkin maksamaan enemmän kuin itse nuo taulukankaat, mutta veikkaisin että olisi kuitenkin vaikeahko löytää valmiina isompaa öljyvärimaalausta siihen 50 euron tuntumaan. Eli nastoilla sitten naputtelin kankaat kiinni ja ihan tyytyväinen olen näihin. Yhdellä taululla on kokoa 40x40cm eli aika paljon tuosta maalauskankaasta meni sitten piiloon kun ne olivat 52x52cm mutta tuo nyt oli sopivin koko kuitenkin. 

Seuraava ja viimeinen prosessi onkin sitten seinälle kiinnitys, mutta se tapahtuu siellä uudessa asunnossa. Tuon sohvan yläpuolelle ollaan aikeissa nuo laittaa. Mun lemppari on tuo toinen oikealta.

EDIT:
Laitoin myös valmiiksi Antonin huoneeseen tulevan taulun. Tuon valokuvajulisteen sain sillon joskus ilmaiseksi "bonusrahalla" ja kehys löytyikin kotoa valmiiksi. Tätä taulua minä kyllä rakastan, mutta se hyvin suurella todennäköisyydellä johtuu tuosta kaksiviikkoisesta Antonista kuvassa.


You Might Also Like

0 kommenttia