Popsi popsi porkkanaa!

3.1.14

Noniin, tänään se sitten virallisesti alkoi: kiinteiden maistelu. Kuten jo kerroinkin, niin Anton oli joitain kertoja maistellut perunaa mutta hyvin satunnaisesti. Nyt olisikin tarkoitus maistella aina yhtä makua se 3-4 päivää lusikallisen verran ja sitten taas toista makua 3-4 päivää. Ja hiljalleen kun on makuja maisteltu, niin sitten niitä voi mixata yhteen.

Aloitettiin tänään porkkanalla. Keitin ja soseutin pussillisen, siitä tuli kaksi jääpalamuotillista. Ihan vaan sitä keitinvettä käytin siinä, koska Anton kuitenkin enimmäkseen on tissimaidolla. Neuvolassa myös ohjeistettiin, että kiinteiden maiskuttelun päätteeksi voisi antaa pari kulausta vettä, niin suu huuhtoutuu ja harjoittuu samalla se kupista juonti kerta Anton on vaan sillä tissillä pitkälti ollut.

Miten se ruoka sitten meni alas... No peruna on ollut ihan jees, vaikkakaan en ihan ole varma ymmärsikö Anton tuolloin sen syöntiä kovin hyvin. Tänään porkkanaa syödessä hän tuntui ihmettelevän sitä ruuan koostumusta ja aika paljonhan sitä tuli suupieliin kun kielellä maiskuttelee. Hienosti Anton kuitenkin osasi aukaista suutaan, nyt kun vielä harjoitellaan ruuan käsittelyä suussa niin päätyy isompi määrä sinne mahaankin saakka.

Tässä kuvasarjat, kun Anton maistaa ensimmäisen kerran perunaa soseena (joulukuun 2. päivä) ja kun tänään maiskuteltiin porkkanaa ensimmäisen kerran (hassusti sattunut sama paita päälle):
Niin ja kuvista huomaa, miten porkkana ei ole niin hienoa. Neuvolassa hoitaja sanoi, että ei kannata tosissaan tehdä liian hienoksi sitä ruokaa tai myöhemmin saattaa olla taas oma hommansa siinä, kun yrittää opettaa lasta karkeampaan ruokaan.

Niin se vaan meidän poika kasvaa.

xn  nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn0,0,,,,,,,,,.................1gb

Siinäpä Anton halusi kirjoittaa vielä terveiset.

You Might Also Like

0 kommenttia