Anton 6kk

28.1.14

Puolivuotta, kuusi kuukautta. Sen verran on ikää meidän Antonilla tänään.
Perustietoja:
- On varmaankin jotain päälle 8kg ja 66-67cm pitkä. (Neuvola 5.2.)
- Käyttää hyvin laajasti vaatekokoja 68-80 riippuen vaatemerkistä. Mutta sanoisin, että koko 74 on keskimääräisesti sopivin.
- Käyttää Liberon vaippakokoa 4.
- Kiinteitä aloiteltu, mutta pääasiallinen ravinto on edelleen rintamaito.Nukkumisesta:
Tästä kirjoittelinkin jo osittain viime postauksessa. Anton elelee edelleen myöhäisessä unirytmissä, kai se on sitten niin, että lapsi omaksuu helposti vanhempien rytmin. Yleensä ympäristö pyritään rauhoittamaan 2h ennen Antonin yleistä nukahtamisaikaa. Eli sänkyyn mennään köllöttelemään 23-24 ja Anton nukahtaa 01-02 välillä. Yleensä hän herää yöuniltaan 10-12 aikaan eli yöunta tulee 9-10 tuntia. Siinä välillä heräillään nykyisellään 2-4 kertaa. Päiväunia Anton on nukkunut viime viikkoina aika heikosti, 2-3 kertaa ja harvemmin nukkuu yli tunnin. Nukkuu kylläkin pidempään päikkäreitä, jos ollaan vaunuilla ulkona pitkään liikkeellä, mutta näillä pakkasilla se ei ole nyt onnistunut.Syömisestä:
Rintaa Anton imee edelleen sen normi 2-3 tunnin välein, mikä tahti hänellä on ollut oikeastaan pikkuvauvasta asti. Tosin aikaisemmin Anton ei hirmuisesti heräillyt öisin, kun nykyään tissitellään tiheämmin myös yöstä. Kiinteitä ollaan harjoiteltu kohta kuukausi ja tässä vaiheessa ollaan päästy sinne, että Anton saa syödä sen, minkä haluaa mutta ruokailukerrat ovat noussut vasta pari päivää sitten sinne kolmeen. Kaurapuuro aamuisin on uusin juttu, lihat aloitellaan varmaankin seuraavan neuvolan jälkeen. Kaikki hedelmäsoseet menee kyllä todella helposti alas ja niitä Anton söisikin mielellään, mutta vihannekset ja puurot ei ole läheskään niin herkkua. Luonteesta: 
Luonnetta Anton on saanut rutkasti enemmän, mikäli "luonteella" tarkoitetaan temperamenttia. Poika tietää mitä tahtoo ja osoittaa kyllä mieltään vinkumalla ja vonkumalla, jos ei joku asia miellytä. Itku tulee lähinnä silloin, jos äitiä ei saa lähelle iltaisin. Sanoisinkin, että Anton haluaa todella paljon olla vanhempiensa kanssa ja lähellä. Mutta muihin ihmisiin Anton suhtautuu hiukan varauksella. Niin ja liikkumishaluja on paljon enemmän kuin kykyjä. Tuntuukin, että poika usein turhautuu kun ei pääse käsiksi niihin asioihin, mihin haluaisi. Taidoista:
Anton oppi kierrähtämään vatsalleen viikon päälle 5kk. Hyvin lähellä on, että hän pääsisi takaisin selälleen. Yksi päivä hän oli liikkunut pyyhkeeltä metrin päässä olevan televisiotason eteen. Ei tiedetä, kuinka hän sen teki ja mysteeriksi se vissiin jääkin. 

Välillä tuntuu siltä kuin Anton osaisi toistaa äänteitä. On ollut useampi kuin pari kertaa kun hänelle on sanottu jotain ja hän on sen toistanut. On ollut jopa niitäkin kertoja, kun on sanonut Antonille sanan ja hän on ääntänyt hyvin samantapaisesti. En tiedä, voiko noin olla vai kuulemmeko niin sanotusti omiamme. Yksikin aamu, kun makailin Antun vieressä niin Anton tuntui hokevan "titti", joka tietenkin äidille kuulostaa sanalta "tissi". Mutta on meilläkin välillä niitä hiljaisia päiviä, kun Anton ei kauheasti "juttele". Tai sitten on niitä kovaäänisiä päiviä, kun juttelun sijasta lähinnä karjutaan.

Anton osaa jossain määrin istua itse, vaikka ei tietenkään siihen asentoon itse pääsekään. Ei kuitenkaan hirmu pitkiä aikoja anneta hänen olla niin juurikin siitä syystä, että se istumaan nouseminen ei tule hänestä itsestään. Ja muutenkin täytyy vielä vahtia häntä ettei kaadu takaraivolleen, kun välillä huojuu sen näköisesti.Suosikit ja inhokit:
Äiti on turva ja rauha, kun isä on leikki ja pelle. Molemmat varmaankin yhtä kivoja, mutta tällainen jako on selvästi tullut. Anton tykkää ja vaatii olla minun kanssa loppuillasta. Anton myös selvästi odottaa alkuillasta iskän riehuvan hänen kanssaan. Usein onkin niin, että jos Anton on sängyllä ja iskä tulee lähelle niin Anton alkaa kiljahtelemaan leikkisästi. Heidän suosikkileikkeihin kuuluu, että iskä hyppää korkealta Antonin lähelle tai sitten käytetään "pääohjusta" eli pusketaan leikkisästi pää Antonin mahaan. Yksi ilta huomasimme myös, että kun puhui talouspaperirullaan niin Anton nauroi hirmuisen kovaa. Lelujen sätkiminen ja ravistaminen on Antonista myös hauskaa. Antusta on kivaa istua, koska sillä tavalla leikkiminen ja tavaroiden tutkailu on paljon helpompaa.

Anton ei tykkää pinnasängystään - se on varmaan tällä hetkellä hänen pahin vihollisensa. Eräs päivä hän alkoi hiukan itkemään, kun siskon koira tuli niin lähelle mutta aika nopeasti kuitenkin tottui siihen. Hurjan paljon koira kuitenkin kiinnosti.


Ihana, ihana, ihana Anton!

Puolen vuoden etapin kunniaksi vielä kollaasi Anton + Elmo -kuvista:


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. ihania kuvia ja onnea puolivuotiaalle! :) Meillä ei vielä toi keskustelu oo noin kehittynyttä, meillä lähinnä vaan haahuillaan kun äännellään :D tai sitten huudetaan, pahemmin mitään tavuja ei tuu eikä matkita .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! :) Meillä tuo matkiminen ei ole vielä niin pitkäkestoista, että uskaltaisin vannoa siitä olevan kyse, mutta paljon se kyllä matkimiselta vaikuttaa. Tavuja on tullut kuukauden ajan, mutta niissäkin on kausia. Onneksi se huutokausi on ainakin toistaiseksi loppumaan päin :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi ;) Kiitos paljon!

   Poista