Kakka- ja muita uutisia

9.1.14

Täällä tänään sitten kierrähdettiin selältä vatsalleen. En tosin ollut sitä näkemässä. Olin jättänyt Antonin normaaliin tapaan lattialle leikkimään lelukaarellaan ja tein itse aamuhommia. Sitten alkoi kuulumaan sellainen samanlainen möngerrys, mikä aina kuuluu kun Anton on mahallaan ja kasvot maassa. Katsoin Antoniin ja tämä olikin mahallaan, ties montako minuuttia oli siinä ollut.

Myöhemmin päivällä hän on kierrähtänyt, mutta käyttänyt hieman apukeinoja. Hän tarttui yhden pikkupöydän jalkaan ja sen avulla veti itsensä mahalleen. Toisella kertaa olin riisumassa haalaria ja vetäsin sitä jaloista, missä samassa Anton kääntyi hiukan sivuttain ja kun huomasin, että hän lähti pungertamaan siitä mahalleen niin irrotin otteeni ja siitä Anton sitten kierrähti taas.

Sellaista puhdasta suoraan selältä mahalleen kierrähdystä en ole siis nähnyt, mutta hyvähän tuo on, että hän käyttää itse sitten niitä apuja, miten pääsee mahalleen.

Niin ja Anton on ruvennut nostamaan itseään käsillään ylös, vähän niin kuin punnertaisi yläruumiilla. Että kyllä se Antonkin lähtee tästä liikkumaan, vaikka siinä nyt onkin kulunut jonkin aikaa. Isosiskonihan tosiaan kuulema oli jo puolivuotiaana noussut seisomaan... Neuvolassa kun sanoin tästä, niin hoitaja sanoi, että tosiaan jotkut etenee hirmu nopeaa mutta sitten ne saattaa viipyä jossain kehityksessä pidemmän aikaa. Kun taas näillä myöhäisemmillä liikkujilla se kaikki kehitys saattaa tapahtua tosi nopsaan, kun se alkaa. Mutta näitä tapauksia on varmasti hirmuisen erilaisia, kuten on vauvojakin.

Jos Anton on myöhäinen liikkuja, niin verbaalisesti hän on aika paljonkin kehittynyt. Tai en tiedä varmaksi, mutta käsittääkseni tavujen osaaminen viisikuukautiselta on melko hyvin. Tosin eihän Anton sinänsä varmaan sitä kieltä tajua samassa määrin kuin me aikuiset. Jos Anton siis hokee "vau-vau-vau" tai "ke-ke-ke" niin hän tuskin hoksaa, että kyseessä on tavuja.

Nukkumisesta sen verran, että nyt viime öinä Anton on nukkunut kokonaan yönsä meidän keskellä. Päädyttiin tähän lähinnä siitä syystä, koska Anton on ruvennut heräilemään 2-3 kertaa yössä ja miehen iho heti reagoi huonosti nukuttuihin öihin niin tällä tavalla minun on helpompi hoitaa Antonin heräämiset mahdollisimman vähillä äänillä. Ja en itse jaksa ruveta säätämään sen pinnasänkyyn laiton kanssa kerta usein Anton sitä protestoi. Harjoitellaan siellä nukkumista sitten, kunhan miehen iho kestää huonompia öitä eli todennäköisesti keväällä. Viime yönä tein myös sen havainnon, että Anton herää useammin jos minä en ole nukkumassa siellä sängyssä. Kun itse menin eilen nukkumaan kolmen jälkeen, niin ennen sitä Anton oli herännyt jo kolmisen kertaa. Tietty äänetkin saattaa vaikuttaa, vaikkakin mielestäni olimme miehen kanssa viime yönä tosi hiljaa kun molemmat lähinnä datailivat. Voi sitä vapautta, kun lapsi nukkuu ja saa rauhassa selailla tietokoneella... :D

