Isojen asioiden äärellä

8.2.14

Ja näin sitä taas mennään... Ajattelin eilen vilkaista osittain vaan huvikseni, mitä kolmioita on tarjolla. Sitten löysinkin pienen kolmion siitä samaisesta rakennuksesta, mistä käytiin muutama kuukausi sitten katsomassa toista asuntoa, joka oli meille liian kallis -vaikkakin muuten ihana. Nyt sitten tässä pienemmässä kolmiossa olisi neliöitä viisi vähemmän, mutta ei saunaa; kun taas siinä entisessä oli sauna. Siispä, asuintila on pitkälti samankokoinen (koska saunassahan ei kauheasti oleilla) mutta vuokra on sata euroa halvempi.

Innostuin, mutta osasin ottaa vielä rauhallisesti. Esitin miehelleni, että mitäpä jos ilmottaisimme tuolle vuokrayhtiölle, että olisimme nimenomaan tuosta kyseisestä kolmiomallista kiinnostuneet. Se ei ole mikään huikean iso, mutta meille varmasti riittävä ja se tarjoaisi Antonille sen oman huoneen. Yksi tällainen kolmio on vapautumassa maaliskuusta, mutta ongelmaksi tulisi kahden vuokran maksaminen. Nykyistä kun ei noin vain irtisanota.

Noh, sitten tänään taas "sattumalta" selailin toisen vuokrayhtiön sivuilla. Ja kas vain, he ovatkin julkistaneet tässä lähellä rakenteilla olevien asuntojen pohjapiirrustukset. Jo syksyllä mietin, että niihin voisi olla kiva päästä mutta sitten se ajatus jäi, koska jäin miettimään, josko ne kolmiot olisi sittenkin liian pieniä. Kun ei haluaisi kuitenkaan muuttaa sellaiseen asuntoon, joka alkaa hetkessä tuntumaan pieneltä. Mutta kun nyt kuitenkin näin ne pohjaratkaisut, niin taisin jokseenkin rakastua. Täysin avonainen keittiö-olohuone -yhdistelmä, kyllä kiitos! Laminaattilattiat, lattialämmitys - KYLLÄ KIITOS. Tässä uudessa asunnossa olisi joitain kymppejä halvempi vuokra, mutta vesi ei kuulu hintaan. Niin, vaikka ei ole mitään varmuuksia siitä, että pääsisimme kumpaankaan näistä vaihtoehdoista niin silti olen pähkäillyt kumpiko minua miellyttäisi enemmän... Ehkä olisi hyvä listata plussat ja miinukset.

Uusi kesällä valmistuva kolmio:
+ Täysin uusi
+ Koska asunto valmistuu vasta kesällä, niin ehdittäisiin ongelmitta irtisanoa nykyinen asunto.
+ Laminaattilattiat
+ Astianpesukone (vaikkakin meillä on jo täällä kapeamallinen, mutta nykyisen voisi myydä)
+ Lattialämmitys
+ Sijainti on hyvin lähellä nykyistä; ympäristö pysyy tuttuna ja kaupat säilyy samoina. 
+ Siskoni asuu lähempänä.
+ Suuri keittiö-olohuone -yhdistelmä
- Pienempi parveke kuin toisessa.
- / + Sauna vie asuintilasta neliöitä, mutta toisaalta saunassa on helppo kuivattaa kaikki pyykit eikä pyykintelineet ole sitten asuintilassa tiellä.
- / + Vesi ei kuulu hintaan, mutta asunnossa on n. 40e halvempi vuokra.

