Neuvolalääkärissä

12.3.14

Käytiin tänään siinä 8kk neuvolalääkärillä, vaikka Anton onkin vasta oikeasti 7,5kk. Aikaa aikaistettiin sen Antonin pituusseurannan takia, kuten aikaisemmin täällä kerroin. Meninkin sitten Antonin kanssa kahdestaan, koska miehellä oli sattunut hammaslääkäri miltei samalle ajalle. Mies ehti tulla neuvolaan, kun me olimme lähdössä pois.

Alkuun ennen lääkäriä otettiin ne mitat, jotka näytti tältä:

12.3.2014.
Paino 8500g. Pituus 67,4cm. Pään ympärys 44,2cm.

Painoa 1,5 kuukaudessa oli tullut n. 300g lisää ja pituutta sentti. Hiukan hidastunut tuo painonnousu, mutta se nyt on odotettavissakin liikkumisen myötä. Painoa tulee kuitenkin tasaisessa määrin, kun tuota pituutta tulee vähän liian hitaasti. Tosin lääkäri sanoi, että Anton on luultavasti pyrähtänyt pienenä voimakkaasti ja nyt se sitten on rauhoittuakseen niille omille ns. oikeille käyrille. 

Lääkärillä ei oikeastaan ollut mitään erikoisempia juttuja. Hän kysyi minulta, onko Anton poiminut roskia lattialta. Se oli alkuun niin oudolta tuntuva kysymys, että kelasin päässäni lähinnä sitä, ajatteleeko hän, että meillä olisi jotenkin erityisen likaista... Nyt tuo naurattaa, koska tajusin kysymyksen tarkoituksen, kun hän kaivoi esiin pikkuruisia palloja, joilla testasi pinsettiotetta. Ja kyllähän se poika tajusi, että ei niistä pienistä kahmaista nyrkillä kiinni vaan tartutaan sormin. Sitten tarkistettiin sydän ja keuhkot, kivekset ja silmät -kaikki kunnossa. Kuulontarkistus ei oikein toiminut siinä suhteessa, että kun lääkäri vinguttaa Antonin takana jotain laitettaan niin Anton ei kääntänyt päätään. Hän kyllä selvästi kuunteli mutta ei reagoinut sillä tavalla kuin kuuluisi reagoida. Tärykalvot kuitenkin tarkistettiin ja terveet ne olivat. Kyllä Anton kotona päätänsä kääntelee äänilähteisiin, että luulenpa hänen olleen vaan aika harhautunut siitä vieraasta ympäristöstä. No kuuloa tarkistetaan kuitenkin uudelleen seuraavassa neuvolassa. Niin ja seuraava neuvola-aika pitäisikin varata toiseen neuvolaan kerta me muutetaan eri alueelle. 10kk neuvola olisi varattava, koska kuulema ne mitat voisi kuitenkin vielä ottaa vaikkakin lääkäri oli vahvasti sitä mieltä, että Antonilla ei mitään häikkää kasvussa ole, vaikka se vähän hitaampaa onkin.

Lääkäri oli myös sitä mieltä, että Anton vaikuttaa hyvin rauhalliselta vauvalta ja hänen kokemuksensa mukaan rauhallisemmat lapset yleensä lähtee hitaammin liikkumaan. Tiedä sitten, mutta sain sellaisen kuvan, että ei vielä kiirettä. Kyllä se Anton liikkuu sitten, kun on liikkuakseen. En taida laittaa tähän tuota lääkärin kirjoittamaa tekstiä, koska oikeastaan selitin jo kaiken omin sanoin. "Olet tyytyväisen oloinen poika", lääkäri kiteytti.

Kun kotia päästiin, niin Anton oli sitä mieltä että uni vielä maittaisi eikä sitten herännytkään, kun häneltä vaatteita poistettiin. Toinen jäi sitten vielä hetkeksi nukkumaan olohuoneen lattialle:


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. toi puku on tosi tosi kiva!! ei meijän Aksullakaan hirveesti pituutta oo koskaan tullut ja nytkin varmaan ehkä just ja jsut sentin pidempi?:o tosin painoa on ainakin 200g enempi :D Meillä on ens viikolla lääkärineuvola, saa nähä mitä siellä sanotaan :)

  Pääasia kuitenkin että kaikki hyvin siellä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anton sai tuon puvun nimiäislahjaksi, on kokoa 68 mutta veikkaisin sen menevän vielä tämän kevään. En tiedä, onko tuossa erityisemmin teknisiä ominaisuuksia mutta ei tuollaisella vaunuissa olevalla lapsella varmaan kauheasti tarvitsekaan niitä olla.

   Niin no tuohan onkin vähän hankalampi ja epämääräisempi juttu, kun niitä pituuksia katsotaan käyrien mukaan ja eihän nuo lapset kasva tosiaan kovin kaavioiden mukaisesti. En ole siis ottanut missään vaiheessa stressiä, että joku olisi huonosti mutta toki asiaa saa tutkia ja tarkkailla. Se on ihan hyvä.

   Poista