Ensimmäisen maailman ongelmat: mitä olohuoneen seinälle?!

23.2.14

Tänä viikonloppuna on esiintynyt niin suuri ongelma, että en saanut viime yönä nukuttua. Tai siis en millään malttanut mennä nukkumaan ennen kuin se olisi ratkaistu. Kuulostaa kuin kyseessä olisi jokin hirmu vakava asia... No ehkä se tavallaan oli kerta se tuntui minua niin kovasti häiritsevän. Mistä oli sitten kyse? Olohuoneen seinän sisustuksesta.

Minulle on kuvat hyvin tärkeitä. En pidä siitä, että kaikki seinät on tyhjiä valkoisia taustoja. Miehen kanssa oltiin päätetty, että olohuoneen seinälle sohvan yläpuolelle tulisi jokin suurempi kuvasysteemi. Koska rahaa ei ole paljon, niin se rajoittaa ostomahdollisuuksia.

Ihan ensimmäiseksi etsin amazonin kautta canvastauluja. Löysin mieleisiä, mutta miehelle ei millään kelvannut sellaiset, missä ne taulut on eri kokoisia. Siis tällaiseen tyyliin (itse taulun kuva ei ollut harkinnassa, mutta tämä on hahmottavana esimerkkinä):

Koska taulut ei miehen mukaan saanut olla erikokoisia, niin se sulki melkoisen määrän pois jo siitä vähästä, mikä meidän budjettiin olisi mennyt.

Sitten kävi mielessä, että meillähän on varastossa neljä canvastaulua, jotka olin aikoinaan väkertänyt. Kävin kaivamassa ne esiin, yksi niistä tauluista oli mukiinmenevä ja päätin kokeilla tehdä loputkin samaan tyyliin. Gessosin siis entiset canvakset ja sen jälkeen maalasin uudet päälle. Onneksi on näitä taiteilutarvikkeita jäänyt hyllyyn pyörimään... Noh, eihän siitä sitten tullut kuitenkaan kovin miellyttävän näköinen. Tekeleet näyttää liikaa "omatehdyiltä". Toki tiedostan myös, että saatan vaan itse suhtautua niihin kovin kriittisesti, koska itse olen sen maalin pintaan roiskinut. Tämä oli lopputulos:


En ollut siis tyytyväinen. Uudelleen netin syövereihin ideoimaan. Vastaan tuli sisustustarrat. Ainakin edullinen vaihtoehto, mutta pysyykö hyvin seinässä kiinni? Oli etsiminen sopivassa, kun harva tuntu amazonilla postittavan niitä tänne Suomeen. Sitten keksin ebayn. Sieltähän näitä samoja tarroja löytyy huomattavasti halvemmalla ja ilman toimituskuluja. Mm. tämä oli yhtenä vaihtoehtona:


Olin lähestulkoon tuota jo tilaamassa, kun keksin katsoa ebaysta canvastaulut. Sieltähän niitä löytyi ja taas entistä halvempana. Asiaa tosin hankaloittaa se, että useimmissa postitetaan ainoastaan ne kankaat, ei runkoa. Tällä tavalla ne pystyy varmaan pitämäänkin hinnat alhaisina ja postitukset olemattomissa. Jäin hetkeksi pähkäilemään, mutta miehen kanssa ihastuttiin tähän yhteen taulusarjaan niin, että tuumailtiin että voisimme itse hoitaa kankaan pingottamisen. En tiedä vielä niistä hinnoista, mutta pitää odottaa nyt aluksi ne kankaat kotiin, jotta näkee minkä kokoiset tarkalleen ottaen kannattaa hankkia. Mutta siis tämä oli pähkäilyjeni lopputulos:


En nyt löytänyt parempilaatuisempaa kuvaa, mutta tuosta saanee aika hyvin kuitenkin selvää. Nuo kankaat pitäisi siis olla öljyvärein tehdyt. Ainakin ihanat värit niissä on! Ehkä jopa räikeämmät kuin ajattelin, mutta noissa on ihana tunnelma. Pidän myös siitä, että niissä näkyy maalauksen jälkeä. Ne eivät ole liian esittävät mutta ei sitten kuitenkaan ns. pelkkää väriä seinällä -miltä taas nuo minun omat tekeleet tuntuvat.

Mutta saas nyt nähdä, miltä nuo näyttää luonnossa. Nettitilaamisessa kun on aina se riski, kun ei näe tuotetta etukäteen. Hiukan päälle 20e maksoi nuo kankaat. Halpaa on, kun tulee suoraan Kiinasta. Tullimaksujakaan ei pitäisi kai tulla, kun menee sen verran alle tai jos tulee niin aika pieneksi se jää, kun tilauksen summa on tuon verran. Aikaisempia tilauskokemuksia ebaysta ei ole, mutta kerron sitten tuotteiden saavuttua, menikö kaikki hyvin.

Nyt voin sitten ensi yönä taas nukkua yöni rauhassa :D Kävi muuten viime yönä niin, että Anton nukkui ysiin asti aamulla ilman heräämistä. Varsin mukavaa, tosin eipä mulla ne yöunet kuitenkaan kovin pitkäksi jääneet kun itse sain unta vasta neljän jälkeen. 

Tarkemmin olohuoneen kokonaisilmeestä jokin muu kerta lisää juttua.

EDIT:
Jäi mainitsematta, jos jotain sattuu kiinnostamaan, että noiden taulujen alkuperäistaiteilijan nimi on Afremov Leonid. Kauniita ja värikkäitä maalauksia hänellä. Käsittääkseni hän on käyttänyt pitkälti palettiveitseä maalaamisessa.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mullaki ollu monta kertaa mietinnässä olkkarin seinälle jotain, mutta vielä en ole mitään keksinyt/löytänyt :o canvastaulut on kyllä ihania, mä teetätin isänpäivälahkaksi aksusta sellasen makkariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teetätin Antonista julisteita, kun ne sai ilmaiseksi muiden tilauksien johdosta. Ne on tosin toistaiseksi ihan vaan säästössä, mutta yhden niistä ajattelin kehystää siellä uudessa asunnossa :) Canvastaulut on toki kivoja, mutta aika kalliita myös teetättää verrattuna noihin valokuvajulisteisiin.

   Poista
 2. Tännekkin tattis jotain piristävää seinälle, niin tylsän valkoset vain :(

  Ihana uusi banneri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan ideoimaan, mahdollisuuksia on monia :) Jäi vähän mietityttämään nuo sisustustarrat, kun ne on niin halpoja ja näyttäviä mutta kokemusta ei itselläni niistä ole. Nuo voisi olla käteviä esim. lapsen huoneeseen, kun voi teemaa muuttaa helposti lapsen kasvaessa.

   Kiitos!

   Poista