Lahjoja meille, lahjoja muille

29.12.13

Meidän perhe sai enimmäkseen lahjaksi rahaa, mikä onkin useimmiten se "helpoin" lahja ja mielelläänhän sitä hankkii asioita sen mukaisesti, mitä kokee tarvitsevan. Tuli niitä paketteja kuitenkin jokunen.

Anton sai tosiaan ne pienet Reinot, puupalikkakärryn, Dino-hupparin, muutaman Ikea-lelun, vaatesetin ja hauskan Rubikin kuutio -pehmolelun. Mies on usein jouluisin saanut kaikkia erilaisia Rubikin kuutioita, niin meitä hiukan naurattikin, kun nyt Anton sai omansa (jonka mies kuitenkin halusi heti ratkaista). Kuvat osasta lahjoista:

Minä sain lahjaksi Pöllöpaketin, jossa tuli pöllökorvikset, pöllöpankki, hieno pöllö t-paita ja Ä-kirjain heijastin as in "äiti". Toisena teemapakettina tuli kaikkea vaniljatuoksuista; kynttilää, pesuainetta ja muuta vastaavaa. Sain myös Iittalan mustavalkean Taika-mukin, mitä olen kyllä halunnut jo jonkin aikaa, mutta itse en lähtisi maksamaan mukista sitä hintaa... Jouluna on siis oivallista saada sellaisia paketteja, mitä toisaalla haluaisi mutta ei raaski itselleen ostaa :D Mieheltä sain Kalevalan Talon sydän -sarjaan kuuluvat hopeakorvikset, kuulema hän oli tykännyt tuosta korviksien nimestä ja kun niistä sanotaan "Talon sydän on tarina kestävästä rakkaudesta". Mitään isompaahan meidän ei kylläkään miehen kanssa pitänyt toisillemme ostaa... siksi hän sai minulta vaan sen tyynyliinan ja suklaata, joiden lisäksi olin askarrellut paperisydämiä, joissa luki aina jokin kaunis häntä kuvaava sana esim. "älykäs", "isä", "rakas" jne. Mies sai myös vanhemmiltani Reinot, kun vinkkasin, että sitten löytyisi koko perheeltä sellaiset. Noiden lisäksi saatiin miehen kanssa teetä, käsipyyhkeitä, kynttilöitä, suklaata ja sitä rahaa niin kuin alussa mainitsin.

Niin ja saatiinhan me tosiaan pikkuveljeltäni jo ennakkolahjaksi se sauvasekoitin-setti ja langattomat kuulokkeet. Pikkuveljeni oli hyvin avokätinen, se taitaa tykätä meistä. Hehe.

Mitä sitten annoimme muille?
- Isäni sai paketin huumoriteemalla, jossa oli suuret pelikortit, kaksi komediaelokuvaa, paketti tekoviiksiä (koska äiti ei anna hänen enää kasvattaa omia), avaimenperä nauravasta Antonista ja vitsikirja.
- Äitini taas sai paketin, jossa oli tavaroita, jotka kuvasti niitä asioita mitä haluaisin hänelle todellisuudessa antaa: onnellisuutta (Onnellisuushypoteesi-kirja), rakkautta (romanttinen elokuvaboxi), kodin kauneutta (servettejä), rikkautta (kaulakoru) ja melkein kaikkea näitä oli myös avaimenperässä, jossa oli Antonin kuva. - Sisko ja hänen miehensä saivat tee-paketin, koska he juovat runsaasti teetä. Siihen kuului kolmea erilaista teemakua, teehaudutin ja Magisson tuotemuotoilupalkittu teemuki. Vähän kirpaisi maksaa 20€ teemukista, mutta ajattelin sen olevan osuva, koska siskoni on ammatiltaan tuotemuotoilija. Niin ja lahjakorttiin kirjoitimme heille tervehdyksen niin, että jokainen sana alkoi T-kirjaimella. Tuossa on huumoriarvoa myös sen suhteen, että siskon ja hänen miehensä nimet alkavat T:llä.
- Isompi pikkuveljeni sai paketin teemalla "kaljaa ja urheilua", johon kuului hänen lempijoukkueensa kaulahuivi ja urheilupussukka. Lisäksi hän sai setin, jossa oli neljä erilaista olutlasia ja suuren julisteen, jossa oli täynnä erilaisia kaljapulloja ja alhaalla teksti "Life is full of difficult decisions".
- Pienempi pikkuveljeni taas on hullaantunut kaikkiin zombeihin ja käärmeisiin. Siksi annoimmekin hänelle kaksi komean kauheaa zombiejulistetta ja kännykkäkuoren, jossa on käärmeen auki oleva suu kuvana. Lisäksi lahjoitin hänelle omista elokuvistani vielä muoveissa olleet Alien-elokuvapaketin, Jurassic Park -elokuvat ja Kill Billit.
- Yhdelle ystävistäni teetätin lasinalusia, missä oli kuvia meidän akkalauman villeiltä vuosilta. Näiden oheen laitoin kaksi lasia ja teetä.
- Miehen äidille annettiin korurasia, jossa oli Antonin kuva päällä ja lisäksi suklaata.
- Miehen isälle meni myös avaimenperä Antonin naamalla ja sellainen hommeli, joka pitää oluen/tölkin kylmänä saunassakin.
- Miehen siskolle/Antun kummitädille meni myös avaimenperä Antusta ja hänelle ja hänen miehelleen annettiin myös vauvakirja, koska heille tulee kesällä vauva. Anton saa siis ensimmäisen serkkunsa.
- Miehen veljelle ja hänen avovaimolleen lahjoitettiin pörrösukat ja lahjakortti Alkoon, jotta olisi "kahta erilaista lämmikettä".
- Annoimme myös yhdelle yhteiselle ystävälle viininaukaisusetin.
- Minun puolen isomummoille ja -ukeille annoimme 2014 vuosikalenterit, teemana kukaan muukaan kuin Anton.
- Antonille ostimme syöttölapun, huivin ja pulkan. Ei tosin ole kovin pulkkakelejä näkynyt, jos nyt alkuun sitä lunta edes sataisi.

