Viikon satunnaisuuksia

30.1.14

Pikkuveli on käymässä meillä, joten en kauheasti ole ottanut nyt aikaa blogille. Jännä muuten, miten paljon Anton tuntuu tykkäävän tuosta veljestäni, vaikka ei häntä kovin usein näekään, koska asutaan eri paikkakunnilla. Mutta niin se vaan poika aina hymyilee veljelleni ja muutenkin on ollut entistä iloisempi, kun veli on täällä kyläillyt tällä viikolla.


Veli tuli tabletin kera ja Anton tapansa mukaisesti oli heti näyttölaitteesta kiinnostunut.
Toisena minun synttärijuhlani lähestyvät. Juhlimme siis ennakkoon nyt tulevana lauantaina minun syntymäpäiviäni. Lauantaina siksi, jotta eri paikkakunnilla olevat ystäväni pääsisivät myös paikalle. Tiimarissa oli aikoinaan kaikkia niitä juhlatuotteita sillä -90% tarjouksella ja hamstrasinkin silloin jo valmiiksi merirosvoaiheisia juttuja. Synttärit menee siis merirosvoteemalla. Meinasin huomenna yrittää tehdä suklaisen merirosvolaivakakun. Jänskättää, kuinka se onnistuu kun meinasin kyhätä sen ihan itse ilman mitään kummempia ohjeita. Mutta synttäreistä enemmän ehkä sitten, kun ne ovat olleet...

Liikutaan sitten sulavasti synttäreistä kakkaan. Kakasta tulee muuten hirmu usein puhuttua, kun se kakkaaminen kuuluu niin vahvasti niihin perustoimintoihin, missä kiinnitetään vauvassa huomio. Miten se syö, miten se nukkuu, miten se kakkaa jne. No, meidän Anton on kakkinut melko urakalla viime päivinä. Aamuisin oli tapana antaa hänelle kaurapuuron yhteydessä luumusosetta, mutta nyt annoin hedelmäsosetta kerta tuo vatsa toimii aika tiuhaankin tahtiin. Välillä sitä silti hiukan pelkää, aiheuttaako nuo kiinteät niitä ruuansulatusongelmia mutta toistaiseksi olemme kai aika helpolla päässeet. Muutamaan otteeseen on saattanut Anton kiemurrella ikävissä oloissa hetken aikaa, mutta se on loppunut, kun on ilmat päässyt ulos.

Mikäköhän määrä ruokaa on tuon ikäiselle muuten vähän tai paljon? Kun itsestäni ne Antun syömät määrät tuntuu usein vähältä, mutta ei ne välttämättä olekaan. Tällä hetkellä aamuisin menee ehkä puoli desiä kaurapuuroa ja 2-3 ruokalusikallista hedelmäsosetta sen kanssa, iltapäivällä 1/3 hedelmäsosepurkista ja loppuillasta 2-3 jääpalakuutiollista vihanneksia.

Lisää vettä, kiitos!
Niin ja siitä nukkumisesta... Ollaan miehen kanssa toistaiseksi päätetty pysyä samassa kuin aikaisemmin eli Anton saa nukkua vieressä ja saa tissiä yöllä. Tosin meillä kun on yövieraita ja ne synttärijuhlat tällä viikolla, niin ei edes viitsisi huudattaa Antonia nyt. Veli tuli nukkumaan vuodesohvalle, joten mieskin tuli takaisin viereen. Päätettiin tosin nukkua silleen sivuttain sängyssä, jotta olisi enemmän leveydessä tilaa vaikka mies ei ihan kokonaispituudessa mahdukaan sänkyyn. Olen myös yöllä yrittänyt hiukan katsoa, tarvitseeko Anton oikeasti sitä tissiä nukahtaakseen. Aamuyöstä on vaikuttanut siltä, koska Anton on kovaäänisempi mutta muissa tapauksissa olen saanut hänet aika nopeasti uneen ihan vaan sillä, että olen mennyt häntä lähemmäksi. Jostain syystä hän nukkuisi myös mieluummin minun peiton alla kuin oman peittonsa. Liekö syynä lämpö, tuoksu vai useampi tekijä. Noista yökoulujutuista keskustellaan sitten ensi viikolla neuvolassa ja mietitään jatkoa sitten.

Ostin tosiaan Antonille tänään tuttipaketin, vaikka hän ei tutteja erityisemmin ole huolinut. Ajattelin lähinnä, että voisi ruveta öisin kokeilemaan, josko ne riittää uudelleen nukahtamiseen. Annettiin sitten kuitenkin tutti testiin tässä päivällä ja kappas, sehän imi sitä pidempään kuin hetken. Mutta illalla taas sylki pois, joten taitaa olla vähän niin ja näin, kiinnostaako se tutin imeminen. Ei olla sitä tyrkyttämässä, eikä tarvitse tietenkään sitä huolia mutta jos saataisiin sellainen yötutti helpottamaan nukahtamista, niin se olisi kiva juttu.


Kirjoitin tänne myös jokunen kuukausi sitten siitä sauvasekoittimesta. Ihan turhaa valitin, se on ollut tosi hyvä ja tarpeellinen. On ollut kätevää soseuttaa kaikki jutut suoraan kattilassa ja kaurapuuroa kun ollaan annettu ihan samasta mitä aikuisetkin syö, niin puuroa on voinut sekoittimella hiukan hienontaa. Ja tänään huomasin, että olen käyttänyt sitä sauvasekoitinta teholla 1 ja niitä tehoja on 5. Haha, voimakas kapistus.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Meille sanottii neuvolassa, että ne kaupassa myytävien soseiden määrät ovat ihanteellisia määriä. Esim 5kk ikäiselle tarkoitetun soseen määrä on se, mitä sen ikäisen tulisi yhdellä ruokakerralla saada. :) mä oon sitte käyttänä sitä mittana kun ite teen soseita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tuntuu aika hurjalta määrältä! Ei Antonille kyllä varmaan vielä mitenkään saa noin isoja määriä enkä tietenkään pakota sitä ruokaa suuhun. Itsekin olen laittanut sivuun noita hedelmäsosepurkkeja, että jos niihin laittaisi sitten itsetehtyjä soseita kun nuo määrät alkaa kasvamaan.

      Poista