Ikeasta kotiin

17.3.14

Nyt sitä Ikeaa. Kauppalista oli tehtynä, mutta kuten arvelinkin, niin kaupassa se muokkaantui uudelleen: osa jäi kauppaan ja muuta listalla olematonta tuli tilalle. Jospa menisin suoraan asiaan.

Isoimpina hankintoina kotiin lähti:

Miehelle työpöytä ja siihen kuuluva laatikosto. Itsehän olisin valikoinut valkeana, mutta mies piti tummasta. Sinänsä ihan ok, koska se tumma Malm-lipasto tulee Antonin huoneeseen kuten myös nämäkin. Ei oltu kaavailtu tuota laatikostoa, mutta kun ruksasin ostoslistalta pois erään toisen laatikoston, niin tämä saatiin sen tilalle.

Nyt vihdoin saan sen haaveilemani valkoisen Malm-lipaston makuuhuoneeseen ja valkoinen peruskirjahylly menee varastoon. Malm-lipastoissa on isot ja tilavat laatikot ja muutenkin muotoilu melko ajaton. Ylälaatikkoon tulee ainakin minun meikit ja muut pikkutarvikkeet.

Tuo Algot-ritiläkorisysteemi tuli viimeisenä ostoslistaan. Se sattui olemaan nyt Kuopion Ikeassa tarjouksessa ja tuumailtiin, että tuon saa kätevästi vaatehuoneeseen ja siihen kaikki pikkuvaatteet siististi. Ei vie sitten korit itse hyllytilaa.

Olohuoneeseen tarvittiin sohvapöytä ja tällaiseen päädyimme. Minua oikeastaan hiukan vaivaa se, että meidän olohuone tulee olemaan niin tumma vaikka se on kovin pieni, mutta olohuoneeseen saatiin tosiaan ilmaiseksi tumma tv-tasohärpäke ja miehen piano on myös tumma. Olisi tuntunut oudolta valikoida joku valkea tai vaalea sohvapöytä niiden muiden tummien huonekalujen joukkoon. Tuumailtiin, että tämä 20€ maksanut sohvapöytä saa nyt tulla meille tummana, koska hinta on sen verran pieni, että se voidaan helposti uusia jos joskus päädytään vaalentamaan olohuoneen värimaailmaa. Tosin tässä mietityttää myös se, että jos Anton hakkaa tuota pöytää niin jääkö siihen rumat jäljet näkyviin...

Tässä on meidän olohuoneeseen tulevat tyynynpäälliset. Melko värikäs kombinaatio, mutta ne valikoitiin pitkälti sohvan yläpuolelle tulevien taulujen värien mukaan. Lisäksi, kun olohuone on nyt sitten tumma niin väriä saa olla piristeenä. Olohuoneeseen tulee muuten meidän vanhat punaiset Vallilan verhot (jotka muuten aikoinaan löysin tarjouksesta 30 euron hintaan) ja vanha tiilenpunainen olohuoneen matto. En sitten valikoinut punaisia tyynyjä, koska se olisi ollut liikaa. Mieshän olisi halunnut valkoisen tyynynpäällisen sinisellä kuvioinnilla, mutta se nyt ei sopinut lainkaan. Näihin ostettiin myös sisätyynyt.


Vessaan ostettiin tuo suihkuverho. Oltiin katsottu Ikea netistä ja tuumailtu, että se on liian tumma mutta livenä tuo olikin vaaleampi. Eikä tuosta kuvasta oikein näy, että siinä menee vielä vaaleampia raitoja. Aikaisemmin olin ostanut käytettynä tuon laatikosto systeemin ja sen kautta päädyttiinkin sitten tuo suihkuverho valikoimaan. En muista ihan varmaksi, minkä väriset meidän tulevan vessan kaakelit on, mutta jostain syystä muistelisin, että harmaat. Tuli sitten valikoitua vähän kalliimman puoleinen suihkuverho, mutta ne 6€ maksavat olivat ihan kamalan muovin tuntuisia.Listan ulkopuolelta mukaan tarttui nuo keltaiset pussilakanasetit kaksin kappalein. Lakanoista meillä ei ole puute, mutta olen kovasti halunnut meille keltaisia lakanoita. Lahjoitinkin sitten veljelleni joitain lakanoita pois, koska hän on piakkoin muuttamassa vanhemmilta pois. 

Ostimme myös sen kaavaillun jättimäisen Skovel-seinäkellon. Eipähän tarvitse silmiä siristellä, kun katsoo paljonko kello on. Hehe.

Antonille lähti spontaanina ostoksen pupu mukaan. Sillä hän leikkikin sillä välin, kun me jatkoimme Ikeassa seikkailua kunnes pikkuinen nukahti pupunsa kera vaunuun.

Pianon päälle ostimme valkean Lack-hyllyn (kuvaan tuli koivu, mutta en jaksanut korjata). Meinattiin ostaa sellainen korkeakiiltoinen mutta kerta ne oli loppu niin päädyttiin sitten vaan siihen mattapintaiseen. Tuo hylly tulee pianon yläpuolelle ja siihen tulee erilaisissa valkoisissa kehyksissä olevia perheen valokuvia.

Näiden ostosten lisäksi ostimme niitä lamppulamppuja kattolamppuihin, mutta niitä ei täällä kuvien kera tarvitse esitellä. Tuskin on niin mielenkiintoisia... Rahaa meni ihan kiitettävästi, mutta kyllä sitä vielä käteenkin jäi hiukan. Tosiaan on kannattanut myydä sitä vanhaa roinaa pois niin on saanut uutta "roinaa" tilalle. Emme sitten ostaneet mm. niitä Marmorblad-verhoja keittiöön, koska ne ei livenä niin paljon miellyttäneet. Keittiöön siis tarvittaisiin vielä verhot, mutta kokeilen ensin josko meiltä jo löytyvät lilat verhot kävisi sinne.

Olen ihan tyytyväinen ostoksiimme, vaikkakin kyllä sitä ajattelee, että mitään totaalisia unelmiani en pysty toteuttamaan. Täytyy ottaa huomioon miehen toiveet ja ne tavarat, mitä meillä on jo valmiina, niin ja tietenkin myös se raha. 

Nyt me sitten asumme täällä pahvilaatikkojen keskellä. Mutta ainakin nuo on helppo kantaa sinne uudelle asunnolle mutta toki oman aikansa vie taas sitten kokoaminen. 

You Might Also Like

0 kommenttia