Mulla on levottomat yöt, levottomat yöt...

13.2.14Olen onnistunut lähiaikoina muuttamaan unirytmiäni niin, että herään automaattisesti yhdeksältä. Minulle se on melko varhain. Olemme myös onnistuneet muuttamaan Antonin unirytmiä muutamalla tunnilla. Näiden luulisi olevan hyviä asioita, mutta eivät siltä kylläkään tunnu ja alan epäilläkin rikoimmeko jonkinlaisen hyvän luonnollisen rytmityksen.

Minulle yksin tämä rytmi olisi varmasti sopiva, mikäli saisin nukkua yöni rauhassa. Mutta kun meidän alkuyöt tuntuvat nykyään olevan sitä, että Anton saadaan unille 23-24. Hän nukkuu kiltisti noin 30-45 minuuttia ja sitten alkaa pahimmillaan pari tuntia kestävä heräilyputki, jonka aikana Anton kitisee 3-10 minuutin välein. Hän useimmiten rauhoittuu takaisin unille pienen hyssyttelyn jälkeen, mutta kun hän heräilee taas kymmenen minuutin sisään kitisemään, niin äh ja puuh. Minulla venyy se nukahtaminen sitten sinne 02-03 aikoihin, kun Anton vihdoin nukkuu pidemmän putken. Ja sitten minä herään kuitenkin ysiltä, kun sellainen automaatio tuntuu nyt olevan. Alkaa jo hiukan tuntumaan nuo vähäiset yöunet, kuusi tuntia ja senkin aikana herätyksiä.

Aikaisemmin, kun Anton meni yöunille 02 aikaan niin silloin hän suoraa jäi yöunille. Voiko tässä olla kyse siitä, että yritämme sopeuttaa Antonia johonkin sellaiseen rytmiin, mikä ei ole oikein hänen omansa ja siksi hän nukkuu hirmu levottomasti alkuyönsä? Vai onko tämä taas niitä mysteerisiä kausia, kun nukkuminen on vaan levottomampaa? Tiedä näistä. 

Onneksi nuo vauvat ovat kuitenkin söpöjä, sentään jotain iloa. Heheh, väsyneen äidin vitsailuja. Mut siis, kaikesta tästä väsymyksestä ja rasituksista huolimatta, kun Anton herää aamulla ja on niin iloinen, niin muistaa miksi ne yötkin on kestämisen arvoisia. Ja riittää jo, kun katson jotain kuvaa Antusta niin mielessä käy: "On se ihana." Mut olisi kieltämättä hitusen ihanampaa, jos päästäisiin takaisin niihin täysiin ja taukoamattomiin yöuniin.

Niin ja siitä kiinteiden syömisestä sen verran, että viisi kiinteää ateriaa on kyllä Antonille siinä mielessä liikaa, että melkein aina se lounas jää syömättä. En viitsisi sitä myöhäistääkään, kun sitten kaikki muutkin ateriat liikkuu myöhemmäksi. Meillä on nyt vaihtoehdoissa joko yrittää vaan antaa sitä lounasta joka kerta ja joko hän syö tai ei tai sitten jättää sen pois ja Anton söisi päivällisellä runsaammin. Toki hän saa tissiä myös enkä oikein niistä tissikerroista viiti lähteä karsimaan, jotta lounas menisi alas.

Välillä sitä miettii, onkohan sitä jotenkin hullu, kun haluaa näitä lapsia vielä useamman. Toki niitä rakastaa ihan hirveästi, mutta huh kun ne vie aikaa!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. voi ei, toivottavasti teillä paranis normaaliin yöt! veikkaan että rytmiä voi kyllä vaihdella teille sopivammaksi, tosin hetkihän siinä menee kun jonkun aikaa rytmit on siinä muutoksessa sekaisin :) ja noihin öihin veikkaan myös syypääksi tätä ikää, aletaan liikkumaan ja oppimaan koko ajan jotain uutta ja ne hampaatkin saattaa ärsyttää ( vai oliko teille jo tullut, en muista :D)..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vielä tullut hampaita, mutta nekin saattaa toki olla syynä. Nälkäänkään Anton ei selvästi heräile alkuyöstä, jotenkin se levottomuus tuntuisi pääsyyltä kun se on juurikin sellaista levotonta kitinää. Voi että kun mä odotan niitä päiviä, kun tuo poika nukkuu taas kokonaiset yöt putkeen!

      Poista