Yön pikkutunnit

15.2.14

Tänään oli ystävien päivä. Sen kunniaksi teimme juustofonduepiknikin miehen kanssa olohuoneen lattialle. Oli oikein punainen alusta, kynttilöitä ja romanttista pianomusiikkia taustalla. Latelimme mieheni kanssa romanttisuuksia toisillemme ja nauroimme niille. Meistä romantiikka on hauskaa, koska se on jotenkin niin liioiteltua. Ehkä liian irtonaista arjesta. Tai siis sellainen jenkkileffa-romantiikka on, ei suinkaan kaikki. 

Mies sanoi, että uskoo saaneensa parhaan mahdollisen kumppanin itselleen -tässä hän tosin ei ainakaan käsittääkseni vitsaillut. Muistelimme myös aikaa, kun aloimme keskustelemaan vauvoista ja perheellistymisestä. Olin niinkin hyvällä tuulella, että "päästin" miehen iltaa viettämään ystäviensä kesken ilman mitään sen suurempia neuvotteluja asiasta. Ja tässä minä nyt yksinäni olen taas yön pikkutunneilla kirjoittelemassa blogiin.

Hiukan mietityttää, vieläköhän tuo Anton herää. Sain hänet unille joskus klo 23 jälkeen ja hän on nyt nukkunut ihmeen pitkään, kun muuten viime aikoina hän on tosiaan heräillyt aamuyöstä useasti. Ajattelin kokeilla, en oikein tiedä edes mistä syistä johtuen, että annan pelkkää tissiä enkä tällä kertaa iltapuuroa. Saa siis nähdä, mitä tästä yöstä tulee.

Huomenna tulee ystävä yökyläilemään ja viipyy maanantaihin. Viikonloppu on siis blogissa hiljaista ja varmaan päässäkin hiukan hiljenee kaikki asunto-suunnittelu-asiat. Olen puuhaillut jo kaikenlaista ja ties montako kertaa plärännyt läpi Ikean nettisivuja miettiessäni, mitä sieltä nyt sitten hankkisi. Muutamaan sataseen pitäisi kaikki tarpeellinen mahduttaa: kahdet verhot, matto, olohuoneen sohvapöytä, valaisimia, ehkä jotain tauluja... 

Ja uuden asunnon makuuhuone tuottaa ahdistusta. Makuuhuoneet on niin pienet, että tuntuu mahdottomalta yrittää sijoittaa sinne parisänky ja tietokonepiste. Mutta en luovuta, koska en halua tietokonetta olohuoneeseen tai ruokailutilaan. Enkä myöskään toiseen makuuhuoneeseen, minne miehen tietokone tulee. Olen muutenkin aika usein miettinyt, miten tämä tietokoneen sijoittaminen nykyään asunnoissa tehdään? Siis kun muutenhan on selkeitä huoneita, joilla on jokin tarkoitus: makuuhuoneessa nukutaan, keittiössä ruokaillaan, olohuoneessa oleillaan... Toki työhuone on mitä mainioin paikka tietokoneelle, mutta tuskin läheskään kaikilla on varaa tuollaiseen "ylimääräiseen" huoneeseen. 

Teimme muuten eilen sen sähkösopimuksen. Google auttoi vertailussa ja päädyimme kiinteähintaiseen kerrostalosähköpakettiin. Emme maksa siis käytön mukaan vaan tietyn summan kuussa. Oli kuitenkin edullisimmasta päästä eikä tarvitse jäädä murehtimaan ns. turhaa rahankulutusta jos unohtuu valot päälle tms. Ja se sähkökin tuotetaan täysin ekologisesti. 

Niin ja Anttilasta tilaamamme kaksi lamppua tulivat jo. Nopeaa toimintaa, keskiviikko illalla tilaus ja perjantai aamulla paketit perillä. 

Tällaisia satunnaisuuksia tällä kertaa. Taidanpa kömpiä sänkyyn. En yhtään yllättyisi, jos Anton päättää herätä juuri sillä hetkellä, kun suljen silmäni. No, yrittänyttä ei laiteta -vai miten sitä sanotaan.

You Might Also Like

0 kommenttia