Anton 7kk

28.2.14

Anton on tänään päässyt seitsemän kuukauden ikään.


Perustietoja:
- Kotivaaka näytti painoksi 8,8kg (miinus vaatteet + vaippa), pituutta on n. 67-68cm. (Neuvola 12.3.)
- Käyttää vaatekokoja 74-80, housuissa menee vielä 68.
- Käyttää Liberon vaippakokoa 4.
- Syö kiinteitä 4-5 ateriaa päivässä + rintamaitoa.


Nukkumisesta:
Nukkumisessa on melko suurta vaihtelua. Viime päivinä ollaan yritetty totuttaa Antonia pinnasänkyyn, mutta hän on lopulta nukahtanut kuitenkin meidän sänkyyn tissittelyn ohessa. Harvinaista kyllä, hän ei ole sitten herännyt, kun hänet on nostettu pinnasänkyyn. Mutta ei nuku kovin sikeästi pinnasängyssä muuten, jos ei rauhoittelu ole auttanut niin sitten hänet on otettu tissille ja hän onkin sen jälkeen nukkunut sikeästi minun vieressä. Viime yönä oltiin nukahdettu molemmat vierekkäin ja Anton nukkuikin sitten koko yön heräämättä lainkaan. Eli vaikuttaa siltä, että Anton nukkuisi paljon paremmin meidän sängyssä. Viime aikoina yöunet on nukuttu klo 01-11.

Päiväunia Anton nukkuu 2-3 kertaa päivässä, useimmiten noin tunnin kerrallaan.


Syömisestä:
Nykyään kiinteitä menee jo reilummin. Tosin Antonilla tuntuu toimivan se paremmin, että syötetään silloin kun tuntuu olevan nälkäinen eikä juuri tiettyinä kellon aikoina. Anton syö aamuisin kaurapuuroa n. 2dl ja illalla riisipuuroa n. 2dl, molemmissa puuroissa on mukana jotain marja/hedelmäsosetta. Puurojen välissä syödään purkillinen jotain liharuokaa joko kerralla kokonaan tai kahdessa erässä. Ja useimmiten Anton saa myös marja/hedelmäsosetta välipalana, jos lihat on maistunut. (Tarkoitus on siis, että marja/hedelmäsose on sellainen "ylimääräinen" kerta niitä tulee jo puurojen yhteydessä.) Antonin lempiruokia on jauheliha + spagetti ja karjalanpaisti vihanneksilla, marja/hedelmäsoseet menisi toki parhaiten kun makeita ovat.

Rintamaitoa Anton saa tilanteen mukaan, useimmiten päiväsaikaan 6-8 kertaa. Illasta syödään tiheämmin ja yöllä saattaa olla yksi syöttö.

Sormiruokailua ei olla kovin paljoa harjoiteltu. Niillä kerroilla, mitä on, niin Anton ei oikein laita mitään suuhunsa vaan lähinnä leikkii ja hakkaa ruokaa pöytään. Ajattelin, että kunhan ollaan muutettu niin harjoitellaan sormiruokailua enemmän.


Luonteesta:
Anton on kovin ilmeikäs kaveri, se näkyi vahvasti myös näissä valokuvissa mitä tänään hänestä napsin. Sanoisin, että Anton on iloinen ja perustyytyväinen lapsi. Hän kuitenkin tuntuu helposti kyllästyvän ja vaatiikin aika paljon virikkeitä. On hyvin tarkka siitä, missä vanhemmat on. Ei vierasta kovin paljoa, mutta ei mielellään halua, että vieraampi ihminen tulee ns. hänen iholleen. 

