Moneutta ykseydessä eli toisin sanoen: satunnaisten asioiden tekstikokonaisuus.

14.1.14

Olin jotenkin päässyt siihen käsitykseen, että pakkasraja olisi -20 tuollaisilla ei nyt ihan niin pienillä vauvoilla. Mutta tänään luinkin, että pakkasraja olisi -10 astetta. Siis, pitääkö tuo paikkansa? Eikö lasta oikeasti saisi viedä ulos yli 10 asteen pakkasella? Koska kun miettii, että raja on tuo niin eihän tuolloin vauvaa pystyisi paljoo Suomen talvessa ulkona käyttämään... Ja kun näille vauvoille myydään kuitenkin kaikenmaailman villa- ja toppavaatteita, niin siltikään niitä ei saisi viedä ulos? En itse ole Antonille laittanut kymmenen asteen pakkasiin villajuttuja muuten kuin käsiin ja jalkoihin. Sitten hänelle on laitettu toppapuku ja vaunuihin siihen täkkipussiin, mikä tulee äitiyspakkauksissa. Ja Anton on ollut ihan lämpöinen, ei lainkaan viileä tällä setillä. Niin, jos pakkasraja on tuo kymppi niin mihinkäs niitä villavaatteita tarvitaan toppapuvun lisäksi? Jos kyseessä on kuitenkin sellanen vauva, joka on pelkästään kopassa eikä missään maassa. Ihmetyttää, valaiskaa mua. Ja toisekseen, miten tosissaan tuo pakkasraja tulee ottaa. Ei meillä ole autoa, jätetäänkö aina neuvolat välistä, jos sille päivälle sattuisikin kovempi pakkanen?

Olen laittanut merkille, että YTHS on huonontunut todella paljon. Ei sieltä nykyään saa paljon ollenkaan lääkäriaikaa ja sairaanhoitajat neuvovat sitten puhelimitse. Tuossa viikko sitten mies soitti sinne ihonsa tiimoilta. Meinasivat aluksi tarjota aikaa helmikuulle, mutta mies kysyi, eikö tosiaan ole aikaisempaa kun hänellä on naamassa ollut ihan tulehdusta. No hänelle suotiin sitten seuraavalle päivälle aika ja hän saikin uuden setin jotain voiteita, jotka ainakin toistaiseksi on näyttänyt auttaneen. Itse soittelin oman asiani puolesta sinne tänään ja enhän mä lääkärille päässyt, koska niitä aikoja ei ollut vapaana. Sain vain hoito-ohjeet ja jos ei niillä parane, niin sitten soittoa uudelleen. Thänks. Vois toki käydä ihan julkisellakin puolella. Mutta ihmetyttää vaan, kun niin monet puhuu siitä, miten huonosti julkiset toimii ja itse olen aina samalle päivälle päässyt hoidettavaksi. Nyt kun olen taas kirjoilla yliopistossa, niin ensisijaisesti kuuluisin YTHS:n terveyshuoltoon, mutta se tuntuu olevan lähinnä vaan puhelinneuvontaa nykyisin.

Anton on muuten ruvennut kierimään nyt koko ajan. Ei passaa häntä siis jättää enää pahemmin valvomatta minnekään sohvalle tai sängylle ellei sitten ole ihan sängyn keskellä. Mahaltaan hän ei vielä pääse pois ja sen takia välillä saattaa kuulua ärsyyntymisen ääniä. No sitten hänet kääntää selälleen mutta ei, hänen on vaan uudelleen mentävä massulle -vaikka juuri vouhkasi, että ei jaksa olla niin.

Kun tilasin joululahjaksi niitä erinäisiä kuvatuotteita, niin niistä kertyi jonkinlaista bonusta 20€ edestä ja tilailin niillä sitten valokuvajulisteita -Antonista, yllätys yllätys. En tosin tiedä, laitanko niitä seinälle. Ehkä myöhemmin, kun on isompi asunto ja enemmän seinätilaa.

Käväisin tänään keskustassa ja koukkasin muutamien kauppojen lastenvaateosastot. Ja kappas vaan, mukaanhan tarttui joitain kivoja yksilöitä vielä kivemmissa alennuksissa. Olin tätä yhtä bodya katsellut jo pitkän aikaa, mutta kuten olen kertonut, niin pongailen tarjouksia ja ostan normihintaisena, jos vaate on suorastaan vastustamaton. Mutta nytpä tämä veikeä body koossa 80 oli puolella hintaa:


Antonilta puuttuu myös tulevista kokoluokista yöhaalareita, joten nappasin kaksi sellaista kun olivat -70% alennuksessa:


Kävin seikkailemassa vielä Kapphlissakin, siellä tosin melkein aina on heikosti kokoja mutta päädyin käyttämään -20% alennuskupongin mitä pehmeimpään talvihattuun. Sanoin myyjällekin, että tuo pipo on niin pehmeä, että tekisi mieli laittaa se omaan päähän mikäli vaan mahtuisi. Tuolla pojalla kun kallo kuitenkin kasvaa aika nopeaa, niin tämä pipoyksilö menee maaliskuussakin.Niin ja Anton tajuaa koko ajan enemmissä määrin tuota miehen sähköpianon käyttöä. Tässä herra pimputtelee:


Johan on kyllä muuten unirytmi sekaisin. Nukkumaan menen 03-04 välillä ja heräilen siinä 13 maissa. Anton nukahtaa ehkä tuntia aikaisemmin ja mies menee nukkumaan vielä myöhemmin kuin minä. Pääasiahan tuo on, että Anton nukkuu ja me pystymme elämään tuollaisessakin rytmissä, mutta pitäisi ehkä saada tätä korjattua. Tuntuu nimittäin vähän siltä kuin eläisi koko ajan illassa/yössä.

Tällainen satunnaisten asioiden koontipostaus taas jälleen kerran. Nyt syömään päivällistä klo 21.25.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mä itseasias just soitin neuvolaan tänään ja kysyin tosta pakkasrajasta! Mulle sanottii -15 ja siin on se et vaikka se tarkenis siellä kun pukee hyvin niin se ilma on liian kylmää hengitettäväks noin pienelle :/ mut siis tottakai pakolliset on liikuttava mut ei esim pitkiä unia vaunuissa ulkona jne :) kysyin pulkkailustakin ni voi hetken olla ja sitten sisälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, enpä tullut ajatelleeksi tuota seikkaa! Kiitos vastauksesta! Pitää miettiä tuota neuvolajuttua ja toki katsoa, millaista säätä ne helmikuun alkuun lupaa. Meiltä kestää kävellä neuvolaan kuitenkin päälle 30min.

   Poista
  2. Eihän puoluntia mun mielestä pitkä aika oo :) ja yrittää vuorata sen vaunujen aukonki kunnolla et jos se ilma ois ees hitusen lämpösempi?:D

   Poista
  3. Mietin, onko tuo puolisen tuntia siinä rajalla. Tulee varmaan siitäkin, kun Anton ei ulkona nuku päikkäreitään ellei sitten olla jossain itse kävelemässä. Mun oma äiti taas tuntuu aina murehtivan, että pystyyhän siellä vaunukopassa hengittämään, jos se on vuorattu :D Huomaa kyllä, että kun talvi tuli näin myöhään niin joutuu eri tavalla sopeutumaankin siihen. Eipä se murehtiminen taida ikinä loppua: kesällä mietitään, onko lapsella liian kuuma jne.

   Poista