Kuvajoulukalenteri: 11. luukku

11.12.13


Omnomnom... listauksessa suosikkiruuat!

1. Tortillat. Ollut jo melko pitkään suosikkini, jännä tosin että siihen meni jokunen aika ennen kuin "uskalsin" niitä maistaa. Lapsuuden kodissa ei oikein ikinä ollut tortilloja, niin en osaa edes sanoa, miten minä niitä lopulta sitten päädyin syömään siinä määrin, että niistä tuli suosikkejani. Nykyisellään tortillaani useimmiten laitan: smetanassa paistettua kanaa, salaattijuustoa/mozzarellaa, tuoretta sipulia, tomaattia, kurkkua, Pirkan mieto tortillakastike, salaatinlehti. Siinäpä ne ainekset taisi olla, mums.
2. Täytetyt patongit. Näistä on tullut miehen kanssa yksi herkkuruoka. Patonki puoliksi ja sen väliin sulatetaan uunissa jotain normijuustoa kuten Oltermannia. Sen jälkeen patongin väliin laitan tomaattia, mozzarellaa, tuoretta sipulia, tuoretta valkosipulia, salaatinlehteä, oliiviöljyä, valkosipulimajoneesia ja päälle erinäisiä mausteita. Tässä kuvassa tosin välissä on myös kinkkua, mutta sitä ei olla enää pitkään aikaan käytetty. En tiedä, miksi.
3. Pizza. Tähän ei vaan oikein koskaan kyllästy. Jos tilaan pizzan, niin otan siihen useimmiten kanaa, valkosipulia, mozzarellaa/fetaa ja tuore tomaattia. Kaupan pakastealtaasta ostan vaihdellen eri täytteillä.

Kuten huomaa, niin aika samat ainekset noissa kaikissa suosikkiruuissa liikkuu :D Olen ehdoton valkosipuli-fani! Tykkään myös selvästi tuollasista ruuista, missä yhdistetään erinäisiä aineita ja suussa ne sitten maistuu kaikki kerrallaan. Harmi, että mun iskä asuu Kuopiossa... muuten kävisin varmaan aina siellä syömässä, koska iskä tekee todella hyvää peruskotiruokaa.

Mitäs ruokia siellä "ruudun toisella puolella" mieluiten syödään?

Ps. Anton on tänään kuulostanut paljon isommalta lapselta. Hän on hokenut useaan otteeseen tänään "mam-mam-mam-mam"-riimiä.

You Might Also Like

1 kommenttia

 1. 1. Isän ruoka mm. possun sisäfile, valkosipuliperunat ja kasvikset mm. maissi
  2.tortillat
  3. kananyytit foliossa
  4.grilliruoat

  Siinäpä ensimmäiset, mitkä tuli mieleeni. Monessa noissa on kyllä muokkauksen varaa ja silti ovat hyviä :D Saa tehdä sen mukaan, mitä tekee mieli tai löytyy kaapista

  VastaaPoista