Opetellaan ruokailemaan

19.1.14

Meillä ollaan nyt maisteltu porkkanaa, päärynää, omenaa, bataattia ja tänään aloiteltiin mango. Määrät on vielä hyvin pieniä, suunnilleen sellainen jääpalakuutiollinen. Tosin muutamana päivänä olen antanut kaksi kertaa: alkuun iltapäivästä jotain uutta ja sitten alkuillasta toisen satsin jo maisteltua juttua. Kaavailin, jos ensi viikolla maisteltaisiin jotain puuroa.

Mietityttää, miten noita määriä oikein kannattaisi nostaa? Ja maisteltavia makuja löytyy varmasti melkoinen määrä, niin tuskin sitä kaikkea aikaa vaan maistellaan... Kun lihatkin pitäisi iskeä niin sanotusti tiskiin tässä kuukauden sisällä. Lisäksi minusta tuntuu, että tissiä saa olla tarjoamassa paljon tiuhempaan varsinkin öisin nykyään. Eikä tuo poika ollut kasvanut viime neuvolassa kuin hiukkasen, niin pitäisiköhän sitä ravintoa saada jo runsaammin?

Mutta siis, minkä verran sitä uskaltaa antaa ja millaisella tahdilla?

Antonille ei ole tullut mitään allergisia reaktioita ainakaan toistaiseksi. Vatsakipujakaan en ole huomannut. Välillä on päiviä, kun kakkaa ei tule kuin pieniä leimoja vaippaan, mutta hänellä nykyään onkin tapana tehdä sitten isommat satsit kerralla.

On Antonin ruokailut kyllä opettelua koko perheelle.


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Nyt en yhtään muista liikkuuko teidän mini jo? Jos ei liiku, niin lihoillakaan ei ole mikään kiire vielä, eli ihan hissuksiin voit mennä nuilla kasviksilla ja marjoilla. Itse en sen suuremmin miettinyt määriä kun aloitettiin kiinteät, syötin sen verran mitä maistui, alkuun se ei ollut lusikallista - kolmea enempää, mutta nopeasti pääsi ruuan makuun ja niitä menikin aika pian jo puoli puoli desiä :) Me saatiin siis noihin lihoihin kehoitus aloittaa heti kun alkoi liikkumaan, eli juuri vähän ennen kun täytti 6kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anton ei vielä ryömi. Kierii koko ajan mahalleen ja vispaa raajoillaan... ja huutaa paljon turhautuneena siitä, kun ei pääse liikkeelle. Mietin tuota just, että antaako sitä ruokaa sen verran, kun toinen haluaa vaan syödä vai sitten ihan vaan muutaman lusikallisen. Seuraava neuvola on 5.2, jossa varmaan käydään taas läpi tätä syömisjuttua, mutta kun nyt on pari viikkoa sen lusikallisen tai muutaman syönyt niin ehkä voisi hiukan nostaa tuota määrää, mikäli toinen vaan haluaa syödä.

   Poista
 2. Meille neuvolassa sanottiin, että kun ollaan muutamia kertoja maisteltu ja vatsa on jo jonkin verran tottunut, voi antaa syödä niin paljon kuin maistuu! :) Välillä olen kyllä joutunut tarjoamaan ei oota, tuntuu varsinkin päärynää uppoavan hirmuisia määriä pieneen mieheen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, enköhän minäkin sitten uskalla antaa reippaammin. Meillä kanssa päärynä on ollut tähän mennessä selvästi herkuinta! :)

   Poista