Miksi vauvaa pitää viedä ulos?

3.2.14

Meillä ollaan miehen kanssa jo melkein Antonin syntymästä asti väitelty samasta asiasta: Antonin ulkoiluttamisesta. Se on aina ollut minun tehtävänä, koska mies ei vaan ulkoile ns. huvikseen ja jos hän jonnekin lähtee, niin sitten hän haluaa suorittaa sen nopeasti.

Mies on sanonut, että hän toki voisi käyttää Antonia ulkona, mikäli sille olisi vaan hyviä perusteluja. Siksipä kysynkin täällä, onko sille vauvan ulkoiluttamiselle päteviä ja tieteellisiä argumentteja? Olen siis tietenkin hänelle puhunut siitä, että vauvan tulisi saada raitista ilmaa. Mies kysyy miksi ja minä vastaan, eikö aikuisestakin tunnu huonolta, jos hän on päiväkausia vaan sisällä. Miehestä kuulema ei ja minusta taas tuntuu. Koska mies pärjääkin sisätiloissa vaikka viikkotolkulla, niin hän ei näe miksi Anton ei pärjäisi. Useinhan sitä itsestään käsin ajattelee, mitä toinenkin ihminen todennäköisesti tarvitsee.

Ymmärrän myös ne päivärutiiniseikat, mutta sekään argumentti ei miehelle kelpaa, koska rutiinit voidaan rakentaa sisätiloihinkin.

Suoraan sanottuna minua alkaa raivostuttaa aina tämä keskustelu, mutta olen siinä hiukan pattitilanteessa, että en minäkään kovin hyvin osaa selittää MIKSI vauvaa pitäisi käyttää ulkona. Jos niitä siis löytyy, niin kertokaa, jotta ehkä saisin vakuutettua miehen asiasta ja hän käyttäisi Antonia ulkona oma-aloitteisesti.

Nyt kun nuo pakkaset laski, niin pääsimme taas tähän raivostuttavaan aiheeseen. Minusta tuo koko otsikon kysymys tuntuu tavallaan jo järjettömältä, koska minulle olisi hullua ajatella, että Anton viettää ensimmäiset 8-10 kuukautta sisätiloissa muutamia neuvolakertoja lukuunottamatta. Näinhän ei ole siis ollut, mutta välillä mietin, olisikohan jos ulkoilut olisi ainoastaan miehen päätettävissä...

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Argumentteja:

  Happirikas ilma saa raudan imeytymään vereen paremmin ja sen myötä imeytyy myös vitamiinit.

  Lapsen on hyvä haistella, katsella ja kuunnella ulkona tapahtuvia asioita ettei kasva tynnyrissä neljän seinän siällä siihen asti kun osaa omatoimisesti hengailla ulkona.

  Isän olisi hyvä näyttää esimerkillään että ulkoilu on ihan jees, ettei lapsi opi että ulkoilu on jotain ikävää ja tylsää. Kyllähän ulkoilu virkistää ja siihen liittyy usein liikunta ja yhdessäolo.

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytinkin tuota happirikkaus-argumenttia, sitten mies tutki asiaa ja sanoi selvittäneensä, että suomalaisissa taloissa ilmastointi on sen verran hyvä, että happirikkaudella ei olisi merkittävää eroa.

   Mies ajattelee, että Anton ei hyödy nyt ulkoilusta tuolla kokemus-tavalla mutta aikoo kyllä sitten ulkoiluttaa, kun Anton ymmärtää siitä enemmän ja pystyy itse tekemään ulkona jotain.

   Esimerkillisyyskin tulee miehen mielestä kuvioihin vasta siinä vajaan vuoden iässä.

   Kiitos argumenteistasi! Kovasti olen noilla ja muilla yrittänyt väitellä, mutta kun ei auta. Vaikea juttuhan tämä on tieteellisesti puoltaa, koska tuskin vauvoilla on kauheasti tehty tutkimuksia, mitä heille voi käydä, jos ne on koko ajan sisällä. Normi-ihmiset, kun käyttää käsittääkseni vauvaa ulkona säännöllisin ajoin.

   Poista