Köökki

20.2.14

Minulla alkaa olla oikeastaan tulevan kodin sisustus jo päässä valmiina. Toki se vielä voi hyvinkin muokkaantua, kun läheskään kaikkea ei olla hankittu. Pitkältihän mennään kuitenkin sillä, mitä meiltä jo löytyy; mitään huonekaluja ei ruveta uusimaan kuin korkeintaan seinähyllyn verran.

Ajattelin hiljalleen raottaa, mitä olen kehitellyt. Lähdetään nyt ensimmäiseksi liikkeelle ihan pohjaratkaisusta:

Neliöitä ei kolmiossa ole siis hirmuisesti: 65,5 neliötä tarkalleen ottaen. Koska keittiö-olohuone on erillisenä, niin asunto ei ole yleisasultaankaan erityisen avara. Mutta tuollainen läpikulkusysteemi on mielestäni ihan toimiva myös. 

Jospa nyt tällä kertaa kertoisin vaikka suunnitelmista, mitä on keittiölle/ruokailutilalle. Tuo keittiöväylä sisältää ihan perusvalkoiset keittiökaapistot, keittiötasotkin oli valkoiset. Nykyisessä asunnossahan meillä on kapeamallinen astiapesukone, joka on sovitettu tämän asunnon keittiökaapistoihin. Sille löytyi onneksi ostaja suoraan alakerrastamme ja sellaisella hintaa, että lisäämme vain muutaman kympin ja saamme normaalin 60cm leveän astianpesukoneen uuteen asuntoon. Nuo kapeamalliset kun ovat yleisesti ottaen kalliimpia ja meidän kone ehti(i) olemaan meillä käytössä päälle vuoden.

Ruokapöydän ostin kaksi vuotta sitten. Se on tummapuinen, nelituolinen-sarja. Sillä mennään nytkin. Kun asettelin sen suhteutettuna tuohon pohjaratkaisuun, niin pöytä tuntuu hukkuvan ruokailutilaan... No, onpahan sitten tilan puolesta varaa hankkia joskus kuusituolinen ruokailupöytä tuonne asuntoon, jos sille esiintyy tarvetta. Muutenkin tuo ruokailutila on meillä tyhjin eli jos tulee tarve lisätä säilytystilaa, niin sitten hankkisin varmaan jonkun leveän lipaston/vitriinin sinne.

Ruokailutilaan päädyttiin tosiaan ostamaan seuraava lamppu:


Tuo saapui eilen postissa ja vähän kyllä petyin. Tuo kuva antaa ymmärtää, että lamppu olisi sellainen kuparinen, mutta se oli enemmänkin tummanruskea. Onneksi se oli sentään hyvässä alennuksessa, niin ei harmita ihan niin paljoa.

Verhoissa olikin sitten isompi miettiminen. Rakastuin Ikean viininpunaisiin Mariam-verhoihin ja tuo väri kävisi mielestäni myös ruskeaan pöytään ja lamppuun, mutta riskinä on, että ruokailutilasta tulee yleisilmeeltään liian tumma.
Niinpä sitten rupesin miettimään jotain vaaleampia verhoja, mutta kuitenkin jollain simppelillä kuviolla, jotta pelkät vaaleat verhot ei hukkuisi valkoisiin seiniin. Tällä hetkellä ruokailutilaan olisi tulossa sitten nämä:

Siinäkin mielessä olen pettynyt siihen lamppuun, kun se kuparinen olisi käynyt paremmin näiden verhojen kanssa. Siinä olisi ollut hiukan sellaista merellistä teemaa. 

Ruokailutilan nurkkaan tulee myös pienikokoinen lasivitriini, jossa on meidän erikoisjuomalasit eli viski/kuohuviini/drinksu-lasit. 

Aluksi kaavailin, että olisin tuolle ulko-oven puoleiselle seinälle laittanut Ikean lack-hyllyn ja sen päälle jotain kivoja lasipurkkeja, mutta sitten kävi mielessä, että en kyllä ota sitä riskiä, että joku kolhii itseään siihen hyllyyn. Niinpä rupesin miettimään jotain taulua. 

Ehdin jo heittämään ukolle yksi ilta, että tuskin me mitään taulua nyt ainakaan mistään Ikeasta ostetaan... Hahah, parin tunnin päästä Ikean nettisivuilta löytyikin potentiaalinen ehdokas:

Tykästyin tuohon, koska se ei ole liian hallitseva. Siinä on ruokailutilaan sopivat värit ja kai se on jonkinlainen tribuutti Antonin kaimalle Leonardo da Vincille. Anton kun on saanut toisen nimensä, Leonardo, tuon Vinci-hepun mukaan. Niin ja mieskin tykkää tuosta, varmaankin tosin enemmän niistä syistä, että tuo edustaa jossain määrin tiedettä ja nerokkuutta.

Parvekkeen puoleiselle seinälle ajateltiin ostaa seinäkello! Huh huh, nykyajan kodissa nuorilla ihmisillä seinäkello... Joillekin varmaan ihan normaalia, mutta itse en kyllä tunne oikein ketään nuorta, jolla olisi vielä tavallinen kello esillä. Kaikki kun tuntuu katsovan kellon kännykästä tai muusta elektronisesta laitteesta. Mutta tällaisen suurehkon seinäkellon ajattelimme seinään iskeä:

Taulu ja kello olisivat siis vastakkaisilla seinillä. Ja koska tuon kellon läpimitta on 59cm, niin se menee sisustuksellisesta elementistä paremmin kuin hyvin. 

Sellaisia suunnitelmia siis. Ikea-reissu tehdään jo ennen muuttoa, koska mielelläni laitan kaiken valmiiksi yhdellä kertaa ja koska Ikeaan ei noin vain lähdetä pyörähtämään, niin hyvä miettiä nämä asiat valmiiksi.

You Might Also Like

0 kommenttia