Matka Antonin tulevaan huoneeseen

4.3.14

Muuton myötä meille tulee yksi huone lisää: Antonin huone. Tosin se toimii samassa miehen työhuoneena, koska miehen tietokonepiste laitetaan Antonin huoneeseen. Anton ei varmasti vielä pitkään aikaan kaipaa täysin omaa huonetta, niin tämä ratkaisu tuntuu järkevältä sen sijaan, että miehen tietokone olisi olohuoneessa tai ruokailutilassa. 

Mutta koska Antonin huone on se paikka, missä mies viettää hyvin paljon päivästä aikaa, niin se asettaa sisustuksellisia rajotteita. Kuten täällä ilmeni jo se taistelu kattolampusta, minkä hävisin. Mies on antanut muuten melko vapaat kädet huoneen sisustuksen suhteen. Tosin esitti toiveen, että ei mitään ylilapsellista. 

Päädyinkin sitten rakentamaan huoneen teeman Antonin lelulaatikon ympärille:

Teemana huoneessa on siis "matkustaminen/maailma". Ajattelin tuon niin, että huone toimii tavallaan Antonin maailmana ja samassa hänellä on vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa. Muutamia hankintoja olen Antonin huoneeseen tehnyt, mutta pikkujuttuja se vielä kaipaa.

Huonekaluja Antonin huoneeseen tulee se miehen työpiste, joka nykyisellään on kulmaan sijoitettava. Saattaa olla, että uusimme sen mutta pitää nyt katsoa, minkä verran tulee vielä rahaa vanhan tavaran myymisestä. Pinnasänky laitetaan myös Antonin huoneeseen, koska meidän makkariin se ei kovin hyvin mahdu kerta minä haluan meidän huoneeseen minun tietokonepisteen ja lipaston. Muutenkin tarkoituksena olisi rauhoittaa Antonille oma tila silloin, kun hän nukkuu... Hän kerta tuntuu heräävän melko helposti ääniin. Saas nähdä, kuinka hyvin hänet sitten kuulee yöllä. Tosin Anton on kylläkin edelleen nukkunut suuremman osan yöstään meidän välissä. Antun huoneeseen tulee myös se Malm-lipasto, joka on toiminut meillä hoitopöytänä. Tuskin tarvitaan enää hoitopöytää, niin lipasto saa sitten toimia ihan vaan lipastona.

Huoneen väreiksi olen ajatellut harmaata, turkoosia ja keltaista. Maton ostin Anttilasta:

Verhot oli vielä hankkimatta, kun tätä ryhdyin kirjoittamaan. Olin ollut kahden vaiheilla, hankitaanko ohuet turkoosit verhot vai sitten pimennysverhot. Jälkimmäisethän on aika paljon kalliimmat, mutta nyt oli Hobby Hallissa hobbalohinnoilla turkoosit pimennysverhot 40€:

Tilasin sitten nuo, koska vaikka hinta hetken kirpaisee (vaikka verhoiksi ovatkin edulliset) niin ne on vaan paremmat. Tulevaan asuntoon paistaa aurinko miltei koko päivän, niin kesällä on hyvä olla makkarissa nuo pimennysverhot. Antonin ikkuna ei ole kovin iso, joten pitää katsoa laitetaanko sitten yksi verho sinne vaan mutta tuossa paketissa nyt tulee kuitenkin kaksi mukana. 

Lipaston yläpuolelle ajattelin laittaa valokuvajulisteen Antonista. Se tuli tilattua ns. ilmaisbonuksilla jo joitain kuukausia sitten. Hopeiset kehykset löytyy jo valmiiksi, kun poistan yhden julisteen käytöstä. Tämä kuva on siis isossa koossa:


Mies pitää hiukan outona, että Antonista tulee omakuva hänen huoneeseen mutta se nyt vaan on mielestäni paras paikka sille -ainakin näillä näkymin. Kaavailin, että lipaston päälle voisi ehkä laittaa kaksi näitä laatikkoa, mutta nämä on "ehkä, jos riittää rahaa"-ostoslistalla:


Pinnasängyn yläpuolelle tulee minun hienoja taideteoksia... 


Toistaiseksi olen maalannut vasta yhden. Tarkoitus olisi siis tehdä erilaisiin hopeakehyksiin vesiväreillä tuon tapaisia maalauksia. Ajattelin, että olisi tuo kuumailmapallo, laiva/vene, lentokone, auto ja Antonin jalanjälki. Sellaisia, millä nyt ylipäänsä voi matkata. Tyylillisesti maalaukset tulee olemaan aika simppeleitä.

Siinäpä ne ajatukset taisikin olla, mitä Antonin huoneesta tällä hetkellä on. Pieni huonehan se on, että aika pieneksi sen laittaminenkin jää. Ai niin, ja tosiaan sinne on nyt tulossa se miehen haluama "ei kiinnitä huomiota"-plafondi:

Ja unohdinpas kertoa, että toki Antonille tulee huoneeseensa myös hänellä nykyään käytössä oleva ilta/yölamppu, se onkin osuvasti keltainen ja maailman yksi osa:


You Might Also Like

0 kommenttia