Vanhempi mutta silti varsin kiva kolmio:
+ / -  Sijainti on ihan keskustan kupeessa. Erityisesti mies tykkää, mutta minä taas hiukan epäröin. Sijainti on meille vanhemmille hyvä, mutta onko se sitten lapselle?
+ / - Vesi kuuluu vuokraan, mikä taas saattaa olla aika iso menoerä perheelle, jossa on atoopikko. Mutta vuokra on myös sitten hiukan enemmän.
+ Vaikka asunnossa ei ole laminaattilattiat, niin silti kuitenkin sitä matkiva muovimatto sellaisen harmaan muovimaton sijasta.
+ Sijaintiin nähden koen tämän asunnon edulliseksi. Tässä on siis mielestäni hyvä hintasuhde kaikkeen.
+ Parveke on ehkä kolminkertainen uuden asunnon parvekkeeseen nähden.
+ Miehen ystävät asuu lähempänä.
- Vanhempi asunto.
- Mahdollisesti vaikea irtisanoa nykyistä ja hyväksyä uutta tilalle ilman, että tulisi kaksi vuokraa päällekkäin.

Ettäpäs niin. Haku noihin uusiin asuntoihin alkaa maanantaina ja kestää kuukauden. Mietinkin, laitanko sinne vain hakemukset ja jos sieltä ei saada niin sitten hakee tuolta toiselta firmalta myös? Vai hakeeko samantien molempia. Taloudellisesti ollaan katsottu, että nuo ovat aika samaa luokkaa ja molemmat sellaisia, että meillä olisi siihen nyt ja tulevaisuudessa varaa. Toki kuukausikuluja tulisi enemmän, mutta ei kriittisessä määrin, koska olemme oikeutettu suurempaan asumistukeen suuremman vuokran myötä. Hmm. Kai tuo uusi vie voiton minulla kuitenkin. Muistan silloin, kun asuin siinä ihan ihkauudessa opiskelijayksiössäni niin koin olevani siellä hirmu onnellinen. Koin siellä jotain sellaista, mitä en ole tässä nykyisessä asunnossa onnistunut tuntemaan, vaikka ei tämä nykyinenkään ole varsinaisesti mitenkään huono.

Toki ahdistaa, että nyt minä alan taas toivoa ja toivoa vielä sellaista asiaa, johon en pysty itse kauheasti vaikuttamaan. Voin laittaa hakemukset eteenpäin ja jos arpaonni käy, niin pääsemme niihin päälle kymmeneen onnekkaaseen perheeseen, joille noita kolmioita myönnetään. Kovin montaa noita uusia kolmioita ei ole siis tarjolla, mutta haluaisin uskoa, että niille ei olekaan niin paljon kysyntää kuin sitten yksiöille ja kaksioille.

Niin ja jos tässä ei ole ollut jo tarpeeksi mietittävää, niin olen tänään myös pohdiskellut, että minun olisi kyllä varmaankin kannattanut hakeutua kulttuuripolitiikan maisteriohjelmaan. Nyt on varmaan jo liian myöhäistä, koska minulta ei puutu enää kuin gradu. Ja olisiko järkeä tässä vaiheessa ruveta ottamaan enemmän opintojuttuja harteilleen? En tiedä, mutta jotenkin tuntuu, että tuo linja olisi ollut minulle hyödyllinen. Kerta olen muutenkin filosofiassa erikoistunut taidefilosofiaan ja vielä taiteen ja yhteiskunnan välisen suhteen tutkimiseen, niin kulttuuripolitiikka olisi ehkä ollut nappivalinta. Oh well, aina ei voi tajuta.

Haaveita, haaveita. Näissä on aina se vaara, että päätyy vaan laulamaan: "Haaveet kaatuu..."

Ps. Olenkin tänään tehnyt seurantaa huomiseen Meidän päivä -postaukseen. Ja Anton on oppinut tanssimaan! KÄÄK ja ÄÄK, olen itkenyt ja nauranut kun hän niin suloisesti hytkyy musiikin soidessa. Pitää ehkä laittaa siitä videota tänne.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mulla on kauhea muuttokuume! Alueelta en tahdo pois, mutta isomman asunnon kylläkin :)

  Meillä on myös opittu tanssin jalo taito, ennen vain hytkyttiin hieman nyt jokaiselle laululle sheikataan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut teillähän on jo tosi kiva asunto! Tosin ymmärrän kyllä, että joku voisi sanoa meille samaa (tosin olisi väärässä, haha :D)

   Tanssiminen on kyllä kivaa, selvästi myös lapsien mielestä!

   Poista