Meidän kotilauantai

9.2.14

Tein tällaisen vastaavan meidän päivä postauksen muistaakseni lokakuussa. Tässä tulee uudenlainen katsaus asiaan, tosin eilinen päivä vietettiin ainoastaan sisällä kotosalla. Ulkona pyrytti lunta melkein koko päivän ja minulla on ollut hiukan kipeä olo, siksi en ulos lähtenyt muuta kuin käymään ruokakaupassa -yksin, nopeasti asiat hoitaen.

Aloitetaan perjantain ja lauantain välisestä yöstä...

KLO 23. Anton nukahti normaalia aikaisemmin.
Heräsi vaille 24, mutta nukahti itsekseen hyvin pian uudelleen.
KLO 0:45. Vinkui taas hiukan, mutta silmät kiinni ja nukahti taas ilman mitään rauhoitteluja.
Itse olin vielä valveilla.
KLO 1:45. Olen itse menossa nukkumaan ja Anton hyvin tapansa mukaisesti herää nyyhkyttämään (eli sellaista laimeeta itkua). Sitä kestää jonkin aikaa, joten päätän antaa tissiä, jotta pääsen itsekin nukkumaan eikä Anton heräilisi sitten heti nukahtamisen jälkeen vaatimaan ruokaa.
KLO 7.57. Anton taas nyyhkyttää. Melko pitkän putken sain nukkua. Aina aamuisin/aamuyöstä annan suoraan vaan tissiä, jos/kun poika herää. Nukahdetaan molemmat vielä uudelleen.

KLO 10.30 Alan havahtua hereille, kun tunnen liikettä peitossani. Antonhan se sitä kädellään läpsii. Nousen ylös, vetäsen kylpytakin päälleni, aukaisen verhot. Avaan tietokoneen ja haen aamukahvini (minun aamukahvi on 1dl cokista). Anton makailee vielä sängyssä, kun minä otan aamusta hetken itselleni. Minun tietokoneeni on siis makuuhuoneessa ja samassa, kun selailen aamusivustot läpi, niin rupattelen Antonin kanssa.
KLO 11.00. Otan Antonin sängystä ja lähdetään vaipanvaihtoon, siellä olikin aamukakka. Vaipanvaihdon jälkeen laitan Antonin olohuoneen lattialle leikkimään ja itse rupean valmistamaan meille kaurapuuroa. Anton taas kierii pitkin mattoa ja tekee aamupunnerruksiaan.


Aamupalavalmisteluissa menee joku kymmenisen minuuttia ja sitten päästään syömään. Syön itse puuroa samalla, kun syötän Anttua. Antonille laitan puuroa päälle kauhallisen, hän syö tavallista enemmän mutta ei kuitenkaan kaikkea. Anttu sai puuronsa kanssa metsämarjasosetta ja minä sain sokeroimatonta vadelmakeittoa. Kuvassa näkyy, miten Antonilla on tapana tuijotella ulos -varsinkin, jos siellä sataa lunta.


KLO 11.35. Aamupala syöty, Antonille päivävaatteet. (Vaihdan vaatteet aamupuuron jälkeen ihan siitä syystä, että yökkäri saa vielä vapaammin likaantua.) Päälle valikoituu ruskea asukokonaisuus.
KLO 11.45. Anton näyttää merkkejä levottomuudesta, joten otan hänet tissille. Hän nukahtaakin siihen.
Mieskin alkaa heräilemään. Valitan hänelle, miten minulla on hiukan kipeä olo. Neuvottelemme ruokakaupassa käymisestä. Mies sanoo, että voi käydä, mutta vasta pimeän tultua, koska hänellä on sellainen uusi voide käytössä, minkä aikana pitää nyt aluksi vältellä auringonvaloa. En jaksa odotella iltaan, joten...


KLO 12.36 Olen juuri lähdössä kauppaan ja Anton heräilee. Anton jää iskän kanssa kotiin. Minulla menee ruokakaupassa päälle 20min ja kotiin tultuani Anton ja mies jammailee kitaralla. Huomaamme, että Anton on alkanut tanssimaan (josta olikin ne videot täällä viime postauksessa).


KLO 13.30. Antonille lounaaksi perunaa ja lihaa. Mies syöttää, mutta Antonilla ei tunnu olevan lainkaan nälkä. Ruokaa meneekin vain muutama lusikallinen.


Anton jatkaa oleilua iskänsä kanssa, kun minä teen itselleni lounasta. Hirmu tekeminen siinä onkin, kun lykkään uuniin pizzan. Olin liian nälkäinen ja kipeä ruvetakseni tekemään mitään kummempia ruokia siinä vaiheessa. Minä syön. Anton ja mies soittavat pianoa. Halailen Antonin kanssa.KLO 14.34. Anton tissille. Hän nukahtaa kymmenen minuutin kuluessa syömisen aikana.
KLO 15.15 Anton herää. Näillä main minä olen päätynyt pähkäilemään asuntojuttuja (joista kirjoitin tänne aikaisemmin). Mies pitää Antonille taas seuraa.
KLO 16.00. Puhun äitini kanssa puhelimessa ja yllätyksekseni mies on tajunnut ihan itse antaa Antonille välipalaksi hedelmäsosetta. Katson myöhemmin, että naaman puhdistaminen ei ole onnistunut ihan kokonaan. Anton tosin ei tykkääkään siitä ja välillä protestoi. "No, viimeistään kylvyssä lähtee viimeiset sotkut pois", ajattelen.