Kyllästyessään/turhautuessaan Anton nyrpistää nenäänsä ja tuhisee. Tähän tapaan:


Taidoista:
Liikunnallisessa kehityksessä on kuukauden kuluessa tapahtunut aika paljon. Vielä 6kk ikäisenä Anton ei kovin hyvin päässyt vatsalta selälleen, nyt hän kierii ihan vaivatta molemmin puolin. Ei ole oppinut vielä ryömimään, mutta saa kyllä liikutettua itseään runsaastikin esim. huoneesta toiseen. Kierii, peruttaa, pyörii napansa ympäri. Iistuu myös itse, mutta ei tietenkään pääse siihen asentoon itse. Osaa ottaa hyvin käsillä vastaan, mutta ei silti jätetä yksin istumaan kun sen verran varomattomasti välillä horjahtaa taakse päin.

Ääntelyssä on hyvin paljon vaihtelua. Vähän aikaa sitten oli taas "tätätätätätä"-kausi. Anton tajusi myös, miten kielellä voidaan naksuttaa ja tekikin sitä sitten pari päivää. 

Osaa jotenkuten ilmaista myös haluaan tulla syliin, kun kohdistaa kätensä minua kohti.


Suosikit ja inhokit:
Anton tykkää paljon musiikista. Usein rupeaa hytkymään erilaisiin musiikkeihin, mutta suosikkibiisi tuntuu olevan Metallican kappale Enter sandman. Tuon hän selvästi tunnistaakin, mies on tainnut soittaa sitä kitaralla sen verran usein. Anttu tykkää myös Netflixin Oggy and the cockroaches -piirretystä. Luulen tuon johtuvan siitä, että piirretyssä ei oikeastaan puhuta vaan taustalla soi musiikit. Muissakin ohjelmissa Anton usein kääntyy katsomaan televisiosta nimenomaan sarjojen tunnusmusiikit. Anton osaa ja tykkää myös itse soittaa pianoa. Hassua on katsoa, kun hän pyrkii soittamaan ja tanssimaan samaan aikaan. 

Kaikki pesulaput ja muovipussit olisi myös hirmu kiinnostavia. Näissä leikeissä vaan pitää vanhempien olla tarkasti valvomassa. Pesuhetket on myös iltaisin kivoja ja Anton usein leikkii kipoilla ammeessa.

Antonista on myös kiva riehua ja häntä tuntuukin usein hauskuuttavan sellaiset vähän jännittävät leikit, missä häntä esimerkiksi nostellaan. Anttua naurattaa myös, jos hän pitelee lelusta kiinni ja sitä lelua ravistelee samassa.

Anton on myös ilmeisestikin suunnitellut, että vanhemmat näyttäisi paremmilta kaljuina... sen verran useasti hän pyrkii tarttumaan hiuksiin kiinni.

Anton ei pidä enää niin paljoa pukemisesta kuin ennen. Kaippa se johtuu siitä, että puettaessa ei pääse oikein liikkumaan ja se turhauttaa. Antonista ei ole myöskään yhtään kiva olla yksinään. Ja ilmeisesti imuri on taas inhottava, kun äsken häntä alkoi itkettää, kun mies imuroi.


Sellainen on tämä pikku-ukkeli seitsemänkuisena.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Onnea Antonille 7kk saavutuksesta! :) ihana tuo nuuhku kuva :D hauska lueskella näitä ku niin paljon kaikkea samaa, onhan nää samanikäsiäkin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, Antonia on vähän vaikea ottaa aina tosissaan kun sen turhautumisilme on tuollainen :D Jep, Anton ei ole vielä nähnyt ketään samanikäistään... Välillä mietinkin, mitenkähän se siihen reagois.

   Poista
  2. Axel on alkanut ymmärtämään muut lapset ja on tökkimässä silmiä ja puristamassa naamaa jne :D

   Poista
  3. Hah :D Anton saattais ehkä ihmetellä tai ainakin isompia lapsia se katsoo aina ihmetellen. Meitä vanhempia Anton kyllä aina puristaa, erityisesti kun hänet ottaa syliin niin ensimmäiseksi hän tarraa kunnolla kiinni. Se on vähän inhottavaakin, koska tuolla pojalla on hirmuinen puristusvoima ja aika monesti on käsivarteen sattunut minulla. Mustelmilta on onneksi säilynyt -ainakin toistaiseksi.

   Poista