Tulikohan siinä nyt kaikki mainittua... Ehkä.

Ja sitten vielä niistä hankinnoista, mitä olen tehnyt tähän mennessä lahjarahoilla. Antonille tosiaan kävin ostamassa vaatetta eilen. Melkein kaikki vaatteet ostin joko koossa 74 tai 80, ehkä yksi 86 body saattaa löytyä. Aikomuksena olikin hankkia perusvaatetta, muutama erikoisempi vaatekappale "eksyi" myös joukkoon. Pitkälti sinivihreä tuli väriskaalasta, mutta sellaista se kai on, kun vaihtoehtona olisi sitten pinkkiä ja vastaavaa. Erityisesti, kun vauva kasvaa niin tunnutaan vaatteissa siirryttävän vielä enemmänkin sukupuolijakautuneeseen vaatetyyliin. Muutenkin tuntui hiukan hankalalta löytää vaatteita tuollaiselle mötikälle, joka ei ole enää kovin pieni mutta ei kylläkään kovin suurikaan. Anton heiluu siis juuri siinä vauvojen ja taaperoiden vaatekokojen välillä. Mutta niihin hankintoihin...

Nämä löytyivät Lindexiltä:
Ja nämä vaatekappaleet löytyivät Seppälästä (on muuten ensimmäiset sieltä ostetut vaatteet Antulle):


Ja nämä kappaleet lähtivät matkaan Name it:stä:Vaatteet oli joko alennuksessa tai sitten niitä "ota 3, maksa 2" -settejä. Mielestäni suurin osa noista on aika perusvaatteita ja totta puhuen en hirmuisesti edes miettinyt näitä. Pääasia oli, että ne oli sopivaa kokoa koska aika monessa oli jäljellä joko ihan pieniä tai ihan suuria kokoja ja lisäksi toki katsoin vaatteen käytännöllistä puolta esim. noissa "pellehousuissa" on onneksi nepparit haaroissa. Collegehaalarin taas valikoin sen takia, koska yksi sellainen on hyvä olla, jos vaikka keväällä ei muuta päällysvaatetta tarvitse ulkona/autossa.

Näihin vaatteisiin meni joku vajaa 100€. Pidän kuitenkin vielä silmät auki, jos tulee vastaan jotain mieleistä ja usein käy niin, että tarvetta saattaa esiintyä jollekin tietylle myöhemmin.

Hankin minä itsellenikin jotain pientä... kotilökärit, alushousuja ja rannekorusetin turhukkeena, mutta se oli mielestäni nätti (ja halpa).


Vielä olisi kotiin hankittava uudet peitteet miehelle ja minulle ja isompi vedenkeitin. Tammikuun puolivälissä pitää myös mietiskellä tarkemmin, miten toimitaan sen syöttötuolin suhteen -ostetaanko lahjarahoilla uusi vai käytetäänkö sitä, mikä saatiin ja odottaa nyt varastossa. Muuten käytämme lahjarahoja varmaan ihan peruselämiseen.

Kivoja lahjoja oli kaikki ja olen oikeastaan iloinen, että paketteja ei sinänsä tullut hirmuisesti. Tuli sopivalla tasapainolla ns. "turhaa mutta kivaa" ja "tylsää mutta tarpeellista". 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ahahaa, nyt kyllä repesin tälle omalle touhulleni. Muistan, kun olit ostanut ne tyynyliinat ja minäkin olin ostanut just samanlaiset meille joululahjaksi. No tässä muuttohässäkässä ne on jäänyt antamatta, en edes muistanut koko tyynyliinoja, missähän lienevät. :D Tällaisin terkuin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä se on vaan mukavaa, että saa joulunkin jälkeen vielä lahjoja :D

      Poista