KLO 17.26 Valmistan miehelle ja minulle ruokaa, tortilloja. Nam nam. Syön yhden tortillan alkuun. Pohdimme, josko antaisimme Antonillekin päivällisen. Miehen mukaan Anton oli puklannut vähän aikaa sitten ja hän näki järjettömänä antaa hänelle ruokaa, jos hänellä kerta ei entinenkään pysy sisällä.
KLO 17.45 Päädyn sitten kuitenkin imettämään. Vartin kuluttua Anton nukahtaa.
KLO 19.08 Anton herää. Keskustelemme taas päivällisen antamisesta. Minä puollan rutiinien tärkeyttä, mutta mies taas on sitä mieltä, että ei varmaan yhden aterian ohittaminen haittaa kerta hän tissillä kuitenkin käy. Minulla ei ole asiasta hirmu vahvoja mielipiteitä, joten sovimme antavamme myöhemmin iltapuuron.
KLO 20.00 Anton lähtee kylpyyn ja suihkuun miehen kanssa. Minä menen mukaan, mutta katson ja odotan, että Anton on valmis.


KLO 20.30. Tuon Antonin pyyhkeessä makuuhuoneeseen. Voitelen hänet ja vaihdan hänelle puhtaan yöpuvun. Toki myös puhtaan vaipan.


Anton jatkaa hengailua iskänsä kanssa. Minä kirjoittelen blogia ja käyn välillä heidän luonaan.
KLO 21.30. Anton saa iltapuuronsa. Riisipuuroa vadelma+mustikka+omena -soseella.


KLO 22.00. Imetän. Anton nukahtaa. Olen varma, että hän herää vielä...
KLO 22.35. ...Anton herää. Ei vaikuta siltä, että olisi vielä valmis yöunille. Minä alan tekemään iltapalaa, joten Anton pääsee takaisin olohuoneeseen iskän kanssa.
KLO 23.07. Mies raportoi, että Anton puklasi ja yövaatteiden vaihto oli edessä. Mies suoritti tämän ja leikiksihän se samalla meni.

KLO 23.15. Olen syönyt iltapalan, joten lähden Antonin kanssa makuuhuoneeseen. Anton on edelleen hirmu virkeän oloinen. Kun hän saa hetken istua sängyllä, niin hän päätyykin leikkimään kylpytakkini narulla. Kun iskä tulee makuuhuoneeseen, niin Antonille tulee taas kasvoille hänen perusriehumisilmeensä: suuri avonainen hymy.


KLO 23.30. Ilmaisen, että nyt loppuu riehuminen ja laitan makuuhuoneen valot kiinni. Mies on kuitenkin makuuhuoneessa seuranani, kun pyysin häntä.
KLO 23.45. Imetän. Anton aina välillä lopettaa, mutta sitten taas jatkaa. Lopulta hän nukahtaa.
Minä katson kännykältäni vielä ohjelmaa ja välillä kuiskailen miehelleni. Mies päättää lähteä olohuoneeseen.
Minä en saa vielä unta, joten menen olohuoneeseen käpertymään miehen viereen. Hän hieroo jalkojani, mutta kuten arvelenkin niin Anton inisee taas hetken päästä. Siihen ei tunnu tulevan loppua, joten menen makuuhuoneeseen ja kömmin Antonin viereen. Heti, kun pääsen siihen lähelle niin Anton alkaa nukkua uudelleen. Välillä tuo tosiaan auttaa, että menen vaan siihen viereen. Olen miettinyt, että jos Anton yhdistää sen siihen, että saisi tissiä mutta ehtii jo rauhoittua ja nukahtaa ennen kuin niin tapahtuu. Päätän jäädä itsekin makuuhuoneeseen ja nukahdankin hyvin nopeasti.

Sellainen päivä siis. Hyvin normielämistä, tosin eilinen oli selvästi isäpainotteisempi Antulla ajanvieton suhteen. Enkä ruvennut jokaista asiaa raportoimaan, esim. vaippoja vaihdeltiin kyllä useamminkin. Mutta pääpiirteittäin tuollainen oli meidän lauantai eilen. Ja Antonin rytmiä voisin vielä sen verran kommentoida, että yritetty on, että hänet laitettaisiin aikaisemmin levolle mutta se menee yksinkertaisesti huutamiseksi. Ollaan sentään saatu aikaistettua sitä muutamalla tunnilla ja tämä nykyinen tuntuukin sopivan meille hyvin. Ei tarvitse äidinkään nousta ennen kello kymmentä.

You Might Also Like

0 kommenttia