Uusi valtaistuin

25.1.14

Ostettiin tänään Antonille syöttötuoli. Päädyimme ostamaan Babystylestä Sit up -merkkinen tummanruskeana. Pehmusteina jokin "safari"-kuosi, ei mikään kaunein mutta menköönsä. Hiukan päälle satasen maksoi tämä setti. Ostettiin uutena, koska tarkoitus olisi, että nämä vauvahankinnat kestäisi sitten mielellään loputkin mahdolliset tulevat mukulat.
Tähän päädyttiin nimenomaan sen takia, että sitä voi säädellä eri tavalla ja mukautuu lapsen mittoihin sitten paremmin. Nythän nuo Antonin jalat on niin pätkät, että ei oikein kunnolla ylety mitenkään jalkatuelle, mutta myöhemmin kyllä. Ja toki tätä voi käyttää tuolina ihan syöttötuoli-vaiheenkin jälkeen.

Ehdittiinkin jo kokeilla syöttämistä tässä. Onhan se hiukan hankalampaa kuin sitterissä, kun Antonilla on niin kova meno päällä koko ajan. Hän siis syö mielellään, mutta yhtä mielellään hakkaa niitä käsiä pöytään ja katselee ympärilleen. Siinä on sitten jokseenkin haasteellisempaa tähdätä lusikkaa toisen suuhun. Mutta harjoituksen myötä tämänkin jutun luulisi helpottuvan.

Kyselin myyjältä myös vähän etukäteen noista turvaistuimista, kun sekin pitäisi päivittää tässä kevään/alkukesän aikana. Sanoin hänelle, että meillä ei ole omaa autoa, joten istuimen pitäisi sopia erilaisiin autoihin. Mitään hirmu kallista emme raaskisi myöskään ostaa, kun sille on niin harvoin käyttöä, mutta toki turvallisuus on ensisijaisempaa. Ohjeina sain seuraavaa:
- Suomessa suositellaan tosiaan sitä lapsen selkä menosuuntaan istuinta sen takia, koska Suomessa on tilastollisesti paljon enemmän nokkakolareita ja teiltä luistumisia. Näissä lapsen on turvallisempaa olla menosuuntaan. Kun taas Euroopassa törmäillään paljon takapuskureihin ja siksi siellä suositaan istuimia, jossa lapsi on kasvot menosuuntaan.
- Selkä menosuuntaan -istuimissa on sitten myös hankalammat kiinnikesysteemit, mikä toki saattaa vaikeuttaa sitä, kun pitää turvaistuinta siirrellä useampaan autoon. Ne myös yleensä vie enemmän tilaa.
- Liikuttavuudeltaan palkki-istuin, esim. Cybexin juno-fix, on helpoin. Se on kevyt ja myyjän mukaan palkillinen turvaistuin on kuitenkin turvallisempi, jos näistä kasvot menosuuntaan olevista istuimista jonkun valitsee.
- Halvimmat turvaistuimet lähtee sieltä 200 euron tuntumasta. Onhan se onneksi pitkäikäisempi kuin turvakaukalo, mutta silti kalliitahan nuo on.
- Niin ja myyjä suositteli meille, että kannattaa sinnitellä turvakaukalolla niin pitkään kun vaan lapsi siihen mahtuu. Se on kuitenkin paljon helpompi siirrettävyydessään.

You Might Also Like

2 kommenttia