Sekametelipostaus: tapoja, rutiineja, kuvia, kysymyksiä

6.1.14

Tarkka poika.

Nykyään pidän Antonilla erikseen yö- ja päivävaatteet. Yöt nukutaan haalareissa, koska ne on väljät ja hiukan ohuempaa trikoota. Kuvittelisin myös, että on mukavampaa nukkua ilman sukkia, joten siksi suosin terättömiä yökkäreitä. Päivällä sitten laitetaan body ja housut ja vaihdetaan päivän aikana, mikäli Anton puklaa tms.

Ollaan otettu tavaksi pestä Anton pesuaineella, sellaisella mahdollisimman neutraalilla. Mies arveli, että Antonin iho varmaan kaipaa jo pesuainepesua jos kerta on atooppinen iho... Ja oikeassa hän oli: Antonin iho on nykyään tosi hyvä. Pesun jälkeen Anton voidellaan Aqualanilla.

Anton melko helposti nukkuisi pitkät päiväunet illasta. Tänäänkin hän koisasi 20-22 välin, kunnes meidän oli pakko herättää hänet, jotta hän ei valvoisi minnekään klo 03 saakka. Eilen hän nukahti yöunille klo 01-02 välillä ja heräsi tänään 12:sta. Mitään iltaitkuja ei enää ole, kunhan ei vaan "pakoteta" häntä nukkumaan eli laiteta sänkyyn ja valot kiinni. (Ja tosiaan Anton ei ole koskaan käynyt yöunille alkuillasta, joten kokemus sanoo sen, että hänet täytyy vielä herättää illasta, että saa sitten aikaisemmin pitkille unille.)

Anton muutama tunti sitten.

Meidän aamut alkaa usein Antonin kanssa samaan aikaan. Monesti katsotaan toisiamme aamusta ja hymyillään. Sitten minä kömmin sängystä ylös, otan Antun vaipanvaihtoon ja laitan hänet joko leikkimään lelukaarella tai sitteriin katsomaan, kun teen aamupalaa.

Kun minä juon, niin Anton innostuu. Hän katsoo lasia ja alkaa maiskuttaa suutaan. Erikoista sinänsä, koska en ole koskaan antanut hänelle omasta juomalasistani ja vettä ruvettiin antamaan vasta nyt kiinteiden kanssa. Mutta jostain syystä Anton on aina ollut kiinnostunut juomalaseista ja seuraa niitä. Hän myös usein haluaa kosketella sitä lasia, ehkä kylmyys tuntuu jännältä.

Anton-aarteenetsijä

En ole oikein varma, miten sitä tissittelyä tulisi suorittaa. Onko hyvä, että se tapahtuu rytmeissä ilman että Anton osoittaa vaikka kitinää vai tulisiko odottaa aina siihen, että hän vaikeroi/osoittaa nälkäänsä?

Jos lapsi nukkuu kanssanne sängyssä, niin onko hänellä oma peitto vai nukkuuko hän teidän peiton alla? Joitain kertoja olen herännyt siihen, että Anton on minun peittoni alla kokonaan. Ei kovin kiva, mutta en tiedä pystyykö sitä estämään silläkään, että hänellä olisi oma peitto sängyssä.

Muistelisin, että imetystä suositellaan jatkettavan jonnekin 9-12kk ikään saakka. Tuleeko tuo ikä siitä, että lapsi voisi käyttää tuossa iässä jo normimaitotuotteita?

Voiko Antonin ikäisen (5kk) antaa rohkeasti jo sormiruokailla?

Toki voisi googlatakin, mutta ei jaksa jos rehellisiä ollaan.

Anton söi aamupalaksi sukkaansa.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Sillon kun meidän poika oli n. 5kk mentiin imetyksen kans vauvan omaan tahtiin, eli silloin kun ilmoitti nälästä. Nyt täällä ollaan jo 10kk ikäisiä ja tissitellään aina ruokailun jälkeen :)
  10kk ikäisenä saa aloittaa happamat maitotuotteet, raejuusto, rahkat, piimä ym.Vuoden iässä maito.
  Sormiruokailla uskaltaisin alkaa puolen vuoden jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksista! :) Oon jotenkin tottunut, että imetän 2-3 tunnin välein päivällä ja tietenkin sillä edellytyksellä, että Anton sitä rintaa huolii. En tuputa siis. Vähän kaavailin, että olisi kiva lopettaa imetys kesäkuun alussa mutta tietty pitää nyt katsoa tilanteen mukaan, miten noiden maitotuotteiden käyttö sujuu jne. ja millaiset suositukset ja perusteet on mihinkin imetysikään.

   Poista
 2. Löysin blogisi ja meidän poika on syntynyt samana päivänä. :) Kiva päästä seuraamaan blogia, jossa ihan samanikäinen vauva. :)

  Kyllä sormiruokailua voi aloittaa, jos kädessä jotain pysyy ja se menee suuhun. Kurkun paloja ja maissinaksuja meillä sinakin imeskellään.

  Meillä nukutaan omassa pedissä, mutta käytetään unipussia, kun poika potkii peittoa pois päältään yöllä. Rauhoittui myös itse potkiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no kappas! :) Tervetuloa seurailemaan meidän touhuja :)

   Tarjosin kerran kurkkua Antonille käteen ihan kokeilumielessä, mutta ei hän oikein osoittanut kiinnostusta sitä kohtaan niin en ole sitten kokeillut enempää. Odottelen jonkin aikaa ja sitten kokeillaan vanhempana uudelleen.

   Anton nukkui aikaisemmin paljon enemmän omassa sängyssään, mutta nykyään se on usein taistelua laittaa hänet sinne. Pitää kokeilla sinne rauhoittamista sitten kunhan ollaan saatu parempi rytmi Antonille.

   Poista