Blog, blog, blog away!

5.3.14

Tämä blogimaailma on kyllä varsin mielenkiintoinen. Se tarjoaa yllättävän paljon ajateltavaa. Voi pohtia, millaisiin luokkiin blogeja voi jakaa. Voi tutkia, millaista kommentointia ihmiset harrastaa. Välillä ihmettelen, millaisia kommentteja muut saa ja miksi.

Päädyin nyt sitten ajattelemaan, millaisista blogeista minä tykkään ja millaisia minä seuraan. En seuraa aktiivisesti kovinkaan montaa blogia, ainakaan omasta mielestä luku ei ole kovin suuri. Olisikohan lukulistallani noin 10 blogia. Voisin toki esitellä niitä tässä yhteydessä, mutta en taida koska en tiedä, missä määrin ne blogit haluavat blogijulkisuutta osakseen.

Mutta voin kertoa, miksi ja kuinka olen päätynyt valikoimaan blogini.

Useammat blogeista, mitä luen, tarttuivat matkaani raskausaikanani. Naiset olivat useimmiten hitusen minua edellä raskaudessa. Sitä on jotenkin mielenkiintoisempaa lukea tapauksista, jotka ovat edellä eikä jäljessä. Kai sitä tavallaan miettii, tuleeko samoja asioita itsellään vastaan. Ja sitten olikin jännä lukea, kun niitä muksuja putkahteli maailmaan. Sitten puksahti oma muksukin ulos ja osa raskausblogeista jäi unholaan -joko minun tai kirjoittajan toimesta.

Sittemmin olen ottanut listalleni blogeja, joissa on miltei samanikäinen lapsi kuin mitä Anton on. Tosin en ole etsimällä etsinyt näitä, on ollut enemmänkin niin että he ovat jotain kautta löytäneet tiensä minun blogiin ja siten olen löytänyt heidät. Ja oikeastaan kun nyt mietin asiaa, niin varmaan puolet seuraamistani blogeista on sellaisia, jotka ovat kommentoineet tänne tai liittyneet lukijoikseni ja sitten olen samalla löytänyt heidän bloginsa. Kai siis voisi sanoa, että olen aika passiivinen mitä tulee blogien etsimiseen.

Tästä sainkin idean: Jos sinulla on blogi ja luet minun blogia, niin linkkaa toki oma blogisi, jotta pääsen kurkistamaan, millaisia muita bloggaajia täällä vierailee. Mikäli linkkejä tulee riittävästi, niin yritän tehdä blogeista erillistä postausta jossain vaiheessa. Mikäli linkkejä tulee yli 10kpl, niin sitten teen esittelyt niistä, mitkä jäi päällimmäisenä mieleeni.

Mutta palatakseni alkuun: millaisista blogeista minä pidän sitten. Kirjoitustyyli on minulle aika merkittävä asia. Tykkään lukea selkeätä ja suht virheetöntä tekstiä. En tietenkään välitä pienistä kirjoitusvirheistä tai ole mikään kielipoliisi, mutta useimmiten lukemista ja kiinnostusta auttaa sen selkeys. Eikä välttämättä tarvitse olla edes mikään maailman selkein kirjoittaja, mikäli on sitten jollain muulla tapaa persoonallinen tai blogista näkyy sen pitäjän "ääni". Kuvat toki ovat aina plussaa, vaikkakin pidän suuremmassa arvossa tekstiä ja sen sisältöä.

Päädyn itse useimmiten kommentoimaan teksteihin, jotka antavat minulle syytä kommentoida. Tällaisia ovat useimmiten pohdiskelevat ja tunteita herättävät tekstit. Mutta täytyy mainita, että vaihtelu kuitenkin virkistää. Useimmiten parhaat blogit ovat mielestäni juurikin monipuolisia: niissä esiintyy pohdiskelevia tekstejä, perinteisiä arkikuulumisia, kuvia ostoksista/mietiskelyjä hankinnoista jne. 

Rupesin tässä kirjoittaessani myös miettimään, millainenkohan minun blogini on lukijoille? Millaiseksi minun blogi määriteltäisiin? Voin oikeastaan vaan arvuutella, tai toki voitte myös kertoa.

You Might Also Like

0 kommenttia