Suoraa huutoa

20.1.14

Otsikko on jokseenkin liioiteltu, mutta se silti ilmaisee aika hyvin niitä ääniä, mitä täällä asunnossa on kaikunut viimeiset päivät. Anton huutaa; ei siis itke, vaan huutaa. Päästelee kurkusta möreitä huutoääniä ja välillä kiljuu. Samassa hän usein jäykistää vartaloaan, kädet ja jalat menee sellaisiksi tönköiksi.

Huuto lakkaa hetkeksi, jos hänet ottaa syliin tai keksii hänelle jotain ajanvietettä. Mutta melko pian hän niihinkin kyllästyy ja huuto jatkuu. Hän ei siis vaikuta mitenkään kipeältä tai että hän kivun takia huutaisi. Hän lähinnä vaikuttaa koko ajan turhautuneelta. Siksi veikkailenkin, että nyt kun tuo kierimisen myötä tajusi, että hänkin voisi liikkua niin nyt pitäisi olla koko ajan liikkeessä mutta kun ne omat taidot ei kuitenkaan vielä riitä, niin sehän suututtaa ja turhauttaa. Ja se sitten puretaan erinäisillä karjumisäänillä.

Häntä tuntuu myös nykyään kiinnostavan kaikki mahdolliset asiat. Mitä ikinä sattuukaan olemaan lähellä, kun hän on sylissä niin hän yrittää kurottaa sitä asiaa kohti. Näillä näkymin siis alkaakin näyttää siltä, että varmasti saa juosta tuon lapsen perässä, kunhan hän liikkeelle lähtee.

Nytkin on kieltämättä vähän hermo kireällä. Kyllä se vaan alkaa vaikuttamaan, kun kuuntelee karjumista pari päivää putkeen. Hiukan sai taukoa, kun Anton nukkui 2h päikkärit, mutta taas se huutaminen on päällä. Ja yhtä rankkaa ellei jopa rankempaa olisi olla koko ajan häntä kantelemassa ja keksimässä mitä kummallisimpia keinoja häntä viihdyttää. Vaikka tuntuu, että sitäkin olen lähes koko ajan tekemässä.

Tuntuu, että mun rauhallisesta ja tarkkailevasta lapsesta tulikin yhtäkkiä (yli)aktiivinen ja kaikkialle haluava tapaus. Ehkä varsin normaali ja yleinen muutos vauvoille, mutta äiti voisi kyllä hankkia korvatulpat.

Onko teidän lapset pitäneet tällaisia useamman päivän huutokonsertteja turhautumisen vuoksi?


Kävimme lauantaina siskoni ja hänen miehensä synttäreillä ja Anton oli siellä(kin) kovaäänisin vieras. Tuon näköisenä Anton päästelee "sulosointujaan" ulos.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. meillä on AIVAN samaa ja tätä on jatkunu jo monta viikkoa ja sama meno jatkuu vieläkin, nyt ehkä hetken pidempään jaksetaan jo olla yksin.. Se on niin raskasta kuunnella sitä huutamista, välillä annan sen vaan huutaa ja otan sitten vasta syliin ku oikeasti itkee eikä kitise :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Mä en tiedä, miten tuota huutamista kestäisi viikkoja... En mäkään reagoi aina siihen huutamiseen, kun Anton huutaa myös sylissä välillä, jos ei viihdytä siinä tarpeeksi. Sitten välillä Anton saattaa huutaa itsekseen ja kun kävelen ohi, niin se hiljenee ja sitten alottaa taas vielä kovemmin huutamaan tai jopa itkunkin. Ja herrajestas, kun sitä yrittää laittaa takaisin maahan niin välittömästi alkaa huuto, kun keho yhtään hipaisee lattiaa :D

   Mut joo, toivotaan että noiden ukkeleiden huutokonsertit laantuisi ja ne keksis jotain viihdykettä välillä itsekin.

   Poista
 2. Huutaako se poitsu turhautuneena vai silleen, että hei mää keksin miten tällasta huutoääntä tuotetaan, onpa jännää, huudanpa nyt innoissani niin paljon kuin pystyn? Meillä on ainakin tuota jälkimmäistä niin, ettei välillä kuule omia ajatuksiaan, mutta se on kyllä selvästi sellasta innokasta eikä turhautunutta. Joinakin päivinä sitä on enemmän, ilmeisesti se äänen tuottaminen ja käyttö ei ole vielä niin helppoa, niin aina kun sen keksii, niin sitä tulee sitten enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se mun mielestä on turhautumisesta johtuvaa huutoa, kun aikoinaan se huuto oli ihan erilaista kun se tuntu sitä harjoittavan opettelun vuoksi. Ja kun tosiaan aikansa huudettua se muuttuu kitinäksi ja siitä pahimmillaan itkuksi. Mutta sitten kun sen ottaa vaikka syliin, niin se hetkeksi hiljenee ja yrittää hirveesti säheltää siinä sylissä -kunnes tuntuu taas kyllästyvän ja alkaa huutamaan.

   Tuollanen harjotteluhuutaminen ei Antonilla ollut ihan niin rasittavaa, kun siinä on ns. erilainen "väri". Nykyisessä huudossa kuuluu raivo. Kuulostaa rajulta, mutta en keksi parempaakaan kuvasta.

   Poista