Niin ja soseilut on täällä alkanut hyvin. Ollaan maisteltu porkkanaa ja nyt päärynää. Tämä jälkimmäinen maistuu Antonille tosi hyvin. Luulen sen tosin johtuvan myös sileämmästä koostumuksesta. Opin myös sen porkkanasta, että parempi soseuttaa hiukan vetisempänä koska kun sen pikkujääpalallisen lämmittää, niin siitähän haihtuu vesi ja sitten siitä tulee entistä kiinteämpää. Ainakaan toistaiseksi ei ole tullut mitään vatsakipuja. Pari päivää kakkaa tuli vaan sellaisina pikkupläntteinä, mutta eilen saatiin sellaiset megakakat, että poika oli oikeasti ihan kakassa. Selkä ja vaippa oli niin täynnä sitä tavaraa, että moneen kertaan ihmettelin asiaa. Tänään kakkaa on tullut lisää eli hyvin on lähtenyt suoli toimimaan. Annoin tosin tuota päärynää vähän teelusikallista reilummin, koska sen pitäisi vissiin olla vatsantoimintaa nopeuttava.

Sellaisia kakkauutisia siis.

Tässä loppuun kevennys meidän aamusta, kun Anton seurasi Britneyn musiikkivideota telkusta:


Niin ja äidin uutisista sen verran, että vaikka talvi ei ole kunnolla vielä tullutkaan niin ostin eilen keväthuivin. Kun tuolla pimeässä ja märässä kelissä kävelin, niin keväinen ja kaunis huivi kaupan hyllyillä piristi päivääni. Päätinpä sitten viedä sen kotiin saakka. Tällainen herkkä yksilö Hennesiltä:
You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ei kai Anton ole edes mitenkään myöhäinen liikkuja, ainakaan mun käsittääkseni. Ihan on ajallaan. :) Yksilöllistä kaikki. Mitähän mun piti muuta kommentoida. Kerran olin kirjoittamassa johonkin aiempaan postaukseen, mutta se sit jäi kun tuli jotain, että meillä ku L nukkuu mun vieressä, niin hällä on se oma peitto. Aina sitä peittoa heräillessäni ja imettäessäni sit vähän paremmin asettelen, jos on huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no ehkä tuo myöhäinen liikkuja oli vähän huono termi, mutta kuitenkin käsittääkseni vauvat on useimmiten kierrähtänyt siihen puoleen vuoteen mennessä. Eli jos se odotettu ikä on jotain 3-6kk (en tiedä onko enkä jaksa tarkistaa) niin silloin Anton kuuluisi näihin myöhäisiin vaikkakin "normaaleihin". Kauheata käyttää tuota sanaa mutta en nyt keksi parempaakaan tuodakseni pointtini esiin. Mut kuten sanoit, niin yksilöllistähän tuo tosiaan on ja siksi pidän noita normeja vaan suuntaa antavina.

   Joo, me otettiin kanssa nyt Antonin oma peitto tuonne meidän viereen. Aikaisemmin se nukku mun peiton alla, kun se nukku osan yöstä kuitenkin omassa sängyssään.

   Poista
 2. jee hyvä anton!! kohta se jo vipeltää siellä hirveetä kyytiä ;) Meillä ei oo onneks tullu monee kuukauteen noita niskakakkoja, huh! :D muutaman kerran oli ihan kamalaa kun imetin ja Aksu töräytti kunnon kakat ja siinä oli sitten me molemmat ja lattiat ja sohvat ja aivan kaikki kakassa. Meijänki pitää maistaa päärynää, mango ainaki oli ihan hitti, kunnon maiskutus kävi kun sitä syötiin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva, nuo suuret kakkaonnettomuudet on kyllä melkoisia! Anton tuntuu nykyään tekevän niin, että kakkaa harvemmin mutta kakkaa sitten oikein kunnolla kerrallaan. Huonohko siinä mielessä, että jos yöllä vaikka kuulee turinaa niin nopeasti kauhuissaan hoitopöydälle, kun pelottaa että meidän sänky menee kakkiin. Onneksi olemme tuon ainakin toistaiseksi välttäneet.

   Meillä taas olisi tuo mango maistiaislistalla, seuraavaksi maiskuttelukohteeksi ostin omenaa. Itse kun olen omenille allerginen, niin ei tule tosiaan niitä syötyä ja jäin vähän kaupassa miettimään, millaista omenaa sitä pitäisi/kannattaisi sitten ostaa kun käsittääkseni noissa on imeliä ja happamia makuja (?).

   Poista