Valoisaa asiaa

12.2.14

Olen aika usein sellainen ihminen, että kun saan päähäni jotain, niin niiden asioiden pitää tapahtua nopeasti. Nyt kun vielä saisin päähäni tehdä sen gradun... Sitä odotellessa asuntoasiat tietenkin nyt liikkuvat päässä. Tänään kirjoitimme vuokrasopimuksen ja pääsimme miehen kanssa keskustelemaan valoisasta aiheesta: kattolampuista.

Jotta emme joudu muuttamaan pimeään asuntoon, niin sellaiset olisi hankittava. Niin ja pitäisi tehdä myös sähkösopimus, siinäkin taas opetteleminen kun viimeksi sellaisen tein 4-5 vuotta sitten ja se oli ensimmäinen kerta. Esim. pitäisikö selvittää, kenellä on halvin sähkö? Kenen kanssa täällä Jyväskylässä kannattaa sopia sähkösopimus? Kuinka nopeasti sähkösopimus pitäisi solmia, sitten kun selviää virallinen muuttopäivä? Opiskelija-asunnoissa asuessa on ollut se hyvä puoli, että vuokraan kuuluu vesi, sähkö ja netti -ja ne kattolamput. Sen kun vaan muuttaa tavaransa asunnosta toiseen.

Arvelin jo heti alkuun, että miehen kanssa emme pääse yksimielisyyteen lampuista. Tai jonkin aikaa saamme vatvoa, että ratkaisuihin päädytään. Jos mies saisi valita niin hän todennäköisesti laittaisi kaikkiin huoneisiin pelkistetyn malliset plafondit. Hän pitää yksinkertaisesta ja ajattomasta. Mutta koska hän ei niitä päätä, niin sitten neuvotellaan.

Yllätyksekseni mies kuitenkin tykästyi heti olohuoneen lamppuvalintaan, mitä ehdotin. Se tulee tässä:Tämä lamppu on mielestäni hyvä katseenkiinnittäjä olematta kuitenkaan liian pramea. Se on iso, mutta siinä on selvät linjat. Se myös sopii meidän harmaa-punainen-tummapuu -väreihin, mitkä vallitsee olohuoneen tavaroissa ja tekstiileissä. Kunhan tuo vielä Ikeasta sitten löytyy, kun menemme ostoksille.

Sitten koitti meidän vanhempien makuuhuoneen vuoro. Halusin sinne jotain valkoista, mutta koristeellista. Makuuhuone on nimittäin valkea turkooseilla yksityiskohdilla. Näin tänään Anttilassa tarjouksessa tämän yhden lamppumallin, jonkin aikaa siitä kiisteltiin mutta mies antoi periksi ja tilasimme sitten makuuhuoneeseemme tämän:


Sitten oli vuorossa Antonin huone, joka toimii myös tietokonehuoneena. Miehen työskentelypiste tulee siis sen huoneen kulmaan. Minä ihastuin tähän lamppuun:


Se on veikeä olematta kuitenkaan liian lapsellinen. Mutta koska budjettimme on rajallinen, niin en itse kokenut hyväksi, että taistelen tämän lampun puolesta. Annoin sitten periksi miehen valikoimalle, 30 euroa halvemmalle (sinänsä pieni raha, mutta rahaa kuitenkin) plafondille:


Mieshän ei siis halua, että Antonin huone näyttää ylikorostetusti lastenhuoneelta. Muutenkin minusta tuntuu, että tästä Antun huoneen sisustuksesta tullaan eniten vääntämään.

Eteiseen ostimme ihan led-plafondin. Siitä ei tarvinnut edes minun nipottaa.

Keittiön lamppu on vielä avoinna. Pitää katsella Ikea-reissulla, millaisia siellä on ja pitää silmät auki täällä kotikaupungissa muille potentiaalisille. 

EDIT:
Keittiön lamppukin ratkesi sitten nopeasti, kun huomasin tämän yksilön hyvässä alennuksessa ja meitä molempia se miellytti:


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Yksi positiivinen asia yksinolossa, ei tarvitse vängätä kenenkään kanssa huonekaluista tai tavaroiden paikoista :D Ihana tuo LAMPPU lamppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä mä useimmiten saan haluamani jos vaan sitä tarpeeksi kovaa haluan mutta toki olisi helpompaa, jos ei tarvitsisi nähdä vaivaa sen eteen. Niin ihana on, mä vielä vähän toivon että päädyttäisiin laittamaan tuo plafondi keittiön välitilaan Antonin huoneen sijasta... Ja sitten voisin ostaa tuon lamppu-lampun :D Mutta pitää nyt katsoa, miten saadaan kaikki tarpeellinen mahdutettua budjettiin :)

   Poista
 2. Moikka! Me ollaan myös suunniteltu valaisimen vaihtoa olohuoneeseen ja meillä sattuu olemaan siellä tällähetkellä juuri tuo Ikean kattokruunu! Muistaakseni vähä päälle vuosi sitten se ostettiin, mutta sisustus on muuttumassa valkoiseksi eli se ei enää sovi! Aattelin kysäistä jos sille olisi teillä käyttöä? :) laita spostiin viestiä jos kiinnostaa! ijohanna90@luukku.com

  VastaaPoista