Kuvia ja kuulumisia

24.1.14

Viimeksi kirjoitinkin siitä, miten turhautti ja ahdisti. No sehän meni ohi liikunnalla. Nyt onkin sitten lihakset kipeänä, eniten takareidet ja perse. Se on jännä, miten vaikeaa välillä on saada itseään liikkumaan mutta koskaan en muista katuneeni sitten, kun oikeasti olen saanut itseni liikkeelle. Kyllähän se mieltä nimittäin kohottaa.

Antoninkin huutaminen on sentään hiukan helpottanut. Voi ehkä johtua siitä, että ollaan nyt annettu hänen istua enemmän kerta hän siitä niin tykkää. Virallisestihan tuo lupa tulee yleensä siinä 6kk neuvolassa, mikä meillä on helmikuun alussa. Mutta viime neuvolassa hoitaja jo sanoi, että Anton istuu miltei kokonaan suorassa ja suojaheijasteet on käytössä eli ottaa kummallakin kädellä kaatuessa vastaan. Vähän aikaa on sitten Anttu saanut nyt istua itekseenkin, vaikka aika hataraa se pystyssä oleminen vielä on. Lähinnä pehmeillä pinnoilla, kuten sohvalla ja sängyllä Anton pysyy istuma-asennossa pystyssä.


Pakkaset ne vaan jatkuu kovina. Ei olla sitten Antun kanssa käyty ulkona. Yksinäni olen kylläkin käynyt etten höperöidy kokonaan seinien sisällä. Pakkasten takia on pitänyt Antonia pukea kotonakin vähän lämpimämmin ja siksi hänellä on nyt ollut viime päivinä erilaisia neuleliivejä päällä, mikä huvittaa minua koska Anttu näyttää niin juhlavalta koko ajan. Mutta mikäs siinä, komea poika on.


Soseita ollaan nyt annettu sitten reilummalla kädellä 2-3 kertaa päivässä. Tuokin on minulle hiukan epäselvää, montako kertaa päivässä niitä kannattaisi nykyisellään antaa. Uusina on otettu kaurapuuro, sellainen ihan normi puuro, minkä hienonsin sauvasekoittimella. Ollaan sitä sitten miehenkin kanssa aamuisin syöty, vaikka eipä tuo puuro itselleni oikein koskaan ole maistunut erityisen hyvältä. Tosin tykkääköhän kukaan oikeasti kaurapuuron mausta? Antonillekaan ei kaurapuuro niin hyvin maistu kuin muut, vaikka olen laittanut kaurapuuron mukaan luumusosetta. Jo hiukan varotoimenpiteenä ajattelin tuota luumua antaa kerta kiinteiden määrät nousi ja tuohan se sitä makuakin. Selvästi lemppareinta Antonille on kuitenkin ollut vadelma-mustikka-omena -sose. Sen ja luumusoseen ostin ihan kaupasta ja jäinpä siinä miettimään, että ei kyllä noiden soseiden tekeminen ole juurikaan halvempaa. Ainakaan siis noissa hedelmä-marja -soseissa. En osaa sanoa sitten liharuuista, kun en ole niitä vielä itse soseuttanut kertaakaan. Mutta tosiaan pyritään sellaiseen linjaukseen, että tehdään itse ja ostetaan myös kaupasta niin Anton toivottavasti tottuisi kelpuuttamaan molempia.


Muuten ollaan vietetty ihan vaan normikotoilua. Anton on syrjäyttänyt isänsä ja on nyt nukkunut viime öinä hänen sängyllään. Me kun ollaan Antonin kanssa menty iskää aikaisemmin nukkumaan niin isä on jäänyt suosiolla nukkumaan vuodesohvalle. Kunhan päästään nostamaan soseita niihin määriin, että Anton toivottavasti nukkuisi yönsä paremmin niin kokeillaan taas totuttaa häntä sinne omaan sänkyynsä. Melkoinen taistelu siitä varmasti tulee. En oikein keksi muuta syytä noihin yöllisiin heräämisiin kuin nälkä kerta Anton on aikaisemmin yleisesti ottaen nukkunut yönsä hyvin. Nykyisellään herätään 3-4 kertaa 10 tunnin aikana.


Nukkumisen ja syömisen lisäksi Anton musisoi päivittäin miehen kanssa. Anttu onkin nyt ruvennut tajuamaan, kuinka sitä pianoa oikein täytyy käsitellä, että siitä lähtee ääni. Kitara vaatii vielä harjoittelua, kun Anton meinaa lähinnä tarttua puristusotteella kitaran kielistä kiinni. 


Niin ja Anton tykkää myös hakata pöytää. Aina välillä kun otetaan hänet syliin, niin hän paukuttaa pöytää kuin mikäkin rumpalipoika. Aikaisemmin hän tykkäsi hakata näppäimistöä, mutta en nyt ole enää antanut tehdä niin, kun taidokkaasti Anton aina onnistuu hakkeroimaan asetukset ihan sekaisin.


Tällaista täällä siis, hyvin perusmeininkiä. Huomenna sentään päästään koko perheen voimin pois asunnosta, kun käydään katselemassa Antonille syöttötuolia miehen iskän autolla. Kirjoittelen sitten, millaiseen päädyimme jos oikeanlainen löytyy.

Vielä loppuun Antonin tötteröö-ilme:


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Toivottavasti teillä kiinteät auttaisi rikkonaisiin öihin. Meillä ei auttanu olleskaan :( poika on nyt 6,5kk ja heräilee vaihtelevasti 3-8 kertaa yössä vaikka nukkuukin omassa sängyssä ja osaa sinne myös itse nukahtaa. Mä luulen et ne on nuo hampaat ja uudet taidot, jotka valvottaa. Ei malta yölläkään olla harjottelematta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän se ole lainkaan selvä juttu että kiinteillä saataisiin lapselle (ja vanhemmille) kokonaiset yöunet. Alkuvaiheessa tosin kiinteät voi ehkä myös huonontaa niitä, jos vauvalle tulee vatsavaivoja. Ja tosiaan on tuo uusista taidoista johtuva levottomuuskin, siitä voi olla meilläkin kyse.

   Miten teillä muuten hoidetaan nuo yöheräämiset? Nukutatteko pojan uudelleen, annatteko hänelle jotain? Itse olen lykännyt sen tissin suuhun ja poika on sitten nukahtanut syödessään. Vähän tosin mietityttää, "tottuuko" hän nyt sit siihen ja päästäänkö yöimetyksistä miten eroon.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nextiltä tilasin viime vuoden puolella (http://fi.nextdirect.com/en/boys/newborn-boys) mutta nyt tuota yökkäripakettia ei olekaan enää uudessa mallistossa. Muutenkin nuo Nextin yökkärit on todella hyvänlaatuisia (voi olla muutkin vaatteet, mutta niistä ei ole kokemuksia), Lindexiltä ostan paljon myös yökkäreitä mutta kyllä nuo Nextin yökkärit on säilynyt huomattavasti parempilaatuisena pesujen jäljiltä.

   Poista