Miten meillä nukutaan part. 8374905468

14.3.14

Vauvan kanssa kaudet asioiden suhteen saattaa muuttua usein. On kausia, kun vauva nukkuu hyvin ja on kausia, milloin heräillään useamman kerran yössä. Viimeksi olen täällä tainnut kertoa, että Antonilla oli kausi, kun hän heräili 3-4 kertaa yössä. Joillekin se ei ole paljon, mutta meidän Antonille se on.

Luulenpa, että nyt kun nuo alahampaat puhkesivat niin ollaan taas saatu kaikki nukkua paremmin. Tosin jo jonkin aikaa meillä ollaan nukuttu paremmin. Nyt kuluneina viikkoina Anton on nukahtanut 23-24 aikoihin, herännyt siitä taas tunnin sisällä, ottanut uudelleen tissiä ja jatkanut unia aamuun saakka. Muutamina öinä hän on saattanut herätä kerran yöllä vielä syömään, mutta harvemmin. Sanoisin siis, että meillä nukutaan jälleen kiitettävän hyvin. Vanhemmat yleensä kömpii sänkyyn tunnin tai kahden päästä siitä, kun Anton on nukahtanut. Sitten me Antonin kanssa heräillään n. klo 9-10.

Mainittakoon kuitenkin, että Anton nukkuu paremmin, mikäli saa nukkua meidän vieressä. Olemme miehen kanssa sopineet, että Anton saa vielä sängyssämme nukkua mutta tosiaan niin, että mieskin on siinä sängyllä ja Anton nukkuu visusti meidän keskellä eikä pääse kierimään kummaltakaan laidalta yli. Olen muuten huomannut, että nykyään on Antonin kanssa helpompi nukkua vierekkäin. En keksi sille muuta syytä kuin, että Antonilla alkaa olla jo sen verran kokoa, että hänen kanssaan on luonnollista/rentoa nukkua. 

Välillä ollaan kokeiltu pinnasänkyä siinä toivossa, että Anton nukkuisi siellä koko yönsä mutta ei ole toistaiseksi onnistunut. Ja meistä vanhemmistahan se sinänsä on kiinni, pitäisi vaan jaksaa nousta, imettää ja laittaa takaisin sänkyyn ja nukuttaa. Me ei jakseta ja olen kyllä sitä mieltä, että sille on selvästi syynsä, miksi hän nukkuu vieressämme parhaiten. Kukapa ei haluaisi läheisyyttä. Äidin vieressä on varmasti tuttua ja turvallista. 

En usko, että jatkamme kuitenkaan perhepedissä nukkumista hirmuisen pitkään. Vaikka nytkin pyrimme huolehtimaan, että Anton ei tipahda niin silti pieni ajatus on takaraivossa: mitä jos. Meidän yli hän ei pääse kierimään eikä hän pääse kääntymään niinkään, että jalkapäästä tippuisi, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun poika osoittaa konttaamisen tai nousemisen merkkejä, niin pinnasänky kutsuu. 

Mutta tällä hetkellä uni maistuu kaikille ja hyvä niin.

Asiasta toiseen... Huomenna kutsuu Kuopio. Huomenna on myös mun äiskän synttärit. Ja sunnuntaina vihdoin ja viimein se Ikea. En olekaan tehnyt kauppalistaa sinne kuin vaan joku kymmenen kertaa. Olisimme muuten lähteneet jo tänään, mutta auto saadaan käyttöön näillä näppäimillä ja alkaa olla jo liian myöhä ja pimeä 2h ajoon. Kivempi tuo on muutenkin nukkua omassa sängyssä, vaikkakin harmittaa että Kuopioreissu jää nyt tosi lyhyeksi. Mutta ehtiipähän vanhempani ja veljet vähän aikaa leikkimään Antonin kanssa. Antonin isovanhemmat kun ei ole nähneetkään poikaa kolmeen kuukauteen. Sitä se on, kun ihmisillä on töitä ja viikonloput yritetään ns. koota voimia. Ja meillä ei autoa ole omana, niin ei viitsi olla joka kuukausi muilta lainaamassa. 

Mutta siis, aamulla lähdemme matkaan heti sen jälkeen kun mies on käynyt noutamassa tv-tason, mikä saadaan lahjoituksena. Blogi todennäköisesti nyt hiljenee viikonlopuksi, joten palaillaan ensi viikolla niiden Ikea-ostosten kanssa. Ciao!

PS. Jäi mainitsematta, että Anton on tosiaan hetkeksi aina välillä noussut konttausasentoon (pinnasänky kutsuu siis varmaan melko pian...). Niin ja Anton tykkää kauheasti omasta harjastaan. Niin ja Antonilla on päällä uusi body. Silloin kun ostin sen mustan kevättakin, niin sain 5€ alennuskupongin. Sillä kävin nappasemassa kaksi perus H&M bodya ja jäi maksettavaa huikeat 3€. Niin ja... joo, eiköhän siinä ollut kaikki.

You Might Also Like

0 kommenttia