5kk neuvola

2.1.14

Tänään oli neuvolassa jopa jotenkin kivaa. Ei siellä yleensä kurjaakaan ole, mutta nyt tuntui käynti luontevalta ja soljuvalta, ei tönköltä tai viralliselta. Ehkä sitten neuvolahoitajan vaihtuminen vaikuttikin parempaan, vaikka alkuun ajattelin, että sillä ei olisi merkitystä.

Juteltiin alkuun Antonin nukkumisesta ja sitten soseiden aloittamisesta. Edelleen sanoi hoitaja, että kiirettä ei lainkaan ole, mutta ei mitään syytäkään, miksi ei voisi aloittaa. Tultiin keskustelun päätteeksi siihen tulokseen, että lähdetään nyt säännöllisesti antamaan niitä makuja sitten. Perunaahan Anton on saanut maistaa jo muutamia epäsäännöllisiä kertoja. Taidetaan huomenna aloitella porkkanalla kerta sitä löytyy kaapista ja perunaahan voi sitten helpommin pakastaa porkkanan kera.

Muuten Anton sai hirmuisesti kehuja, tosin eiköhän niitä kaikki lapset neuvolassa saa. On kuulema hyvin jäntevä mustikkasilmäinen ja ihanan pulleaposkinen poika. Hoitaja katsoi Antonin istumista ja sanoi Antonin olevan jo tosi valmiin oloinen siihen, vielä pitää hetki kuitenkin odotella, että selkä varmasti kestää. Harvinaisen paljon kertoili Antonkin tädille juttuja, taisi siis hänkin pitää tästä tyypistä.

Sitten niihin mittoihin. Ihmeen vähän oli Anton kasvanut, itse varmaan huolestuisin mutta neukkutäti painotti, että ei ole syytä huoleen. Kuulema monesti tässä iässä vauvojen kasvu hidastuu ja sitten se taas saattaa nousta kerralla paljon. Ja toki liikkumisen lisääntyminen vaikuttaa myös. Ja on kuulema Antonilla sen verran massaa, että pienempi kasvu ei ole mitenkään hälyttävä -makkaroihin on varastoitunut tavaraa. Että kaippa otan sitten nämä mitat sellaisina kuin ne ovat enkä murehdi, onko nyt jokin huonosti. Mitat siis olivat (vertailun vuoksi sulussa 4kk-mitat):

2.1.2014: Paino 7890g (7620g), Pituus 65,3cm (64,6cm), Pään ymp. 42,9cm (41,7cm)

Nyt vasta tosiaan nähtiin ensimmäistä kertaa niitä käyrätilastoja, mille ne neuvolassa noita mittoja laittavat. Pituus on tehnyt käyrälle kunnon kohouman, joka nousee jyrkästi ylös ja taas jyrkästi alas. Tällä hetkellä ollaan sillä käyrällä, joka Antonin ennustepituuskäyräksi on määritelty. Kuulema aika näyttää, pysyykö hän siinä vai mennäänkö ylös vai alas. 

Neuvolakorttiin kirjoitettiin:

"Olet hienosti kasvava poika. Soseita voisi hiljalleen aloitella. Kääntymisen harjoittelua kotona. Ääntelet, seurustelet, hymyilet."

 Niin ja tosiaan ne rokotteet Anton sai myös, mutta ne menikin tällä kertaa ihmeen helposti. Toki naama vääntyi itkuun ja parkua tuli, mutta ihan vaan sen pistosajan. Niin ja ei tullut äidillekään sitten palaa kurkkuun, kun aikaisemmin meinasin itkeä Antun kanssa.

Sitten vielä loppuun muutama Anttu-kuva eilisillalta:

Hehe :P

Anton saa kyllä itsensä tosi kierteelle.

Näin hienosti Anton "luki" isosiskoni töherryksiä.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. teillähän on melkein samankokosia kun meillä!:) pari grammaa ja senttiä sinne tänne ;) toi yökkäri on mega ihana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan, mitään kovin suuria eroja ei löydy :) Jos olisikin kaksi tuollaista ja niissä jokin remmi, mistä ottaa kiinni niin saisi varmasti kunnon käsitreeniä :D Tosin onhan tuossa yhdessä mötikässä jo kantamista.

      Poista